Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Porucha pozornosti s hyperaktivitou (ADHD)

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 111380x )

ADHD (Attention deficit hyperactivity disorder) - porucha s deficitem pozornosti a hyperaktivitou je onemocněním, které se projevuje obtížemi se soustředěním, nepřiměřeně zvýšenou aktivitou a impulzivitou dítěte. Výskyt ADHD u dětí školního věku se pohybuje podle různých studií mezi 3-7 %, chlapci bývají postiženi třikrát častěji než dívky. V české republice se odhaduje, že ADHD má až 20 000 dětí.

shutterstock.com


Ke konkrétním projevům uvedených příznaků patří:

  • chyby z nepozornosti,
  • neschopnost postupovat podle pokynů,
  • nedočkavost,
  • vykřikování při výuce,
  • mluvení si pro sebe,
  • neposednost, zbrklost,
  • nepořádnost,
  • zapomínání,
  • nouzová improvizace místo plánování,
  • snadná vyrušitelnost a obtíže s vrácením se k původní činnosti,
  • menší schopnost „přepnout“ na jinou činnost,
  • malá vytrvalost, nedokončování dlouhodobých úkolů,
  • vyhýbání se domácím úlohám a povinnostem,
  • zhoršený odhad času,
  • ztrácení věcí,
  • obtíže se zařazením do kolektivu vrstevníků,
  • ukvapené navazování a ukončování vztahů,
  • menší odolnost vůči neúspěchu a kritice,
  • urážlivost, vnitřní neklid, poruchy spánku a další projevy.
thermeeno_500x150_3_v2.jpg
kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Jan Veselý
4x

Jedna ze zásadních příčin může být např. dysfunkce v kloubech dolních končetin u jednotlivých kloubů promítnutých přes všechny obratle páteře až do lebečních kostí. Problém pak může být zejména u prvních krčních obratlů 1,2 Cv, majících po stranách malé otvůrky, kterými procházejí tzv. vertebrogenní artérie ( tepny), zásobující obě hemisféry. Nepatrné přiškrcení zaviněné posunutím otvůrků a je hotovo. Jakpak že vzniknou uvedené dysfunkce kloubů dolních končetin? Velmi jednoduše, u porodu povytažením jednoho či obou kyčelních kloubů, později nošením nevhodné obuvi a nedostatečným pohybem, příčin vzniku dysfunkcí může být celá řada. Důsledky pak jsou v hyperaktivitě, dětských bolestech hlavy, snížením imunitního systému s alergickými projevy atd. Nejsnáze dostupnou metodou pak by měla být prohlídka na stole vertebrogenního terapeuta s neinvazním srovnáním( Dornova metoda ) prakticky celého kosterního systému. Od kloubů kyčelních, srovnáním optimálního sklonu pánve přes všechny klouby až třeba po vyrovnání nerovnoměrného skusu dolní čelisti. Rozhodně by měla předcházet přinejmenším před nastoupením medikamentózní léčby. A zajistit dostatek přirozeného pohybu. I kdyby ve všech školách dle nařízení Vlády ČR byly nové lavice, pokud se děti nebudou pohybovat pravidelně je to naprosto zbytečné. A že těch hyperaktivních dětí ve speciálkách je…. [email protected] www.jtvesely.txt.cz

Petra
1x

Dobrý den,zajímalo by mě zda hyperaktivita může přetrvávat i do dospělosti,zda se projevuje stejným způsobem jako u malých dětí .Jaké sou příčiny a možnost ovlivnění této nemoci.Děkuji za odpověd.

VERA
1x

DOBRY DEN,HYPERAKTIVITA MUZE TRVAT AZ DO DOSPELOSTI,JA SAMA JI TRPIM A JE MY 30LET.PROJEVUJE SE TO ZVYSENOU IMPULZIVITOU,ZKRATOVYM JEDNANIM,NESCHOPNOSTI DOTAHOVAT UKOLY DO KONCE ATD.CLOVEK JE ROZTEKANY A TAKE SI SNADNO ZADELAVA NA EXISTENCNI PROBLEMY,JE NALADOVY ATD.ATD.TRPIM TIM ODMALICKA A MAM TRI DETI A JEDNO Z DETI TUTO INDISPOZICI PO MNE ZDEDIL,HYPERAKTIVITOU TRPI TEZ MUJ OTEC,TAKZE VETSINOU JE TO I DEDICNY ZAKLAD.MAM ZA TO ZE JE TREBA HYPERAKTIVITU LECIT,OSVEDCILA SE MY DORNOVA METODA A PRO DITE TKZV.BACHOVKY JSOU TO KAPKY NAMICHANE NA MIRU A HLAVNE PRIRODNI.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 35. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Dětské infekční nemoci
Partner rubriky Dětské infekční nemoci

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Neštovice

Na úvod jen vysvětlení: v zásadě existuje dvojí forma neštovic. Neštovice plané a neštovice pravé. Druhá forma již patří k onemocněním tzv. eradikovaným, tedy vymýceným na celém světě. Virus pravých neštovic je uchováván v současné době jen v laboratořích pro případ, že by došlo opět k objevení se nemoci a bylo by nutno znovu vyrobit účinnou očkovací látku. Následující řádky se tak týkají neštovic planých.

Roup dětský

Roup dětský je střevní parazit - červ. Do organismu se dostává přes dutinu ústní, přenos se odehrává nečistýma rukama.

Spála

Jedná se o tzv. streptokokovou anginu (původcem jsou bakterie-streptokoky). Je doprovázena exantémem (zarudnutím) a celkovými příznaky.

Spála se může opakovat

V lednu měl můj šestiletý syn spálový bacil a byl léčen antibiotiky. V současné době se v mateřské škole, kam chodí, objevila spála. Zajímalo by mě, jestli ji syn může znovu dostat. Klára

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce