Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Předsevzetí? Raději žádná než planá

( Romana Žatecká | přečteno: 16171x )

Pokud se chystáte dnes o půlnoci hned po slavnostním přípitku vyřknout větu Ode dneška (hubnu, běhám, nekouřím, posiluju, cvičím, nejím čokoládu, nepiju pivo apod.), pak v zájmu zachování vašeho vlastního duševního zdraví vám doporučuji: Mlčte! Opravdu tomu věříte? Pokud za vysloveným závazkem není víc než novoroční magie, pak pravděpodobně právě startujete do pekla negativních emocí.

shutterstock.com

Čemu řeknete NE v novém roce?

Jana (47 let): Alkoholu a cigaretám. Ostatně každý rok začínám stejně: Položím skleničku se šampaňským se slovy Tohle bylo poslední. Ještě se to ale dokonale nepovedlo…

Mirka (42 let): Nedávám si žádná novoroční předsevzetí, protože když mě něco naštve – třeba pásek od sukně zařezávající se do nového faldu na břiše – tak to řeším hned. Dám výzvu ke změně sama sobě kdykoli cítím, že ji potřebuji. Kdybych měla čekat na Nový rok, moc toho nestihnu. A taky by toho pak bylo moc najednou :-)

Jaromír (37 let): Předsevzetí jsou blbost, budu takový, jaký jsem i v novém roce, nepotřebuji si cokoli zakazovat a přikazovat.

Zdeněk (52 let): NE řeknu ledničce, až na mě bude významně pomrkávat, ANO řeknu manželce, až na mě bude dělat totéž. Letos jsem se ledničce věnoval víc než svojí ženě, takže na konci roku mám akorát tak pořádný břicho a ticho v bytě.

Martin (49 let): Chci začít běhat, potřebuji shodit kila i negativní emoce. Takže řeknu NE lenosti. Ale určitě nezačnu od Nového roku, počkám na jaro…

Sestavíme hitparádu nejčastějších předsevzetí, splněných i nesplněných, pokud nám o nich napíšete do diskuse nebo na redakce@ordinace.cz.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Míla

Každý počátek nového roku začínal stejně: musím zhubnout, přestat kouřit, víc se hýbat... Ale všechna taková předsevzetí jsou fakt k ničemu. Kouřit jsem přestala ze dne na den a nebylo to na Nový rok. V listopadu před třemi lety jsem byla na zájezdu a ze zhruba 70 cestujících se nás asi osm klepalo absťákem z chuti na cigaretu. Toužebně jsme vyhlíželi nejbližší benzínku a div nám nekapaly sliny. Asi po týdnu mě došlo, že jsem vlastně závislák a proč to těm 62 lidem nic neříká a já mám být v té závislé menšině. Všechno je to o tom, srovnat si to v hlavě. Už jsem si nikdy nezapálila. Ale zase přibrala 12kg. Teď hledám sílu, zase si v hlavě srovnat priority...


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

Více o civilizačních vlivech a psychice

Pojďme si představit obory, které spojují péči o duši i tělo. Můžeme jim také říkat alternativní.

Roky budujeme životní plán, závažná diagnóza v něm udělá škrty během chvíle

Nemoci, u kterých existuje nebezpečí úmrtí, mají vždy dvojí aspekt. Jednak je to tělesná bolest, ať souvisí s nemocí, léčbou nebo umíráním. Ale psycholog Jeroným Klimeš poukazuje na to, že tím hlavním důvodem, proč mají lidé z vážných nemocí takové obavy, je změna životního plánu.

Úzkost a strach

Jedná se o jevy, které jsou vlastní každému člověku, samy o sobě mají ve své podstatě ochranný význam. Umožňují jedinci reagovat včas na hrozící nebezpečí, kterému může organismus čelit buď bojem a nebo útěkem. Proto ne každý takovýto příznak lze "psychiatrizovat", tzn. považovat jej za příznak duševní nemoci.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce