Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Prevence a životní styl budou stále důležitější nejen v Japonsku

( ČTK | přečteno: 5003x )

Preventivní lékařská péče a zdravý životní styl budou hrát stále větší roli ve výskytu a následné léčbě nádorových onemocnění. Japonská vláda v posledních letech klade na prevenci a zlepšování stylu života velký důraz. Ženy se dnes v Japonsku v průměru dožívají 85 let, zatímco muži 78 let.

shutterstock.com
Ředitel japonského národního onkologického institutu v Tokiu Cuguo Naruke uvedl, že za posledních sto let se průměrný věk dožití v Japonsku zdvojnásobil. V Česku se muži i ženy dožívají pro srovnání v průměru zhruba o šest let nižšího věku.

Čeští a japonští odborníci v uplynulých dnech v Jihlavě debatovali o nových poznatcích a léčebných postupech při rakovině prsu, slinivky či rizikových operacích střev. Nelze říci, že by na sympoziu zaznělo něco zcela převratného, ale každou přednáškou se posouvají medicínské vědomosti o něco dopředu. Zdokonaluje se diagnostika a léčba, a pro mladé lékaře je to nenahraditelná výuka.

Odborné debaty se zúčastnilo kolem 50 českých lékařů a více než desítka japonských odborníků, v převážné míře univerzitních profesorů. V průběhu sympozia navštívili japonští lékaři jihlavskou nemocnici. Byli překvapeni velkým prostorem pro každého pacienta a hlavně čistota na odděleních.

Česko-japonské lékařské sympozium je satelitní součástí 24. evropského chirurgického kongresu - International College of Surgeons (ICS). ICS má aktuálně šest kontinentálních a 112 národních sekcí, sdružuje přes 8000 chirurgů. Ústředí organizace sídlí v Chicagu. ICS mimo jiné organizuje mezinárodní chirurgické týmy, které pomáhají rozvíjet tento lékařský obor v chudých a zaostalých zemích.

Zdroj: ČTK
Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Jak vybrat vhodnou antikoncepční pilulku

Moderní antikoncepce nabízí svým uživatelkám nejen jistotu, že neotěhotní, ale i další zdravotní přínosy.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce