Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Při holení myslete hlavně na pokožku

( Romana Žatecká | přečteno: 7907x )

Holení je součástí každodenní hygieny mužů, ale i žen, které chtějí mít hladké nohy, třísla a podpaží. A ti, kdo propadli holící módě, upravují holením i intimní partie. Diskuse o tvarech a místech jsou na internetu nekonečné, my se však chceme věnovat hlavně tomu, aby pokožka po takovém zásahu zůstala hladká a zdravá.

shutterstock.com

Chloupky na těle depilujeme nebo epilujeme. Depilací odstraňujeme chloupky jen z povrchu těla, nikoli z cibulek. Epilace znamená vytržení z cibulky. Je zřejmé, že obě metody se budou lišit  bolestivostí, trvalostí svého efektu a samozřejmě i cenou.

Holení žiletkami

Nejklasičtějším depilačním způsobem je holení žiletkami. Pro většinu je tato metoda rychlá, dostupná, ale často neefektivní. Hrozí říznutí, chloupky zarůstají a kůže nepříjemně svědí. Holit se musíte opakovaně a často, protože oholení vydrží u většiny maximálně 2 dny. Při holení zejména citlivých partií (třísla a podpaží) raději sáhněte po tupější žiletce nebo břitu. Vždy použijte holicí pěny – pokožka nebude podrážděná, protože často obsahují hojivé látky, a také žiletka po ní lépe klouže. Oholená místa vydezinfikujte kosmetickými prostředky proti zarůstání chloupků.

Tip pro ženy

Tip pro muže

Depilační gely a krémy

Jejich použití je velmi snadné – natřou se na kůži a po chvíli špachtlí odstraní i s chloupky. Alergici a lidé s citlivou pokožkou by se jich však měli vyvarovat. Doporučuje vyzkoušet nejprve přípravek na malé části kůže, například dna předloktí nebo na holeni. Jak to funguje? Látky obsažené v těchto přípravcích rozpouštějí vlasový kreatin až do hloubky 1 mm pod povrch kůže. Moderní přípravky obsahují i zklidňující přísady, pleti neškodí, zvlhčují ji a příjemně voní.  Opakování je nutné zhruba co 10 dní, přičemž nově vyrůstající chloupky budou jemnější a slabší než původní a bývají také světlejší a méně nápadné.

Podívejte se do nabídky naší internetové lékárny a vyberte si.

Depilační strojek

Depilační strojky fungují na podobném principu jako holení žiletkami. Holit lze nasucho i namokro. Mokrá varianta ale vyžaduje strojek s dobíjecím akumulátorem a voděodolný aparát.  Holicí strojek by se měl snadno držet a mělo by se s ním dobře manipulovat i při holení citlivějších partií. Praktické jsou speciální dámské strojky s břity přizpůsobenými tělu.

Podívejte se do nabídky naší internetové lékárny a vyberte si.

Pinzeta

Vytrhávání chloupků pomocí pinzety patří k nejstarším metodám. Je zdlouhavá a dost bolestivá. Nejvíce se pinzeta používá při vytrhávání chloupků z obočí nebo jiných částí obličeje. Při vytrhávání chloupků pinzetou je důležité trhat je ve směru jejich růstu. Po depilaci pinzetou je důležité depilované místo ošetřit nejlépe tea tree olejíčkem, aby nedošlo k zanesení infekce do pokožky. Depilaci je důležité provádět kvalitní pinzetou.

Podívejte se do nabídky naší internetové lékárny a vyberte si.

Přečtěte si také

Moderní léčba křečových žil: uvařte je jako vejce natvrdo

K pěkné kštici pomůže kosmetika, ale i kvalitní strava

Vyčistěte na jaře tělo i mysl

Jak se zbavujete chloupků vy? Napište nám do diskuse nebo na [email protected].

Komerční sdělení
BCH2.PNG
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Pokožka
Partner rubriky Pokožka

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Jak se léčí kožní nemoci?

MUDr. Ilonou Procházkovou, Dermatovenerologická klinika, 25. dubna 2002

Účinnost opalovacího krému

Je pravda, ze cim je ochranny slunecni faktor opalovacich kremů vyssi, tim dele trva, nez se krasne opalime?dekuji

Suchá kůže v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem Vás požádat o radu. Jsem v 7. měsíci těhotenství, váhový přírůstek je v doporuč.limitu, můj "problém" je spíše kosmetického charakteru. Ať se mažu jakýmkoliv speciálním krémem na tělo v těhotenství (zkoušela jsem např. českou Bonellu a některé zahraniční výrobky),klasickou a oblíbenou NIVEOU, mandlovým či dětským olejem, kůže na celém těle, nejen na prsou a břiše, je nepříjemně suchá a loupe se. Vím, že to není žádný vážný problém, jen nepříjemnost, ale já bych i v těhotenství pro své tělo chtěla udělat maximum. Ještě bych doplnila, že uvedené výrobky kombinuji a mažu se i několikrát denně (olej používám i do koupele a vtírám do vlhké kůže). Můžete mi doporučit nějaký konkrétní výrobek, který by byl opravdu účinný? Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Nadměrné maštění kůže

DOBRY DEN, je mi 20 let jsem muz, jiz druhym rokem trpim nadmernym mastenim kuze na obliceji, celistech a zad. Spousta lidi rika, ze jsem jeste ve vyvinu a tim me takto uklidnuji, ale i pri opakovanych navstevach dermatologa, ktery me predepisuje (Eryfluid sol. a Aknecolor past.) me nepomahaji, ba dokonce zhorsuji! Pri sdeleni tohoto problemu, me lekar odmita cokoliv jineho predepsat a pokracuje vytrvale jiz druhym rokem v techto "lecich"! Je to sice pouhy kosmeticky problem, ale velmi me trapi a tak bych Vas prosil o jakoukoliv radu. (Pripravky jako Oxy, Clean and Clear, Zinat, atd. jsou neucinne ba naopak mou plet jeste podrazdi.) Děkuji

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce