Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Příběh čtenáře: Mám pár kil navíc…

( Návštěvníci Ordinace.cz | přečteno: 17956x )

Jsem muž, je mi 20 let, měřím 176cm a vážím asi 98 kg. V pase mám kolem 105 cm. Celkem statná postava širokej hrudník... A nemám rád pohyb.

shutterstock.com

Pohyb není můj kamarád

Ale s tím pohybem je to horší. Bydlím v centru města a nehodlám se tu promenádovat v teplákách. V posilovně jsem párkrát byl, ale nebaví mě to tam vůbec. Zkoušel jsem si posilovat, ale to jsem vzdal s tím, že pohyb není můj kamarád a stejně bych to nevydržel celý život a svaly by šly někam. S pohybem prostě kamarád nejsem, odmalička jsem měl hrůzu z tělocviku. Dnes jsem se ale třeba vydal s kamarádem na 2-3 hodinovou procházku. K tomu jsem si dal v 11 hodin tuňáka a rustikální housku. Mandarinku, mandarinku... po procházce zase tuňáka a mandarinku, mandarinku. Otázka zní, zda se mi takto podaří zhubnout. Co myslíte? Trochu mě ten režim štve, ale ne tolik, abych ho vzdal, jestli přinese ovoce... Jenže výsledky neuvidím hned. V práci dělám různě. Někdy betonuju (což je fajn :)), někdy sklízím těžké věci... no, po většinou sedím v autě :D Až se oteplí, mám v plánu chodit do práce pěšky (3 km)... Ale do posilovny na běžící pás mě jen tak nikdo nedostane. Navíc, abych se přiznal, jsem kuřák. Omezuji to, ale k té škole si vůbec nedokážu představit nekouřit. Kdybyste věděli, jak mě ty cigarety pomáhaj :) A to i přesto, že je to svinstvo a stojí to hodně peněz. Ale neříkám, kdyby mě přepadl nával energie (což se mě občas stává), do fitka si zajdu :) 

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
RobinB

Zduř, omezil bych rychlý cukry (monosacharidy), tedy čokolády, slazení čaje nebo čehokoliv, dortíky atd. Omezil bych nezdravé tuky (třeba hranolky). Pokud nechceš přajít o svalovou hmotu, měl by jsi držet příjem bílkovin kolem 1g na 1kg vlastní hmotnosti. Čili kolem 100g. Večer moc pozdě nejíst, když už musíš něco k televizi, tak třeba šunku. Co se týče posilovny, chodil bych někam, kde chodí ženský, třeba tě to bude motivovat.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Kdo může za nadváhu?

V dnešním článku začneme hovořit více o konkrétních problémech týkajících se problematiky hubnutí a udržování stálé tělesné hmotnosti. Hovořit o specifických strategiích hubnutí však vyžaduje porozumět základním příčinám nadváhy.

Příjem a výdej energie

V minulém článku jsme došli jsme k závěru že tělesnou hmotnost ovlivňuje více faktorů. Dnes se zaměříme na to, jak naše tělo hospodaří s energií, kterou získáváme z potravin. Množstvi energie (ať již obsažené v potravinách či potřebné pro správnou funkci našeho těla) měříme v kaloriích (též v joulech - pozn. redakce).

Obezita jako nemoc

Obezita je vlastně zmnožení tuku v organismu, kterému je v poslední době stále častěji přičítáno, že se podílí na vzniku mnoha chorob.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce