Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Probiotika vrátila naší rodině klid

( Renata Vyšínová | přečteno: 9984x )

„Tomášek měl s trávením potíže od narození. Po každém jídle byl pár minut v klidu a pak to začalo – křeče, pláč… Byli jsme z toho nešťastní a neustále hledali pomoc,“ vzpomíná maminka Klára.

shutterstock.com

Ptala se lékaře, ale i zkušenějších maminek. „Dostávala jsem různé rady, jak předejít problémům se zažíváním – pila jsem litr nedobrého fenyklového čaje denně, malému natírala a masírovala bříško, dávala mu teplé obklady. Bohužel nic nepomohlo na delší dobu,“ vypráví Klára.

Samozřejmě, že problémy svého syna konzultovala i s dětským lékařem. „Vysvětlil mi, že střeva miminek nejsou dostatečně zralá, že je jen otázkou času, kdy si na stravu zvykne. Podle něj se to mělo po třech měsících věku postupně napravit.“

Bohužel křeče v bříšku vystřídala zácpa. „To nebylo o moc lepší. Bolesti, nadýmání, pláč. Připadalo nám, že to nikdy neskončí. Tak jsem začala hledat informace sama.“ Klára zjistila, že lékař měl pravdu v tom, že střeva kojenců si musí postupně zvykat. Na rozdíl od něj ale ostatní lékaři doporučovali pro takový případ nerovnováhu ve složení střevní mikroflóry řešit dodáním těch správných probiotik.

„Byla jsem ráda, že se mi rady odborníků dostaly do rukou včas, už jsem byla připravená vyzkoušet projímadlo, které by zřejmě neudělalo dobrou službu. Místo toho jsem malému dávala hodně pít a koupila jsem doplněk stravy s probiotiky.“ Tento postup jí pediatr posléze i schválil – jen doporučil, aby Tomáškovi místo čaje dávala občas ovocné šťávy, které obsahují vlákninu, což přispívá k uvolnění zácpy. „Upozornil mne také na to, že není dobré koupit jakákoli probiotika, ale ta, která jsou určena pro miminka. Právě proto, že mají speciální složení.“

Konečně se začalo vše obracet k lepšímu. Tomášek přestal mít úpornou zácpu a chod rodiny se dostával do normálu. „Najednou pro nás nebylo jídlo začátkem pár hodin stresu a breku. Tomášek lépe spal a dokonce se ho tolik nechytala rýma, na kterou před tím hodně trpěl. Vypadá to, že na konstatování, že imunita začíná ve střevech, něco bude.

„Poté, co probiotika pomohla malému, koupili jsme si je s manželem i pro sebe. Jednak proto, že jsme uvěřili jejich účinku, jednak ze vděčnosti, že přinesla do naší rodiny zpátky klid,“ uzavírá Klára.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Dana

Za sebe musím říct, že i pro naší rodinu byla probiotika spásou, jelikož když se nám narodila druhá dcerka, trpěla hodně na prdíky a trápila jí i kolika, takže jsme se vůbec nevyspali a ona chudák taky ne. Navíc často marodila, což bylo taky dost vyčerpávající a jediné, co nám nakonec na oboje pomohlo byly úplně obyčejné probiotické kapky biopron. Takže i já mohu říct, že probiotika vrátila naší rodině klid :)

Mirka

Memu synovi je 20 let a už cca měsíc trpi bolestmi Žaludku a každé stravene jidlo vyzvraci můžete mi poradit co Mu mám koupit v lekarne . Sni jogurt který cítí až v krku a nejde mu polikat


Celkový počet příspěvků v diskusi: 2. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Osteoporóza a výživa

Jedním z faktorů, který hraje roli v prevenci osteoporózy, je výživa. Chceme-li omezit riziko vzniku této choroby, nebo zpomalit její průběh, musí naše strava obsahovat nejenom dostatek vápníku, ale i dalších látek, důležitých pro zdravé kosti.

Zdravá výživa

Odborníci v oblasti výživy často pracují s termíny „zdravá výživa“, „správná výživa“, příp. „vyvážená a pestrá strava“. Laik však často neví, co si pod těmito pojmy má vlastně představit. Pokusme se tedy tyto termíny blíže vyjasnit a podívat se na naší výživu z úhlu současných znalostí o výživě a složení potravin.

Výživa při vysokém krevním tlaku

Zdravým způsobem života mohou osoby s vysokým krevním tlakem samy velkou měrou přispět ke zlepšení své nemoci. K nejdůležitějším opatřením přitom patří snížení tělesné hmotnosti a správná výživa. Mezi vysokým tlakem a nadváhou existuje přímá souvislost - s přibývající tělesnou hmotností stoupá krevní tlak.

Výživa předškolních a školních dětí

V období růstu a dospívání je optimální přívod nutričních faktorů velmi významný, protože ovlivňuje nejen vlastní vývoj dítěte, ale také jeho vztah k výživě. V tomto období dětský organismus prochází důležitými fázemi psychomotorického vývoje, postupuje vývoj kostry a dotváří se imunitní systém. Odpovídající skladba výživy je důležitá i pro psychický vývoj a schopnost dítěte učit se.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce