Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Proč pít víno a kde se v létě koupat

( Gabriela Bachárová | přečteno: 11429x )

Lidové noviny v úterý 14. června přinášejí informace o tom, proč je zdravé pít v malých dávkách víno a pivo a v jakých vodách se v létě koupat.

Víno

Lidové noviny v úterý 14. června přinášejí informace o tom, proč je zdravé pít v malých dávkách víno a pivo a v jakých vodách se v létě koupat, aby vás neohrozil žádný zdravotní problém. V článku o víně najdete informace o tom, že zdravé je nejen červené, ale i bílé víno. Víno v malých dávkách pomáhá proti únavě, chřipce, křečovým žílám, akné, alergiím, vysokému tlaku nebo artróze. Červené víno se osvědčuje zejména při léčbě gynekologických zánětů.

Červená vína obsahují zejména několik desítek flavonoidů . Jsou to látky, které působí proti kornatění cév anebo vzniku nebezpečných krevních sraženin, které mohou vést až ke smrti. Bílá vína zase obsahují více enzymu pod názvem kataláza , který chrání buňky před stárnutím a nebezpečnými změnami. Muži by podle doporučení lékařů měli denně vypít dva, maximálně čtyři decilitry vína. U žen je dávka poloviční . Doporučuje se přitom víno pít z hlediska biorytmu zejména ve večerních hodinách. Ráno to vhodné není. V článku o pivu se zase dozvíte, že tento nápoj podporuje trávení, působí proti únavě a různým žaludečním problémům.

Text o zdravém koupání zase radí, jakým vodám se v létě vyhýbat, pokud nechcete onemocnět. V první řadě se vyhýbejte vodám, kde se přemnožily sinice . Lidové noviny radí v jednoduchém testu, jak sami můžete zjistit, zda je voda zdravotně nezávadná nebo zda byste se jí raději měli úplně vyhnout. Pokud se totiž v takových vodách koupou citliví lidí, mohou mít pak vyrážky, zarudlé oči, rýmu nebo i těžší alergickou reakci. Ve vážnějším případě může dojít i k otravě, která se projeví žaludečními problémy, bolestmi hlavy nebo vážnějšími jaternými problémy.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce