Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Proč ženy tloustnou?

( Redakce | přečteno: 42073x )

Tělo ženy se v různých etapách života mění. Výraznou proměnou prochází především v pubertě, po porodu nebo po přechodu. Právě tato údobí jsou z hlediska zachování optimální hmotnosti pro ženy nejrizikovější.

shutterstock.com

Zdravá strava, pravidelné cvičení nebo dostatečný spánek pomáhají ženskému tělu v regeneraci. „Pokud se vaše dvacetileté tělo vyrovná s určitou dávkou porušování zdravého životního stylu, ve třiceti budete unavená a ve čtyřiceti si přivodíte zdravotní komplikace,“ říká MUDr. Radka Jedličková, odborná garantka projektu Žij zdravě.

Puberta

Puberta je období bouřlivého hormonálního vývoje, který doprovází mnoho fyzických i psychických změn. Tuk se ukládá do oblasti hýždí, pasu, boků. Tento fakt je mnohdy přijímán velmi negativně, jsou zaznamenávány první pokusy o drastické diety. Právě proto je velmi důležité zachovat pravidelnou sportovní aktivitu, provozovanou především pro zábavu.

 „Aby bylo dívčí tělo fit, je třeba konzumovat dostatek bílkovin, vitamínů a minerálů již během let, kdy roste,“ upozorňuje MUDr. Jedličková. Dívka potřebuje téměř stejný objem potravy jako mladý muž.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Sexuální život a poruchy plodnosti

Nedostatky v sexuálním životě se vyskytují asi v polovině neplodných párů. Naštěstí jen vzácně mají tyto sexuální poruchy přímý vztah k problémům s plodností. Článek doc. MUDr. Jaroslava Zvěřiny, CSc. také uvádí na pravou míru např. doporučovanou frekvenci pohlavního styku při snahách o otěhotnění.

Zhubnutí - snazší cesta k těhotenství?

Pokud trpíte nadváhou, je zdravé a přiměřené! zhubnutí skutečně jednou z cest, jak zvýšit svou šanci na úspěšné otěhotnění. Stejně jako přiměřená tělesná hmotnost, i zdravý životní styl může mít zásadní vliv na otěhotnění i průběh těhotenství. A opravdu nestačí změnit životosprávu až ve chvíli, kdy zjistíte, že jste těhotná.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce