Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Prostata - Zbytnění prostaty

( Redakce | přečteno: 259894x )

Nejčastějšími projevy zbytnění prostaty jsou obtíže při močení. Zbytnění prostaty může močení ovlivnit mnoha způsoby.

shutterstock.com

Jak se zbytnění prostaty projevuje

Nejčastějšími projevy zbytnění prostaty jsou obtíže při močení. Zbytnění prostaty může močení ovlivnit mnoha způsoby. Příznaky se pro názornost dělí na tzv. obstruktivní a iritační. K obstruktivním příznakům patří namáhavé močení, slabý nebo přerušovaný proud moči a pocit, že se měchýř nevyprázdnil zcela. K iritačním příznakům patří častější močení, naléhavá potřeba močit a bolest nebo dráždění při močení.

Pokud je již onemocnění pokročilé, může docházet až k paradoxní inkontinenci. Přeplněný močový měchýř nemůžete normálně vyprázdnit. Močová trubice je přiškrcena zbytnělou prostatou. Z přeplněného měchýře plynule odkapává moč protlačována rozepjatým měchýřem. Přestože je měchýř plný, odejde vždy jen malé množství moče, a to nezávisle na naší vůli. Tento stav je velmi pokročilým stádiem nemoci a vyžaduje radikální léčbu.

Při posuzování závažnosti Vašich obtíží může posloužit jednoduchá stupnice sestavená Americkou urologickou společností – tzv. Index příznaků AUA (viz Co můžete sami).

Zbytnělá prostata se projevuje problémy při močení. Nutno však dodat, že závažnost příznaků není vždy závislá na velikosti prostaty. Podobně nepříjemné příznaky může způsobovat normální nebo dokonce malá prostata. Naopak zvětšená prostata může být spojena jen s minimálními problémy.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Diskuse k článku
Mirek
19x

Pokud zatím jenom chodíte do lékárny pro různé doplňky stravy (výrobky se státem prověřenou zdravotní nezávadností), teď můžete bez receptu koupit i první lék (výrobek se státem prověřenou bezpečností i účinností) - Prostamol uno. A měli byste zajít i k tomu doktorovi.

Pepa1
34x

Odpověď bude na prevenci 1-2 tablety dlouhodobě. Když jsem chtěl vědět více tak jsem se nic nedozvěděl. Ahoj, můj známý měl s tímto problémy až k bolesti. Poradil jsem mu jeden preparát. Za 45 dnů mi volal, že má po problémech. To co je v lékárnách aby skutečně zabralo tak by ho stálo 13.000-22.000Kč za 3 měsíce. Těžko jaký by byl účinek. Radu podám zdarma. Pepa1 [email protected]

Miro
8x

Aký to je pripravok. Mám s prostá tou dosť velké problémy. Díky


Celkový počet příspěvků v diskusi: 19. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Inkontinence moči

Moč se vylučuje po uvolnění svěrače močové trubice a stažení svalů močového měchýře. Porucha tohoto mechanismu je spojena s inkontinencí.

Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření zahrnuje vyšetření zevních a vnitřních pohlavních orgánů ženy. Mezi zevní pohlavní orgány patří zevní rodidla.

Uroflowmetrie

Uroflowmetrie je metoda, pomocí které se měří rychlost proudu moči za určitou časovou jednotku. Výsledná naměřená hodnota závisí na stavu dolních cest močových.

Inkontinence žen pohledem gynekologa

MUDr. Jaromír Mašata, Gynekologicko-porodnická klinika, 30. května 2002

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce