Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

První listopadový týden v projektu Početí online!

( Nina Šeblová | přečteno: 7297x )

Za okny už je většinu dne tma a možná i to je jeden z důvodů, proč se vás tolik zapojuje do našeho projektu. Tímto děkuji všem, kteří diskutujete a čtete články. Listopadové počasí vybízí, abychom zůstali se svými polovičkami v ložnicích a pokoušeli se o miminko – všem těm, kteří jste v diskusích psali, že se zatím marně snažíte, držím za realizační tým palce.

shutterstock.com

Zajímavosti v diskusích


Za všechny diskuse jsem pro dnešní shrnutí vybrala jeden příspěvek od naší čtenářky Radky. Její příběh je plný naděje a zoufání, ale ani po dlouhých letech se nevzdává své šance na vlastní miminko:
„Budoucí mamky a taťkové, nevzdávejte to! Ten boj za to stojí! A že je potřeba pořádná dávka odvahy, síly a zdravého rozumu, to víme my, "zasvěcení".

I já jsem bojovnice a stále doufající. Kdyby to nedopadlo, aspoň si budu moci říct, že jsem bojovala za své potomky.

Začali jsme (já a můj manžel, tedy tenkrát ještě přítel) v roce 2003 docházet do CARu. Zkrátím to. Píše se rok skoro 2010, mám za sebou svatbu, 12 inseminací od dárce (zjistilo se, že manžel trpí genetickou poruchou a nemůže mít děti), jedno mimoděložní těhotenství s následnou operací a odstraněním jednoho vejcovodu, rozvod, psychicky náročné dny, měsíce a roky. Pak přišel nový přítel, moje životní láska - smysl všeho. Po třech letech chození jsme šli rovnou na IVF. Následovaly šílené dny nevolností ze stimulačních injekcí a punkce vajíček. Bylo jich 6. Oplodnili je a teď mám jedno v sobě. Jenom jedno. Původně jsme chtěli dvě, ale jsem nemocná, tak jsme neriskovali zánik rovnou dvou (předpokládám totiž, že to z důvodu mého zdravotního stavu nevyjde). Zbytek vajíček nám zamrazili, takže za dva měsíce bych šla na transfer znovu. Teď jsme ve fázi čekání a doufání. Co je nějakých 14 dní proti těm letům? Držte pěsti!“


Nejen Radka, ale i Šárka, Monika, Pudla, Ondřej, Kateřina, Hanka a další procházejí stejnými cykly naděje a zklamání. Chci vás tímto vyzvat, abyste také začali psát delší příspěvky na stránky projektu – zjišťuji, že každý diskusní příspěvek odhaluje trochu jinou cestu k miminku a jiný pohled na věc. Na Ordinaci.cz máte prostor pomoci ostatním i sami sobě!

Čekání na dvě čárky


Pája, Luboš, Radka a jistě i mnozí další jsou ve fázi čekání. V minulých dnech jste udělali pro početí všechno, co jste mohli a teď jen čekáte, zda se na těhotenském testu objeví vytoužené dvě čárky. Při Vašem čekání Vám leccos mohou osvětlit naše články od odborníků. Ve středu se na stránkách projektu Početí online! objeví třetí část seriálu „Očima psychologa“ a článek o polycystických ováriích (vaječnících), což je hlavní Pájina zdravotní komplikace při usilování o miminko. Zbytek novinek v projektu je na vás, pravidelných čtenářích.
Ovulační test LH MAX věnovala společnost Pears Health Cyber, výhradní distributor těhotenských a ovulačních testů Seratec®.
Stanovte si své PLODNÉ DNY!
Co je v projektu

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Chtěli bychom miminko, ale ... část 1.

Pokud právě vy jste se v těchto slovech (nebo myšlenkách) poznali, jste těmi pravými, pro koho jsme připravili toto téma. Protože autorka textu není lékařka, nýbrž terapeutka, která se zabývá touto problematikou z psychosociálního hlediska, nebudeme se zde zabývat měřením bazálních teplot, počtem vajíček, transfery… ale spíše tím, co znamenají problémy s početím potomka pro konkrétní páry a jak zvládnout úskalí léčby.

Chtěli bychom miminko, ale ... část 2.

Mimotělní oplodnění je jednou z metod asistované reprodukce a jeho psychická náročnost plyne jednak z faktu, že páru je již jasné, že všechny ostatní přirozenější způsoby počet v jeho případě byly neúspěšné, jednak z faktu...

Chtěli bychom miminko, ale ... část 3.

Jsme spolu už 5 let a teď jsme se začali léčit v CAR. Asi to ještě nějakou dobu potrvá, než budeme mít vlastní dítě. O tom, že máme tyto problémy nevědí ani naši nejbližší...

Chtěli bychom miminko, ale ... část 4.

Léčím se již 7 let, v posledním roce jsem 2x byla na IVF, ale neúspěšně. Jednou jsem sice otěhotněla, ale ve 5. týdnu jsem potratila...

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce