Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Revma zastaví biologická léčba

( Renata Vyšínová | přečteno: 65353x )

Skoro polovina obyvatel trpí revmatickým onemocněním, mezi pacienty jsou nejen starší ročníky, ale týká se i mladých. Kromě klasické léčby, která má často nepříjemné vedlejší účinky, je nově k dispozici i biologická léčba. Působí velmi rychle a odborníky je považována za bezpečnou. "Blokuje prozánětlivou látku v těle a většinou zánět zastaví. Biologická léčba je silně účinná, ale také drahá," říká prof. MUDr. Pavelka, DrSc., z Revmatologického ústavu v Praze.

shutterstock.com

Původ revmatologických onemocnění musíme hledat v poruchách imunitního systému. Mezi nejčastější patří revmatoidní artritida, juvenilní idiopatická artritida postihující děti, takzvaná Bechtěrevova nemoc a psoriatická artritida, která provází lupénku. "Tato chronická destruktivní onemocnění postihují asi jedno procento populace," uvádí prof. MUDr. Karel Pavelka, DrSc, z Revmatologického ústavu v Praze.

Příznaky

"Prvotními příznaky jsou ztuhlé, oteklé a bolestivé klouby. Postupně nemoc napadá chrupavku a narušuje kost. Pokud nezačne léčba včas, dojde k nevratnému poškození kloubů. Včasná diagnóza je tedy jednou z možností, jak nemoc zastavit nebo alespoň zpomalit poškození kloubů."

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Jana
1x

Dobrý den, od června minulého roku se léčím v Brně v MOÚ kde mi byla diagnostikována rakovina prsu ve IV stádiu. Při genetických testech mi byla zjištěna mutace genu BRCA 2. Lékaři mě uměle uvedli do přechodu lékama,nemám chemoterapii ale mám nasazeny léky, které nahrazují chemoterapii, jde o ribociclib.Také jednou za měsíc dostanu injekci do břicha ZOLADEX, a ještě užívám TROZEL. Poslední měsíc mě šíleně začali bolet kyčle, občas celé nohy včetně třísel. Pak to chvíli poleví a začne mě bolet ramenní kloub. A tak se to pořád dokola střídá. Také jsem si všimla, že se bolest zhoršuje když vyjdu ven do zimy. Mám problémy s chůzí. Chtěla bych se zeptat, zda se může jednat například o revma? Lékařka v MOÚ vyloučila postižení kostí rakovinou. Děkuji za odpověď.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Co je to dna?

V důsledku zvýšených hladin kyseliny močové, což je přirozený produkt látkové přeměny tzv. purinů (látek vyskytujících se v buněčných jádrech), dochází k ukládání solí...

Fakta a mýty o osteoporóze

Osteoporóza je nemoc starých lidí. Následky osteoporózy se v naprosté většině projevují až v pozdějším věku, kdy je stupeň odvápnění (demineralizace) kosti již pokročilý. Je nutno mít na paměti, že základ pro dostatečnou mineralizaci kostí se vytváří vlastně již v období dospívání.

Bolest svalů a kloubů - léky

S bolestí kloubů a svalů vám pomohou četné gely, masti, ale i tablety. Většinou zaberou velmi rychle, stačí je mít je při ruce v domácí lékárničce.

Revmatismus

Revmatické obtíže patří k velmi častým zdravotním problémům. Tvoří cca 20 % příčin všech návštěv pacientů u praktických lékařů. O co se vlastně jedná?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce