Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Ročně je v ČR diagnostikována rakovina prsu u 6 500 žen

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 4645x )

Rakovina prsu je jedním z nejčastěji diagnostikovaných zhoubných nádorů u žen. Ročně v důsledku ní v České republice zemře přibližně 2 000 žen. Včasný záchyt nemoci výrazně zvyšuje naději na úspěšnou léčbu. Proto Všeobecná fakultní nemocnice v Praze připravila na úterý 24. listopadu mezi 9. a 17. hodinou na Karlově náměstí před Fakultní poliklinikou pro veřejnost edukativní stan, v němž se dozví více o prevenci nemoci.

V České republice se výskyt rakoviny prsu trvale mírně zvyšuje. V roce 2011 u nás s touto nemocí žilo přes 67 tisíc žen.

„Naštěstí se u nás daří zvyšovat podíl diagnostikovaných nemocí v časných stádiích. I v důsledku toho se už od poloviny 90. let mírně snižuje mortalita. Přesto u nás stále přibližně 2 000 žen na toto onemocnění umírá,“ konstatuje prof. MUDr. Jan Daneš, CSc., přednosta Radiodiagnostické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a 1. LF UK.

V úterý 24. listopadu 2015 od 9 do 17 hodin budou ve stanu na Karlově náměstí před Fakultní poliklinikou přítomni odborníci z Mamocentra VFN a 1. LF UK, s nimiž mohou návštěvnice konzultovat veškeré otázky týkající se onemocnění prsu. Na akci budou také přítomni zástupci Aliance žen s rakovinou prsu. Správný postup pro samovyšetření prsu si pak mohou ženy vyzkoušet na speciálních modelech.

rakovina prsu„Zhoubný nádor v prsu ročně objeví lékaři 6 500 českým ženám. 90 % z nich přitom toto onemocnění v rodině doposud nemělo. Proto chceme akcí upozornit na to, že zanedbávat prevenci rakoviny prsu by neměla žádná žena,“ vysvětluje ředitelka Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Mgr. Dana Jurásková, Ph.D., MBA.

Akce se koná v rámci celoročního projektu Všeobecné fakultní nemocnice v Praze – Rok prevence.

Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce