Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Rychlý pokles hladiny cukru

(prof. MUDr. Vladimír Bartoš DrSc. | přečteno: 6764x )

Před měsícem mi byla zjištěna cukrovka hodnoty 18.6,zahájil jsem přísnou dietu a bral lék Silomat 850.Při včerejší kontrole jsem měl hodnotu 3.8 jednotek.Jak je to vůbec možné?Děkuji Vám za odpověď.Mezner Miroslav-Most

Při zjištění cukrovky bývá často hodnota glukózy v krvi značně vysoká a při důsledném režimovém léčení - dieta, pohyb - se často upravuje rychle do normálu. To co popisujete odpovídá dobře léčenému diabetu a je dost pravděpodobné, že když vydržíte udržovat doporučený režim, nebudete ani potřebovat po dlouhou dobu léky. U diabetu 2. typu , což je zřejmě váš případ, je omezení tělesné hmotnosti na podkladě diety a pohybu vůbec nejdůležitějším způsobem léčby. Gratuluji Vám, že se to daří.
Diabetu a všemu s ním spojenému se věnuje náš speciál cukrovka.lekarna.cz, kde se dozvíte další zajímavé a lékaři ověřené informace, novinky a tipy z oboru diabetologie .
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Diabetická neuropatie

Diabetická neuropatie zahrnuje postižení nervů u diabetiků, jde o jednu z tzv. pozdních komplikací diabetu mellitu. Přitom mohou být postiženy nervy motorické, zodpovědné za svalovou činnost, nervy senzitivní, které umožňují vnímání např. tepla, a nervů, vedoucích k různým tělním orgánům.

Diabetická retinopatie

Jednou z komplikací cukrovky jej postižení sítnice. Právě diabetická retinopatie je jednou z hlavních příčin oslepnutí ve vyspělých zemních světa.

Diabetes mellitus, úplavice cukrová, lidově cukrovka

Diabetes mellitus představuje skupinu chronických onemocnění, která mají různý mechanismus vzniku a projevují se poruchou metabolismu cukrů, tuků a bílkovin.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce