Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Sázka s tchyní: Co kilo, to litr

( | přečteno: 4508x )

Zbavit se přebytečných kilogramů je nejenom zdravé, ale může být i zábavné. Paní Petře se to díky tchyní a internetovým stránkám hubnuti.ordinace.cz podařilo. Je zdravější a krásnější. Vydělala na tom nejenom materiálně, ale je bohatší i o dobrou zkušenost s odborníky. Necháte se jejím příběhem inspirovat i vy?

shutterstock.com

Zbavit se přebytečných kilogramů je nejenom zdravé, ale může být i zábavné. Paní Petře se to díky tchyní a internetovým stránkám hubnuti.ordinace.cz podařilo. Je zdravější a krásnější. Vydělala na tom nejenom materiálně, ale je bohatší i o dobrou zkušenost s odborníky. Necháte se jejím příběhem inspirovat i vy?

Moci tak přeměnit přebytečné kilogramy v kapky vody, otřepat se, a bylo by vyřešeno! Kdo by o takovém způsobu hubnutí nesnil.

Sny však i nadále zůstanou pouze sny a zázraky se jak známo nedějí, snad jen v pohádkách. Za všechno přitom může fyzika – její zákon o zachování hmoty. Z časopisů, televize i internetu se na nás valí sliby, podle nichž stačí vypít koktejl nebo čaj a kilogramy se ztratí jako mávnutím kouzelného proutku. Všichni tušíme, že to asi nebude tak snadné, ale přesto každoročně tisíce žen se až na sobě musí přesvědčit, že je to klam. Prostě fyzika a její zákony jsou neúprosné... Hmotu je totiž pokaždé potřeba v něco proměnit.

hubnutí

Paní Petra svá kila proměnila v „litry“. Stačila malá sázka s tchyní: „Když zhubneš, dám ti za každé ztracené kilo tisíc korun.“ Tedy „litr“. Před dvěma lety Petra vážila téměř 80 kilogramů, což při její výšce metr šedesát byl již první stupeň obezity. Za osm měsíců zhubla 12 kilo a už více než rok si váhu s malými výkyvy stále drží. „Peníze pro mne byly opravdu velkou motivací. Ačkoli to maminka po sedmi kilech – tedy tisících – vzdala, já hubla dál. V té době už to šlo téměř samo,“ říká mladá matka dvou dětí, která už od dětství patřila spíše k boubelkám. Petru motivoval nejenom obdiv okolí. Přiznává, že více jí „pomohli“ ti, kdo nepokrytě dávali najevo svou závist a škodolibě předpovídali, že jí to stejně dlouho nevydrží a kila navíc se jí stejně zase vrátí. „Když už přestaly být mým hnacím motorem peníze, měnila jsem kila v hadříky: pět kilo dolů – konec s vytahanými mikinami, bude nový přiléhavý svetřík, osm kilo – pryč s kalhotami s gumou v pase, budou džíny, dvanáct kilo – poprvé v životě dvoudílné plavky!“ směje se Petra.

Její recept na hubnutí je přitom celkem jednoduchý: „V podstatě stačí opravdu chtít – rozhodnout se, začít jíst méně a přidat na pohybu. Pro mne byla „litrová a hadříková“ motivace zatraceně silná. A když jsem po několika týdnech změny jídelníčku a aerobiku zjistila, že nejenom hubnu, ale že jsem mnohem aktivnější, nemohlo mě už nic zastavit,“ říká. „V práci sedím celý den u počítače. Večer jsem měla vždy nohy jako konve, a najednou mi přestaly otékat. Zvedání čehokoliv (i vlastních dětí) přestalo být důvodem pro půlhodinovou pauzu, protože jsem již nebyla celá uřícená, zpocená a bez dechu. Po letech se mi upravila menstruace, a prostě jsem viděla, že ve třiceti se cítím tak dobře, jako mi nebylo snad ani v dětství; už jsem nemohla couvnout. Tělo mi to už prostě nedovolilo,“ vzpomíná Petra.

Paní Petra měla nejenom odhodlání poprat se se svými kily navíc, ale při přípravě svého programu hubnutí nic nenechala náhodě. „Žádné diety podle hollywoodských celebrit – v těch bych mohla dělat sama odborníka, a stejně mi nikdy nepomohly. Zkusila jsem tentokrát hledat informace na internetu. Využila jsem možnosti, že na internetových stránkách hubnuti.ordinace.cz poskytují odborníci na obezitu rady zdarma. Svěřila jsem se, jak moc mě má kila trápí a jaké mám zdravotními problémy, které mi komplikují život,“ říká Petra. „Přesvědčila jsem se, že je pro mě opravdu ten správný čas začít, a tak jsem se rozhodla a objednala se na návštěvu ke svému »známému« doktorovi z internetu (hubnuti.ordinace.cz).“

Lékař jí doporučil změny ve stravování, dal jí na ukázku vzorový jídelníček a navrhl i vhodnou pohybovou aktivitu, vše na míru. „Po měsíci jsem měla první tři kila dole a dostala jsem strach, že to dál sama nezvládnu – zaměstnání, péči o rodinu i pravidelnou pomoc svým prarodičům. Měla jsem pořád hlad a na jídlo jsem nemyslela, snad jen když jsem spala. Lékař mi však nabídl pomoc i v řešení tohoto problému. Výhodou je, že mi teď stačí mnohem menší porce, učím se vybírat si potraviny a zkouším nová jídla; i v tom mi pomáhá internet. Překvapilo mě, že chutnají nejen mně, ale i dětem a manželovi, takže vlastně žádná práce navíc.“

Na světě nyní žije 1,2 miliardy lidí s nadváhou, čtvrt miliardy je obézních. Na základě neutěšeného vývoje v České republice lékaři dospěli k prognóze, že počet obézních u nás letos dosáhne u mužů 18 procent a u žen až 24 procent. Navíc každý druhý z nás má nadváhu a mělo by mu v hlavě zablikat červené světélko „Pozor“. Počet otylých lidí roste geometrickou řadou. Stejně rychle roste počet onemocnění spojených s přebytečnými kilogramy, jako jsou cukrovka, vysoký krevní tlak, infarkt, mozkové příhody, poruchy dýchání, ateroskleróza, rakovina tlustého střeva, rakovina prsu a desítky dalších včetně pochroumané psychiky. „Jsem ráda, že mne se už tyto statistiky netýkají. Doufám, že nás úspěšných bývalých boubelek bude čím dál tím více,“ usmívá se spokojená Petra.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce