Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Seriál: Nejčastější mýty o našem těle (díl 5. srdce)

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 12891x )

Může člověk s kardiostimulátorem používat mobil a mikrovlnnou troubu? Odpověď najdete v dalším díle našeho seriálu o zdravotních mýtech. Dnešní téma tluče do rytmu srdce.

shutterstock.com

SRDCE

  1. Člověk s kardiostimulátorem nesmí létat, neměl by se přibližovat k mikrovlnné troubě a měl by si dát pozor i na mobilní telefony
  2. Používání běžných domácích spotřebičů včetně mikrovlnné trouby nevadí. Podobně cestování letadlem. Mobilní telefon lze používat, doporučuje se nosit i používat jej na druhé straně než je implantován kardiostimulátor. Funkci kardiostimulátoru může narušit silné magnetické nebo elektromagnetické pole. Z tohoto důvodu je nutno se vyhnout sváření elektrickým obloukem, není možno absolvovat vyšetření magnetickou rezonancí, elektroléčbu a podobně.

  3. Prospět srdci znamená držet drastické diety
  4. Drastické diety nepomohou ničemu – jen tomu, že budete své tělo trápit a pak dietu stejně nevydržíte a porušíte. Jediné, co zaručeně funguje, je dodržení zásad zdravého stravování: pravidelná strava pětkrát denně rozdělená do menších porcí, nepřejídání se, omezení konzumace vyloženě nezdravých potravin a alkoholu, konzumace zeleniny a ovoce jako přirozeného zdroje vitamínů a celozrnného pečiva.

  5. Infarkt je mnohem vážnější než mrtvice
  6. V léčbě akutního infarktu jsou naši lékaři na špičce. Pokud je infarkt správně rozpoznán a ošetřen, pacient se vrací do života prakticky bez následků a je schopen i fyzických aktivit. Mrtvice naopak v mnoha případech není včas rozpoznána a není tedy ani včas zaléčena. Pokud pacient přežije, má často trvalé následky, které výrazně snižují kvalitu jeho života, způsobují závislost na jiné osobě a omezují jeho hybnost. Pravda je, že zemřít může pacient při akutním infarktu i mrtvici.

    Samozřejmě, že pokud víte o zajímavém mýtu, zapojte se do diskuse nebo nám napište!

    Zaberou proti virům antibiotika a nastartuje prochlazení virózu? Jestli je to tak, to se dozvíte v dalším díle seriálu o mýtech - tématem budou infekce.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

LDL-aferéza

LDL-aferéza je přístrojová léčebná metoda, která umožňuje selektivní odstranění cholesterolu z krve pacienta. Je v současné době nejúčinnější a přitom bezpečnou metodou léčby zvýšené koncentrace cholesterolu v krvi - hypercholesterolémie.

Po šedesátce je třeba manažera v první linii vystřídat

Rozhovor Dr. Vladimíra Finsterleho s MUDr. Janem Burianem, bývalým ředitelem FN Brno.

Káva

Matečnou rostlinou kávového semena jsou různé druhy kávovníků. Semeno se zbaví dužiny, suší se a praží při 200 - 250 °C. Při pražení káva dostane typické aroma známé všem, kteří mají kávu rádi.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce