Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Sérum k prodloužení řas může poškodit váš zrak

( Ministerstvo zdravotnictví České Republiky | přečteno: 21580x )

Základem séra, jenž se na trhu objevilo jako kosmetický přípravek na podporu růstu řas, je látka, která může poškodit zrak. Běžně se používá jako lék pro snížení nitroočního tlaku, který je na předpis, protože může mít řadu vedlejších účinků.

shutterstock.com

Sérum Perfect Lashes, které vyrobila firma For BEAUTY s.r.o., Lužánecká 4B, 602 00 Brno, a distribuuje Perfect Beauty s.r.o., Lužánecká 2002b/4b, 602 00 Brno, slibuje rychlý a razantní růst řas. Svému slibu zřejme dostojí, ale za vysokou cenu. Obsahuje léčivou látku s názvem bimatoprost, který lékaři předepisují pro snížení zvýšeného nitroočního tlaku u chronického glaukomu s otevřeným úhlem a nitrooční hypertenze u dospělých. Právě nadměrný růst řas je jedním z nejčastějších nežádoucích účinků tohoto léčivého přípravku. Tyto léčivé přípravky jsou s ohledem na své indikace a nežádoucí účinky vydávány pouze na lékařský předpis.

Z odborného posouzení této léčivé látky vyplývá, že lze poměrně s vysokou pravděpodobností předpokládat, že při aplikaci bimatoprostu na řasy je možné očekávat především nežádoucí účinky v oblasti očních víček - erytém, svědění a otok očních víček, zánět víček, hyperpigmentaci očních víček, zvýraznění oční štěrbiny. Protože se velmi pravděpodobně z řas dostane přípravek i do oka, můžete očekávat i nežádoucí účinky v podobě problémů s očima. Jde hlavně o hyperémii spojivek, svědění, pálení, suchost a bolest očí, alergickou konjunktivitidu, erozi rohovky, edém spojivky, fotofobii, zhoršení zrakové ostrosti a pigmentaci duhovky. Méně často se vyskytují i závažnější nežádoucí účinky, jakými jsou např. krvácení rohovky, uveitida, cystoidní makulární edém, iritida, blefarospazmus a retrakce víček.   

Primární obal výrobku tvoří bílá tuba s uzávěrem. Na tubě je uveden název výrobku, obsah balení (3,5 ml) a název s adresou výrobce. Dále se na tubě nacházejí další obchodní sdělení (Bioaktivní růstové a stimulační sérum k přirozenému prodloužení a zesílení řas. Unikátní sérum − revoluční novinka aktivující nový a silný růst řas. Až o 5 mm delší řasy, 30 % hustší. 20 % silnější.) Na tubě je uvedena doba spotřeby výrobku. Primární obal je uložený v kartonové skládačce s obchodními sděleními i s nápisem: POZOR! Pečlivě čtěte příbalový leták, kde najdete více informací o tomto výrobku a způsobu použití. Prostředek není prodejný v maloobchodní síti. Přednostně pro profesionální použití.) Dále je uvedena doba spotřeby (šarže), složení výrobku (Ingredients), jméno a adresa výrobce.

Nikde však nejsou informace, ze kterých by mohl spotřebitel odvodit možné riziko a posoudit ho.

 

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Nela

Dobry den, velmi pekne dakujem za tento osozny clanok. Okamzite som serum vysadila, aj ked na mihalnice mal vynikajuci vplyv, uz mesiac mam stale cervene oci.. Aky mate prosim nazor na Aktivátor RASTU MIHALNÍC Revita EPS? Je to podobne svinstvo? velmi pekne dakujem za radu

Lena
2x

Dobrý den, také jsem kapky používala a také je musela odložit do odpadkového koše. Víčka mě svědila a měla jsem alergický zánět spojivek, který jsem naštěstí vyléčila sama dostupnými volně prodejnými léky na alergii a kapkami do očí na zklidnění. Řasy mi sice povyrostly, ale spíš zesílily než zhoustly a poté se začaly lámat (zkracovat) nebo i vypadávat!! Opravdu už nebyl nejmenší důvod toto požívat.

Anna
1x

Dobry den chtela jsem se zeptat na vas nazor ohledne pripravku BeutyLashes nebo Hairplus zda to taky muze nejak poskodit oci?? Dekuji


Celkový počet příspěvků v diskusi: 6. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Velmi nebezpečné kousátko

Dětské vibrační kousátko ve tvaru včelky by mělo dětem ulevit, když se jim prořezávají zoubky. Ve chvíli, kdy se "zakousnou" do jeho tykadel, mělo by se jim dostat úlevné masáže. Bohužel se ukázalo, že intenzita vibrací je taková, že by mohla dítěti vážně poškodit zdraví.

Afrodisiakum Magic Power Coffee nečekaně snižuje tlak

Původně to mělo být zaručeně účinné přírodní afrodisiakum, ale odborníci prokázali, že to může být zabiják. Ve spojení s některými léky může totiž nečekaně a velmi zásadně snížit krevní tlak.

Z takových misek děti nekrmte!

Krmit děti z podobných misek je nebezpečné - uvolňuje se z nich velmi nebezpečný formaldehyd! Maminky by je měly rozhodně odstranit z dosahu dětí, protože vzhledem k barvám a tvarům je svádějí i k okusování!

Tenhle bryndák ohrožuje vaše dítě

Jestli jste pro své miminko koupili tenhle bryndák, tak ho vraťte do obchodu nebo vyhoďte. Kousátko, které je jeho součástí, uvolňuje do těla dítěte škodlivé ftaláty, které ohrožují funkce ledvin a jater, zvyšují riziko vzniku alergií či astmatu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce