Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Sluneční vyrážka

(MUDr. Nina Benáková | přečteno: 9482x )

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli existují nějaké injekce (nebo i něco jiného), které by, alespoň částečně zamezili sluneční vyrážce? I když se mažu opalovacím krémem s vysokým faktorem (např. 15 a víc) vyrážka se vždy objeví. Předem děkuji za radu

Máte-li skutečně alergickou reakci po oslunění, je faktor 15 naprosto nedostačující. Měla by jste se nechat vyšetřit u dermatologa ohledně zpřesněné diagnózy. Vyrážka může být způsobena i kombinaci zevních vlivů + ultrafialového světla (např. parfémy, kosmetika a dokonce i některé ochranně krémy proti UV záření !). Je- li to skutečně fotodermatóza bez účasti zevních vlivů (jejichž odstraněním se problém řeší), doporučuje se pečlivá fotoprotekce- vyhýbat se UV záření, oblečení z hustě tkaným materiálem, ochranné krémy s SPF nad 60, při erupci antihistaminika celkově a lokálně kortikoidní prostředky, zmírňující alergický zánět. To je v rukou lékaře- dermatologa.
Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce