Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Syna přivedli s ramínkem v oku

( Návštěvníci Ordinace.cz | přečteno: 13447x )

Uhlídat děti je někdy složitější, než uhlídat pytel blech. To, co popisuje paní Petra, způsobí husí kůži každé mamince. Nehoda, která se stala jejímu synovi Martínkovi, vypadala nejprve tragicky. Jen s velkým štěstím se z ní stala ta s dobrým koncem.

shutterstock.com

Můj syn měl něco málo přes jeden rok, když si při hře se staršími dětmi vrazil do oka háček od ramínka na šaty. Šermovaly se totiž a ramínka použily jako meče. Byl to tehdy opravdu šok, děti začaly strašně křičet a Martínka nám vedly i s ramínkem zapíchnutým v oku . Každý ho držel za jednu ruku, aby si to ramínko nemohl vyškubnout sám. Byl to šílený pohled. Oko silně krvácelo a já přemýšlela, jak ramínko odstranit. Ramínko se houpalo ze strany na stranu. Vtom moje dcera, tehdy měla šest let, prostě ramínko vzala a z oka vyhákla. Spustila tím ještě větší krvácení. Oko nebylo pro samou krev ani vidět, malý si za něj pořád chytal a já volala sanitku. Neuvěřitelně křičel a já mu nemohla pomoci. Vzala jsem látkovou plenu, namočila ji a položila na oko. Když záchranka konečně dorazila, přestávalo oko krvácet, syn se pomalu zklidňoval a já viděla i bělmo. Roztrhl si kůži těsně pod spodním víčkem z vnitřní strany. Byla to asi necelý centimetr veliká řezná rána. Lékař byl cítit alkoholem a cigaretami. Neustále opakoval, že holčička bude v pořádku. Sestra ze sanitky se proto ujala práce, sepsala s námi popis zranění a lékaře poslala do auta. Syna jsme nemuseli nikam vozit. Jen jsme s ním zajeli na oční kliniku na kontrolu. Přemýšlela jsem s manželem, zda lékaře ohlásit. Naštěstí lékaře během týdne propustila sama nemocnice. Nebylo to prý poprvé. Bylo štěstí, že nebyl nakonec potřeba.

Všechna ramínka s kovovým háčkem letěla ještě ten večer do popelnice. Martínek je v pohodě. Vidí.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Lukáš Michael

Modlete se za to!!!


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Ještě tam někde je můj zub

Nehody na kole mohou být velmi vážné. Ta, kterou prožila paní Iveta, naštěstí skončila ještě docela dobře. A to všechno kvůlu klobouku...

Hlídání psa mohlo skončit hluchotou

Občas to vypadá, že osud musí hodně pomoci náhodě, aby vás potrápil neobvyklým úrazem. Kdo by čekal, že málem ohluchne proto, že na půl hodinky pohlídá sousedce psa. Paní Vlaďce se to ale stalo...

Zachránil mne batoh plný not a knih

Stačí chvilka nepozornosti nebo nešikovnost někoho druhého a neštěstí může být hotovo. Horké chvilky na jezdících schodech v metru prožila Dagmar. Ovšem dopadlo to dobře a tak nám mohla poslat svůj příběh s dobrým koncem.

Víte, co by mělo být v lékárničce pro cyklisty?

Když se vydaří počasí, je všude plno lidí na kolech. Většina už má naštěstí helmu, ale kolik z nich vozí i lékárničku pro cyklisty? Přitom úrazů na kole není málo. Naštěstí mívají lehčí charakter, ale stejně se pak hodí mít po ruce alespoň základní zdravotnické vybavení. Jaké a proč?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce