Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Uhry na suché pleti

( Petra Jindrová | přečteno: 4039x )

Prosím o radu jak postupovat při následujícím problému s mou pletí: vždy jsem měla spíše suchou pleť, především v okolí nosu, očí a úst. Mastná místa mám na spáncích a bradě. V poslední době se mi začalo tvořit zarudlé a bolavé akné na lícních kostech směrem od ucha k ústům. V těchto místech se mi vytváří černé uhry, tukové bulky a zanícené uhry, které se velmi špatně hojí. Nikdy před tím jsem tyto problémy neměla. Nevím jakou kosmetiku používat, neboť krémy na suchou pleť, které jsem dosud užívala zřejmě tyto problematické partie ještě zhoršují. Jím především zeleninu, piju více než 2l vody denně, pravidelně cvičím, nekouřím, ale poslední dobou jsem pila 3x denně kávu celkem silnou a byla jsem ve stresu, který byl způsoben odchodem z předcházejícího zaměstnání. Děkuji za odpověď Petra.

Váš problém není způsoben špatným výběrem kosmetiky, ale spíše, jak sama uvádíte stresem, nebo možná ještě něčím jiným. Zkuste používat kosmetiku na problematickou pleť, lokálně na zanícená místa, ale spíše proto aby se vámboláčky rychleji hojily, jejich vzniku nezabráníte. Pokud máte na obličeji stále větší množství 6-8 zanícených pupínků a dříve jste ničím podobným netrpěla, navštivte kožního lékaře.
Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Jak vybrat vhodnou antikoncepční pilulku

Moderní antikoncepce nabízí svým uživatelkám nejen jistotu, že neotěhotní, ale i další zdravotní přínosy.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce