Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Většinou se cítíte mnohem mladší

( Návštěvníci Ordinace.cz | přečteno: 10345x )

Kolik vám je - a na kolik se cítíte? Právě na to jsme se ptali v soutěži o GHR Natural, která na vás čekala jako středeční překvapení v Adventním kalendáři. Jsme rádi, že jste velmi upřímně odpovídali. Nedá nám to, abychom se s vámi o některé z odpovědí nepodělili.

shutterstock.com

Většinou se cítíte mnohom mladší, než kolik ukazuje vaše rodné číslo:

  • Mám 40 let, ale připadám si tak na 29 :-)) Jsem optimistka, myslím pozitivně a možná tomu pomáhá i občasné užívání Wobenzymu a vitamínů? :-) Mj. se taky starám o svou pleť, vyživuju ji a hydratuji. A usmívám se na lidi. Možná proto.

  • Kdybych byl ženou, můj věk by byl pro okolí tajemstvím... Narodil jsem se v roce, kdy Jiří Raška získal pro Československo první zlatou medaili na ZOH. Mozek i svaly pravidelně trénuji a cítím se stále na dvacet :-)
  • Je mi 48 a cítím se tak na 38. Proč? Pozitivní mysl, optimismus.
  • Mě bude 35, někdy se cítím pořád na 18, jako když jsem začla chodit do práce a starat se o sebe sama. Jindy se cítím nejmín na 45 , když si uvědomím, jak ten čas hrozně letí a za chvíli už bude mládí úplně pryč a čeká jen stáří.
  • Je mi 42 tento měsíc a cítím se mladší :) Vždyť 42 ještě není žádný věk. Sice už dávno nejsem puberťačka, ale bavit se dokážu jak v osmnácti.
  • Je mi 66 let a cítím se různě. Někdy ráno, když v pohodě vstávám, docela na 40. Ale někdy večer, po únavném dni, se cítím i na 100. Ale většinou se snažím si věk nepřipouštět a cítím se méně než na těch 66. Chodím do divadla, na koncerty, na univerzitu třetího věku, baví mě počítač, a samozřejmě velká vnoučata a manžel. S kamarádkami chodíme kapku cvičit, pak na kávu, scházím se pravidelně s bývalými spoluzaměstnanci, s mladými lidmi. Prostě beru život jaký je a věk si připouštím málo.
  • Jsem padesátník a mlád se cítím do té doby než mi lupne v zádech.
  • Je mi 35, ale cítím se být o 10 let mladší. Čím to je? Asi tím, že mám mladšího manžela a 3 velmi aktivní děti, které mě prostě stárnout nenechají :-)
  • Můj věk je 35 let - čerstvě :-) Cítím se na méně a myslím, že je to především okruhem přátel, mezi kterými se pohybuji. Optimismus a dobrá nálada nám vždy na letech ubírá a proto se tím snažím řídit. Doporučuji všem !!!

Někteří přiznávají, že se cítí na svůj věk:

  • Tento měsíc mi bude 65 a celkem se tak cítím. Nejsem tak čiperná jak dřív, už mě pomalu začíná vše bolet, ale přesto si nějak nestěžuji.
  • Je mi 28 a většinou cítím se na 28, jen po náročnějsím dnu padnu do postele unavená tak na 50 :-)

Našli se ale i tací, kteří mají pocit, že jsou daleko starší:

    Je mi 23, ale poslední ďobou se cítím minimálně na 50. Zimní čas, díky artróze se ráno nemohu postavit na nohy, tady skřípe, tam to praská... Moje mamka, která má 47, se teď cítí mladší než já. Rozvádí se, ale chytla druhou mízu, všude chce být, všechno vidět, poznat nepoznané, být fit a stále hezká. Obdivuji ji.

  • Můj věk je 23 let, ale cítím se tak na 40... mám teď spoustu starostí, do toho Vánoce (úklid, pečeni, dárky).
  • Mě je 41 let a mám spíš pocit, že jsem starší - někdy jsem uhoněná a utahaná.
  • Mě je 53 let a je fakt, že se někdy cítím snad na 60. Je to tím, že mám hodně práce a když nestíhám, začnu plašit.
  • Tak když dneska počítám kolikže mi vlastně je let, tak mi vychází 47let a 5měsíců, žádný den navíc. Když se zamyslím na kolik se cítím právě dnes, tak to bude tak na 50 a víc. Ráno se to špatně vstávalo do tmy, jen zima a sníh venku. Já když venku promrznu, tak jen těžko a dlouho rozmrznu, dost často až večer při koupeli v horké vodě.
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

LDL-aferéza

LDL-aferéza je přístrojová léčebná metoda, která umožňuje selektivní odstranění cholesterolu z krve pacienta. Je v současné době nejúčinnější a přitom bezpečnou metodou léčby zvýšené koncentrace cholesterolu v krvi - hypercholesterolémie.

Závislost na hrách způsobuje obezitu, ale i problémy se srdcem

Dětí, které tráví hodiny u počítače, je stále víc. Bohužel si tím škodí psychicky i fyzicky. Lékaři varují, že pravidelné vysedávání před monitorem má vliv na vznik obezity, ale i na problémy se srdcem.

Káva

Matečnou rostlinou kávového semena jsou různé druhy kávovníků. Semeno se zbaví dužiny, suší se a praží při 200 - 250 °C. Při pražení káva dostane typické aroma známé všem, kteří mají kávu rádi.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce