Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Vše o líčení - dokonalý podklad

(Komer n prezentace Oriflame | přečteno: 5347x )

Nejdůležitější je vybrat si správný odstín podkladového krému, neboli make-upu. Správný odstín by měl přesně odpovídat barvě pokožky nebo může být o jeden odstín...

shutterstock.com

Podkladový krém

Nejdůležitější je vybrat si správný odstín podkladového krému, neboli make-upu. Správný odstín by měl přesně odpovídat barvě pokožky nebo může být o jeden odstín světlejší - nikdy ne tmavší. Tmavá barva přidává roky, zvýrazňuje vrásky a vytváří nepřirozené barevné rozhraní mezi obličejem a krkem. Podkladový krém nezkoušejte na zápěstí - pleť zde má odlišnou barevnost, strukturu i teplotu. Ideální je nanést trochu podkladu na nenalíčenou pleť obličeje v oblasti čelisti, kde je nejlépe vidět rozdíl mezi pletí, podkladovým krémem a krkem. V případě potřeby je možné smíchat dva barevně nejbližší odstíny a vytvořit tak ideální tón.

Pro suchou pleť jsou vhodné tekuté podkladové krémy, pro mastnou matové tekuté (určené speciálně pro mastnou pleť) a pro normální pleť bez nerovností (rozšířené póry, akné) lze použít i kompaktní make-upy v tyčince nebo podkladové krémy 2 v 1 (korektor + podkladový krém). Podklady lze nanášet prsty nebo jemně navlhčenou kosmetickou houbičkou. Aplikace se provádí od středu obličeje - čela, nosu, brady směrem do stran až k vlasové části hlavy a pod čelisti. Pečlivě zkontrolujte rovnoměrné nanesení podkladového krému, nejlépe na denním světle, nebo v kombinaci bílého a žlutého světla - zářivka + žárovka.

Korektor

Korektory slouží především k zakrytí barevných nerovností v obličeji - např. pigmentových skvrn, akné, popraskaných žilek - v tom případě volíme odstín odpovídající barvě pleti. Existují speciální korektory (mívají neobvyklou barvu například růžovou, zelenou, nebo žlutou) které lze s úspěchem využít jako tzv. zjasňovače - jsou to zázračné prostředky, kterými lze tvarovat obličej - mizí kruhy pod očima, výrazné vrásky na čele nebo u nosu se opticky korigují, blízko posazené oči se oddálí. V podstatě platí, že tento přípravek používáme na vše co potřebujeme rozšířit, zvětšit, prodloužit, změlčit - hluboko posazené oči, vnitřní koutky blízko posazených očí, nízké čelo, krátký nos a brada. Lze jej použít i jako podklad pod oční stíny. Oba typy korektorů poklepem prstů zapracujeme do make-upu ještě před použitím pudru.

Na vše co je třeba zkrátit, zúžit, zmenšit použijeme tmavší odstín make-upu nebo pudru - vysoké, široké čelo, dlouhý nebo široký nos apod.

Pudr

Pudr fixuje podkladový krém a korektor, na pleti vytváří matný sametový povrch. Pro použití doma je vhodný pudr sypký, kterým nasytíme štětec, lehce oklepneme a jemnými doteky naneseme na pleť, na závěr zameteme shora dolů, tak, aby neulpíval na jemných chloupcích v obličeji. Stejná technika se používá i u kompaktních pudrů, (tuhé slisované pudry) které jsou vhodné do kabelky na běžnou opravu make-upu během dne. Na bledou pleť jsou vhodné pudry transparentní (průhledné), které nemění barvu podkladu, na snědou již pudry tónované. Transparentní by na snědé pleti vytvářely našedlý dojem.

Tvářenka

Tvářenka je výborný pomocník na prozáření a tvarování obličeje. Nejpřirozeněji působí odstíny, které se objeví na tvářích když sportujete, nebo se rozčílíte. Většina žen (v Čechách až 90%) patří ke studenému barevnému typu, pro který je vhodný starorůžový, červenohnědý, nebo vínový nádech tvářenky. Tón tváří je nutné sladit i se rtěnkou, aby výsledný efekt působil přirozeně. Tvářenka se nanáší na nejširší partii tváří - šikmo od spánků podél lícní kosti směrem k jamce, která se vytvoří, když vsajeme tváře. Tah končí zhruba na přímce pod vnějším okrajem oka, nikdy by neměl být delší než je úroveň špičky nosu. Touto technikou se obličej opticky zúží a prodlouží.

U dlouhého obličeje se tvářenka nanáší ve tvaru kolečka do středu tváří - na vystouplé partie při úsměvu. Tento způsob sluší i velmi mladým dívkám, u kterých by šikmo nanesená tvářenka působila příliš dramaticky.

Barva na tvářích nesmí vytvářet ostré barevné přechody - měla by měkce přecházet do ztracena.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce