Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Z takových misek děti nekrmte!

( Ministerstvo zdravotnictví České Republiky | přečteno: 7670x )

Krmit děti z podobných misek je nebezpečné - uvolňuje se z nich velmi nebezpečný formaldehyd! Maminky by je měly rozhodně odstranit z dosahu dětí, protože vzhledem k barvám a tvarům je svádějí i k okusování!

Ačkoli jsou tvarem i motivy jako dělané pro děti, do výbavy maminek rozhodně nepatří. Melaminové misky ve tvaru ryby s potiskem ryby nebo mušlí ne dně, které byly na náš trh dovezeny z Číny vylučují příliš mnoho formaldehydu. Misky poznáte i podle toho, že jejich spodní strana je bílá, s vytlačeným textem "MELAMINE WARE, MADE IN CHINA, NO. 106". Tento nápis je přelepen bílou etiketou s textem "MISKA 15.7X12CM BOWL", dále je uveden kód položky (Item no. T1717), značka shody CE a značka Zeleného bodu, EAN kód neexistující země a neexistující dovozce (HOME COMFORT s.r.o. CZ). Misky se prodávají nebalené, volně ložené.

Laboratorními testy byla prokázána skutečnost, že výrobek uvolňuje formaldehyd v množství 88,16 mg/kg (miska s obrázkem ryby na dně) a 43,2 mg/kg (miska s obrázkem mušlí na dně). Akutní expozice malým dávkám formaldehydu vyvolává bolesti hlavy a zánět nosní sliznice. Formaldehyd dráždí oči a vyvolává slzení. Rychle se vstřebává kůží a může způsobovat podráždění nebo alergické reakce.

Naprosto stejný problém a tím pádem i důvod stažení z trhu byl u dalších melaminových misek - tentokrát bílých, s motivem ovoce na olistěných větviček při vnějším horním okraji. Na dně misky je připevněna etiketa s uvedením EAN kódu, názvu "MISKA", kódu: AH 13665, uvedení výrobce a země původu a kódu 5X300X5. V podstatě lze říci, že byste se měli levným melaminovým miskám vyhnout, pokud je chcete používat na potraviny.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Na obracečku můžete mít alergii

Výrobky, které přijdou do styku s potravinami, by neměly obsahovat škodliviny. V této obracečce s kytičkami ale hygienici našli velké množství formaldehydu. Ten by mohl způsobit mimo jiné alergickou reakci.

Afrodisiakum Magic Power Coffee nečekaně snižuje tlak

Původně to mělo být zaručeně účinné přírodní afrodisiakum, ale odborníci prokázali, že to může být zabiják. Ve spojení s některými léky může totiž nečekaně a velmi zásadně snížit krevní tlak.

Z takových misek děti nekrmte!

Krmit děti z podobných misek je nebezpečné - uvolňuje se z nich velmi nebezpečný formaldehyd! Maminky by je měly rozhodně odstranit z dosahu dětí, protože vzhledem k barvám a tvarům je svádějí i k okusování!

Tenhle bryndák ohrožuje vaše dítě

Jestli jste pro své miminko koupili tenhle bryndák, tak ho vraťte do obchodu nebo vyhoďte. Kousátko, které je jeho součástí, uvolňuje do těla dítěte škodlivé ftaláty, které ohrožují funkce ledvin a jater, zvyšují riziko vzniku alergií či astmatu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce