Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Zánět slepého střeva

( Redakce | přečteno: 505299x )

Někteří pacienti o něm mluví jako o časované bombě, která je překvapila za plného zdraví. U jiných byl příčinou spíše dlouhodobých proměnlivých bolestí tedy spíše doutnání než náhlé exploze.

shutterstock.com

Otestujte se . . .

Je apendix a slepé střevo totéž?

Kde je apendix uložen?

Je pro zánět slepého střeva typický průjem?

Dá se zánět slepého střeva léčit doma?

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
FAJD
9x

Velice Vám děkuji za popis akutního onemocnění "apendix". V některém případě je nutná okamžitá lékařské péče - operace. I po 3 hodinách velké bolesti břicha a zvracení dochází k projevu akutního zánětu "apendix" před proděravěním. Díky odbornému zásahu (operaci) a následné péči byl zachráněn mladý život mého syna. Velice děkujeme pracovníkům CH 2-M.N. v Ústí nad labem za záchranu života našeho syna.

rarisa.67
4x

Prosím o zaslání vašeho popisu "apendicitis" na chirurgii prostějovské nemocnice, kde po dvojí hospitalizaci mojí matky( 67 let) nerozpoznali akutní zánět slepého střeva. K operaci přistoupili až po perforaci přívěsku a následnému těžkému zánětu pobřišnice.Ležela v bolestech " 4 " dny než se lékaři rozhoupali. A bylo pozdě. Váš popis snad uchrání další pacienty od podobných zlých situací! Děkuji ! rarisa

nika
4x

moc vám děkuji po předčení tohoto článku jsem navšívila lékařé a ten mi zistil apendix to co semnou dělali j epřesně popsáno v článku ještě jednou děkuji vaše nika


Celkový počet příspěvků v diskusi: 90. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Počítačová tomografie (CT)

Klasické rentgenové metody mají jednu zásadní nevýhodu: záření proniká jednotlivými částmi těla, ale znázorňuje je všechny v jedné rovině, "jednu přes druhou". I školený lékař pak někdy těžko odhaduje vzájemné vztahy zobrazených útvarů, nemluvě o tom, že sytý "stín" kostí překryje vše ostatní, co se znázorňuje méně zřetelně. Snahy zobrazit jednu, poměrně tenkou vrstvu (tomografie) byly jen málo úspěšné. Tento problém mohl být vyřešen teprve tehdy, když rozvoj výpočetní techniky umožnil souběžné zpracování velkého množství dat.

Počítačová tomografie (CT) neboli "CéTéčko"

Je to nebolestivá vyšetřovací metoda, pomocí které může lékař prohlédnout vnitřní orgány celého Vašeho těla. Poskytuje odborníkovi důležité informace například o Vašem mozku, páteři, kloubech a důležitých hrudních a břišních orgánech. Je to "okno" do Vašeho těla, které není potřeba otvírat.

Lidské břicho

Břicho se v lidském těle nachází mezi hrudníkem a třísly. Jeho vnější stěna je tvořena několika vrstvami tělesných tkání. Tyto vrstvy drží svým společným působením ve správné poloze střeva a další životně důležité orgány.

Otrava krve (sepse)

Otrava krve je nebezpečný stav, kdy dochází k zaplavení organismu bakteriemi nebo jejich toxiny. Ty se dostanou do krevního řečiště a spolu s krví se mohou rozšířit po celém těle. Náš organismus na tuto krizovou událost reaguje poměrně rozsáhlou imunitní obrannou reakcí, která nás v kombinaci se škodlivým působením bakterií může v krajním případě i usmrtit.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce