Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Zánět žil

(MUDr. Sylva Šebková | přečteno: 375202x )

Dojde-li ke zpomalení krevního toku v žilách, či k přímému poškození žilní stěny nebo se z nějakého důvodu začne krev v žilách srážet, dochází k zánětům žil.

shutterstock.com

Co neovlivníte

Jak již bylo napsáno výše, nemalá část žilních trombóz je dána vrozenou poruchou srážlivosti krve. Tyto poruchy jsou dědičné a s tím, že jsme je po našich předcích podědily, nic nenaděláme. Větší riziko vzniku trombóz mají také lidé starší 50-60 let. Naše stárnutí také nezastavíme.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
pav
11x

dobry den. Chtela bych se zeptat, jaky je nazor na tehotenstvi pri poruse srazlivosti krve. Radi bychom jeste jedno miminko. Gynekolog moc nesouhlasi, internista a dr. z hematologie ano.Mam strach abych pri porodu ¨nevykrvacela, nebo nebyly jine potize. Dekuji.

Petr
19x

Lze žilní trombózu nějak ovlivnit složením stravy?

Jindrich Harazim
53x

Dobry vecer jsem pokryvac vecer kdyz vstanu mam nohy od kolen dolu jak z betonu udelam par kropku a je to lepsi.Stale mi vnich brni na pohled nejde nic videt,ale problemy mam od te doby co nekourim to je 12mesicu mam, pocit ze asi ten zanet zil mam.skousim ruzne maste ale nepomahato od konske po fastumgel a nic tak nevim jestly jit stim k lekari at nevypadam jako simulant.Jindrich Harazim


Celkový počet příspěvků v diskusi: 11. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Léčba bércových vředů 2

Cílem léčby bércových vředů je odstranit příčiny, které toto onemocnění vyvolaly, což je ve většině případů velmi obtížné. Kompenzaci přidružených chorob a celkovou léčbu rozhodně přenechejte svému ošetřujícímu lékaři.

Vyrážky, akné a křečové žíly

Upravený a zkrácený záznam živé diskuse (chatu) s MUDr. Hanou Hořínkovou z Dermatovenerologické kliniky VFN, která proběhla ve čtvrtek 29. listopadu 2001 mezi 12. a 14. hodinou na www.ordinace.cz.

Bércový vřed

Co to je? Bércovým vředem nazýváme delší dobu se nehojící ránu dolní končetiny, od kolena níže. Vzniká většinou po menším, drobném poranění kůže jako drobná ranka, ale postupně se může změnit v rozsáhlý kožní defekt, který přechází do chronického stadia. Nezřídka se vyskytují pacienti, kteří se s tímto onemocněním léčí i několik let.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce