Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Zdraví na cestách - index

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 1168x )

Zdraví na cestách

Rubriku Zdraví na cestách pro vás připravujeme ve spolupráci s portálem zdravotní péče v zahraničí CzechAid.

  • Prevence znásilnění
    Většina lidí se nikdy nestane obětí znásilnění a většina mužů nejsou násilníci. Bohužel některým, bez ohledu na věk, rasu, pohlaví či ekonomický statut, se tento otřesný zážitek přihodí. Můžete to být právě vy. I když některé níže uvedené rady budou znít poněkud paranoidně, přemýšlejte o nich. V některých oblastech, kam budete cestovat, se vyplatí držet se jich. Bohužel, svět není tak bezpečný, jak bychom ho chtěli mít.
  • Stravování v horkém klimatu
    Potřeba energie je v horkém klimatu nižší než v mírném pásmu. Strava se má však konzumovat častěji a v menších dávkách. Večeře se má podávat nejlépe 3 hodiny před spaním. Při pobytu v tropech je účelnéomezovat tuky a dávat přednost rostlinné stravě.
  • Těhotenství a cestování
    Ačkoliv těhotenství je přirozený stav a nikoliv nemoc, těhotná žena by měla zvážit podmínky, za kterých bude zahraniční cesta probíhat - především kvalitu a dostupnost lékařské péče v místě pobytu i během cesty. Pro těhotnou ženu je nejbezpečnější cestovat během druhého trimestru těhotenství (18. až 24. týden), kdy se cítí dobře a je malé riziko potratu, nebo předčasného porodu.
  • Rizika letecké dopravy
    Přestože v moderních letadlech mají cestující obtíže jen zřídka, doporučujeme řídit se následujícími radami, které vám pomohou v prevenci nevolnosti, letadlové nemoci a dalších stavů, které mohou - i když vzácně - ohrožovat život.
  • Těhotenství a cesta letadlem
    Jsem v 16. týdnu těhotenství. Plánujeme s manželem delší cestu do Japonska (20 týdnů). Slyšela jsem, že snížený tlak kyslíku na palubě letadla může moje dítě poškodit. Co mi radíte? JN, 32 let.
  • Letíme na dovolenou s malým dítětem
    Možná vás představa, že musíte vzít dítě s sebou do letadla znepokojuje, zvláště pokud je to poprvé. Cesta letadlem je ale pro kojence či batole poměrně bezpečná a dobře realizovatelná, pokud se držíte několika základních pravidel. Samozřejmě můžete letět jen v případě, že dítě je naprosto zdravé. I zdánlivě obyčejná rýma nebo zánět středního ucha jsou důvodem k odložení letu. Proto se vždy poraďte s dětským lékařem.
Zdraví na cestách - index

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce