Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Známe příčinu hypertenze?

( | přečteno: 19222x )

Příčina hypertenze zůstává v 95 % případů neobjasněna. Zjevná příčina hypertenze se objeví maximálně u 5 % nemocných, z nichž obvykle ne více než 1 % je ovlivnitelné případným chirurgickým zákrokem

shutterstock.com

Příčina hypertenze zůstává v 95 % případů neobjasněna. Zjevná příčina hypertenze se objeví maximálně u 5 % nemocných, z nichž obvykle ne více než 1 % je ovlivnitelné případným chirurgickým zákrokem. U nemocných, kde hypertenze provází onemocnění ledvin, bývá často abnormální nález v moči.

U žen, které užívají hormonální antikoncepci mírně stoupá krevní tlak. U většiny z nich však nepřesáhne hranici hypertenze.

Ženy ve věku nad 35 let, které užívají hormonální antikoncepci a kouří cigarety, mají větší riziko vzniku hypertenze a dalších kardiovaskulárních komplikací. Samozřejmě všichni kuřáci by měli přestat kouřit. Pokud však ženy užívají hormonální antikoncepci a nepřestanou kouřit, měly by změnit způsob antikoncepce.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Hana
1x

Hlavním problémem je úmrtí zdravého rozumu. Lidé podřizují svůj životní styl pohodlí, široké nabídce "potravin a nápojů", které ve skutečnosti jsou jen komerčním trikem a prospívají jen 2 zájmům: zisky výrobců a prodejců, odvedení pozornosti od skutečných potřeb. Soustavně se lže, že jakýkoli !"nealko-nápoj" je rovnocennou alternativou čisté vody v pitném režimu. V podstatě je prý jedno, co pijete, hlavně žeje toho dostatek a nenjde o alkohol. Čistou vodu však v pitném režimu NIC nenahradí a s přibývajícím věkem ztrácíme vnímání žízně,což obojí vede k dehydrataci organismu - prvořadé příčině hypertenze a mnoha dalších zdarvotních problémů!! TADY je nutná náprava a reálné východisko z "nevyléčitelných" civilizačních chorob. Snaha "léčit" hypertenzi odvodňujícími "léky" je pro dehytratovaný organismus systematická devastace (a ještě placená).

Vít
3x

Pro ženy je ideální Arginin.Estrogeny zvyšují jeho účinek.Oxid dusíku z Argininu jako neuropřenašeč snižuje kravní tlak,zároveň se regenerují vnitřní stěny cév,máte je pružné,široké.Tělo si po 40.letech neumí Arginin vyrobit,mladí netrpí vysokým tlakem.To nám zatajují,abychom brali ty jejich hnoje.Tedy pro ženu ,co bere HA přímo ideální.Příčina,poškozené cévy jak jsem psal,viz Dwight Lundell,přední americký kardiochirurg(5.000 operací).Flora určená na zdravé cévy je poškozuje,(OMEGA 6),vše je zde na hlavu.Arginin 1,5 hod před a po jídle,může způsobit herpes,na to je bratříček lysih,další zázračná aminokyselina,dokáže vyléčit rakovinu,mnohem lépe než ty hnoje(hemoterapie),viz Dr.Matthias Rath.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 2. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Samoměření krevního tlaku

Samoměřením krevního tlaku lze tlak zachytit v každodenních podmínkách. Ideální je provádět měření vždy jednou ráno a večer, přibližně ve stejnou dobu. Výsledky se poté i s užívanými léky zanesou do deníku.

Vysoký tlak - zvládnutelná hrozba

MUDr. Samuel Heller, II. interní klinika, 2. května 2002

Cévní mozkové příhody

Cévní mozkové příhody představují jedno z nejzávažnějších onemocnění mozku a jsou po infarktech myokardu a zhoubných nádorech třetí nejčastější příčinou smrti.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce