Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Minerální látky a stopové prvky

Minerální a stopové prvky jsou pro lidský organismu velmi důležité. Ačkoliv jich potřebujeme denně jen velice málo (řádově miligramy či mikrogramy), jsou nepostradatelné, protože ovlivňují důležité biochemické pochody v našem těle. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
kája

Víte, jaké je doporučené množství soli v denní dávce minerálky pro dospělého? Např. v ondrašovce je podle tabulek vše vyváženo.

Tereza Petrovská
2x

Moc prosim o odpoved. Mezi mineralni latky patri i síra, bor a chrom ale jak se koukam tak tady neni nic o techto prvcich, jak je to mozne???

Martin
1x

Na fluor pozor, je to jed, jehož dlouhodobá konzumace má závažné následky (poruchy vývoje kostí, zubní fluoróza, snížení funkce štítné žlázy a pod.). Existují studie dávající do souvislosti nadměrný příjem fluoru (například v USA fluorizací fody) a poruchy mozku u dětí (autizmus, snížené IQ..). Naopak není spolehlivě prokázáno, že by polykání fluoru např. v tabletách mělo pozitivní vliv na zdraví chrupu. V zemích, kde se s flourizací vody přestalo se kazivost zubů nijak nezvýšila!

Iveta

Mám z dětství zkušenost s fluoridovými tabletkami. Dostávali jsme je se sestrou od lékařky v 70.letech, abychom měli "zdravé zoubky". Jako dítě si na ty lahvičky dobře pamatuji. Předtím, jako dítě jsme měly opravdu hezké zuby, bílé, rovné bez kazu. Dodnes si pamatuji, jak paní zubařka svolala ostatní své kolegyně, aby se přišly podívat, jaké mám hezké zoubky. Byla jsem naučená dbát pečlivě na ústní hygienu. Po porodu prvního dítěte se mi začali tvořit kazy, se kterými si moje zubařka nevěděla rady. Kroutila hlavou, co to je "rachitické kazy"....Následovalo plombování, další malé kazy, další plombování (samozřejmě amalgám) a po porodu druhého dítěte už jsem neměla vzadu téměř zub bez opravy. Dnes už mám několik zubů méně a paní zubařka se na mě vždy podívá soucitně a neví si se mnou rady. Až dodatečně mi došla souvislost se "zázračnými" fluoridovými tabletkami v dětství. Moje sestra je na tom podobně, má už zuby "do skleničky" v poměrně mladém věku. Dnes již pastu na zuby s fluorem, zubní vodu ani sůl s fluorem nekupuji, ale ráda bych, aby si lidé opravdu zjistili souvislosti a těmto tabletkám se vyhnuli. Se zděšením jsem zjistila, že je natrium fluoratum stále v prodeji a maminky je stále dávají na doporučení lékařů svým dětem. Nadbytek fluoru má i jiné účinky, ne jen ten na stav chrupu. Zajímavé je, že mě se účinek na zubech projevil až cca po 15 letech, ale jsem přesvědčená , že dříve ovlivnil mou dětskou psychiku. Před tím jsem jako dítě byla vnímavá, perfektně mi pracovala intuice, měla jsem spojení s přírodou a ostatními bytostmi, zdálo se mi, že s celým vesmírem, anděli i bohem. Přestože jsem vyrůstala v ateistické rodině. Po tabletkách si pamatuji, že jsem byla submisivní, poslouchala jsem automaticky autority a jako bych ztratila intuici. Spojení se odpojilo. Dnes už je to naštěstí jiné, ale stále mám občas problémy se sebeprosazením. Sestra je na tom podobně. Zvláštní souvislosti? Nebo logické? Poznání se začne skládat jako puzzle.. Nechť se každý rozhodne sám, ale měl by mít k dispozici všechny informace. Krásný den a děkuji za tento článek.

Anna

To je možná všechno pravda, ale protože já jsem měla zuby ve špatném stavu, tak jsem svým dětem dávala tablety a velmi se to osvědčilo.

Přidat nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce