Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Mýty a fakta o rakovině děložního čípku

Rakovina děložního čípku je způsobena infekcí onkogenními typy viru HPV. Každé sexuálně aktivní ženě hrozí, že se nakazí HPV infekcí. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
linda

Proč píšete své články anonymně? Kolik vám dala farmaceutická firma Merck za to, že napíšete, že prevence rakoviny děložního čípku je jedině prohlídka SPOLU s očkováním???

Karlos

zdarec. je to pravda že se dají kluci očkovat proti rakovině děložního čípku? Mojí holky rodiče to po mně chtějí a že zodpovědnost a tak, ale já teda nechápu. Podle mě jenom zase prudí.

Daniela

Karlosi, tady nejde o prudění, ale strach o zdraví dcery. Já to úplně chápu, taky mám strach, aby moje dcera neonemocněla. Ale jejich požadavek je přeci jenom trochu netypický, já osobně jsem to řešila tak, že jsem dceři nechala naočkovat Silgard, je jí terpve 14, ale takhle vím, že až se zamiluje, tak nebudeme muset narychlo řešit její ochranu. A taky k čemu by jejím rodičům bylo, že ty jsi očkovaný, kdyby jste se rozešli a ona si našla někoho jiného?

Karlos

ale my se nechceme rozejít. Dyť já jí mam rád.

Michal

ale mladý příteli......nevím, kolik je ti let, ale řekla bych že jsi velice mladý. Koli kolem sebe vidíš párů, kteří svůj vztah začali v patnácti a ve třiceti jsou stále ještě spolu? A i kdyby nakrásně byli, to ještě není zárukou doživotní věrnosti obou partnerů...

Alena

Taky jsem si říkala. To člověk nikdy neví a než jednou lomit rukama nad smrtí dcery, tak radši těch pár tisíc pustím. Ale nechápu, proč něco takového neplatí pojišťovna, vždyť náklady na léčení každé ženy na rakovinu musí být obrovské (a to jsem jenom u peněz na léčbu).

Blanka

Ahoj, ve zdravotnictví pracuju, tak snad můžu vysvětlit. Prostě jde o to, že na zdravotnictví je jenom určitý balík peněz a ty se rozdělují. Asi je všem jasný, že ten balík se nenafukuje podle přání a potřeb. Takže i když je očkování užitečný, kdyby se provádělo všem holkám v pubertě, stálo by to pomalu všechny peníze, co jsou určený na rakoviny žen. A teď si představ, že sice tvojí dceři pojišťovna proplatí Silgard aniž ty bys vůbec věděla co je to za částku, a potom tvojí mámu nebudou léčit na rakovinu prsu, protože prostě na to nebude. Takže tak.

Karel

Dobrý den. Podle mého by za za péči ve zdravotnictví mělo platit. On si nikdo ve skutečnosti neuvědomuje, kolik stojí třeba jenom očkování. A vůbec hodnotu svého zdraví. Protože kdyby si lidi museli léčení platit sami, tak by si svého zdraví mnohom více vážili, protože by znali jeho hodnotu.

Viv

Tak to já si teda nemyslím. Mně je 18 a už to že si budu částečně připlácet na očkování proti rakovině děložního čípku mi dělá docela těžkou hlavu a to mi ještě část Silgardu proplatí otec. Nedovedu si představit že by sem třeba měla úraz a měla si platit léčení v nemocnici.

Alena

Milá Viv, pan Karel to určitě nemyslel tak, že by se lidi měli nechávat umírat bez pomoci. Jde spíš o ta očkování. Teď jsou všichni zaskočeni, že se má platit ta vakcína proti rakovině, ale vždyť se očkuje už celá desetiletí a podle mého fakt, že to bylo zdrarma lidi pěkně rozmlsal.

Viv

Toho co se plati je teda víc?

Alena

Ale samozřejmě. Máš tady třeba očkování proti tropickým nemocem. Nebo vakcínu proti klíšťové encefalitidě, meningoka. Jestli tě to zajímá tak já se dívala na webík ockovaciprukaz.cz

Mystery

To mas tak. Ockovaci latka silgard je doporucovana hlavne mladym holkam, co jeste s nikym nespaly a tudiz se nikde nenakazily hpv, ktery rakovinu zpusobuje. Ale tohle ockovani je doporucovany i pro zeny do 26 let, tem to taky pomuze, ale preci jenom i to riziko nakazeni je pry nejvetsi prave pri prvnich 3 letech sexualniho zivota. Pak uz jsou asi lidi ponekud usedlejsi :)). Takze by sem rekla, cim driv tim lip. Sexu se zdrozovat nemusis, jde spis o to nechovat se promiskuitne.

Inušenka

Ahoj, zajímala jsem se o očkování proti rakovině děložního čípku a zjistila, že jsou dvě vakcíny Cervarix a Silgard. Cenově to vychází nastejno, podle věku u obou spadám do skupiny, pro kterou je očkování určeno. Tak podle čeho se mám rozhodnout? Přece jenom je to hodně vysoká částka. Díky za radu.

mystery

mas pravdu, ze to je hodne podobny, ale silgard chrani jeste proti genitalnim bradavicim. Mit tyhle bradavice neni smrtelny, jenom neprijemny. Ale je to uz ve vakcine, kterou si stejne budes kupovat.

wratič

Kolik teda ten zázrak stojí?

Xenie

Ty ceny se odvíjí podle lékárny, která je prodává. Ale teď jsem viděla na www .ockovacicentrum.cz že jsou vakcíny proti hpv v akci. Obě stály asi 4500 za jednu injekci. Injekce jsou nutný tři.

Lubor

Tak to je teda sila. já cvakal skoro vo dvě kila za každou injekci navíc.Ale u nás je holt dycky všechno dražší.

Pavlína

Prosím tě a co to bylo? To opravdu máte takový velký rozdíl oproti běžným cenám? Kde to bydlíš? Je to vůbec ve zdravotnictví legální?

Lubor

Já kupoval holce Silgard, přinesla si na to recept vod doktorky. My bydlíme v takový malý celkem dost vodřezaný dědině a tak je tu jedno smíšený zboží a jedna lékárna (teda zaplať Bůh za to). A tak si každej spočítá, že než jet kvůli všemu do města, vyjde mu lacinější to zacvaknout.

ŠH

Ale to přeci nemusí znamenta, že tě nějak sdírají. U tý ceny 4300 za Silgard bylo napsaný, že to bylo v akci. Takže vakcína může normálně stát klidně o pár stovek víc. Jinak osobně myslím, že ve srovnání s tou nemocí je to nezaplatitelný. A když si vezmeš, kolik takových stokorun v životě vyhodíš za všechno možný...

Markýza

V cizině je očkvání proti rakovině děložního čípku běžné pro všechny ženy.

Ratus

Kdyby to bylo běžné tak proč by to nebylo i tady? To se mi nějak nezdá.

aqua
1x

Sestra u doktora mi říkala že očkování proti rakovině děložního čípku bude zanedlouho i nás normálně pro ženy nad 40 roků,

Evička
1x

To by bylo dobře. Rakovina děložního čípku je nebezpečná nemoc, její léčba je nákladná a bolestivá. Díky včasnému odhalení má sice velkou pravděpodobnost na vyléčení,ale nemusí být vždy vše tak růžové.

Martin

http://alternativne.webz.cz/cancer.html

Iveta
1x

Moje sestřenice po očkování Cervarixem proti rakovině děložního čípku onemocněla. Po pěti letech po očkování jí vzaly vnitřek.. Doporučuji větší informovansot o léčbě HPV.

Bára

Já chci taky nechat naočkovat svoji dceru. Je to potřeba a chci ji před rakovinou chránit. Je to ale hrozně drahé, proto jsem ráda, že teď VZP na tohle očkování přispívá. Asi to dostane k vánocům, jako vánoční dárek.

darja

CO je reklama a co pravda se obyčejný smrtelník asi nedozví...co ale ví, že VZP poskytuje přípěvěk .-) což je pozitivní, že. A taky by mě zajímalo, jak je to s těma borcema a jejich očkováním, jestli to má smysl i u nich.....

Tina

Ahoj, já myslím, že těch mýtů ve světě koluje ještě víc. Je důležité získat relevantní informace a pak se rozhodnou, zda jít či nejít do očkování. Je to každého osobní rozhodnutí. Důležité také je, že je možné získat příspěvek od pojišťovny, protože je to celkem nákladné a může to být zábrana v rozhodování.

Jane

Vážení, já už se rozhodla. Dceru naočkovat nechám. A teď s tou akcí VZP to navíc vyjde na necelé 200 Kč. To je za pusu! Mejte se fajne!!!

Jane

Já jsem tomu nějak nevěřila, ale očkování máme za sebou a fakt to vyšlo s příspěvkem vzp na asi 184 Kč. Myslím, že to platí nějak do léta ta akce. Hodně zdraví všem!

Jája

Zdravím je mi 15 let a chci se zeptat mohu mít sex i když jsem nedostala 3 injekci

Přidat nový komentář

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce