Prevence a první pomoc při psím kousnutí
Psi komunikují se svým okolím pouze tím, co mají k dispozici - svým tělem, rozsahem různých zvuků a svými zuby. [ více ]
Díky, že se někdo alespoň pokusil o jakousi výchovu lidí ve vztahu ke zvířatům a konkrétně ke psům. Na místo obvyklého "mediálního honu na čarodejnice" se tu zmíněno několik velmi užitečných rad, jak se chovat ke psům a jak poznat, kdy je raději nechat na pokoji. Ráda bych taky podotkla, že jako prevence by neměla sloužit pouze výchova psů, ale také výchova dětí. Mnohdy se setkám s naprosto hysterickými matkami, které místo toho, aby dítě upozornily, že ke psovi (všem zvířatům) musí vždy přistoupit zpředu, mluvit na něj, aby ho nepřekvapili, nechat ho nejdříve očuchat ruku a nedělat prudké pohyby, tak dítě táhnou za ruku pryč a hystericky u toho ječí. Mám jen jeden problém s tímto článkem. Ani vy jste se nedokázali vyvarovat onoho mediálního spojení "bojová plemena". Tento výraz byl uměle vytvořen médii a ve skutečnosti žádná taková skupina plement neexistuje! Jde převážně o teriéry jejichž přirozené instinkty a tělesné predispozice byly člověkem zneužity, ale nejsou to "bojová plemena"! Pro Vaši informaci se plemena psů děli do následujících skupin: 1.skupina plemena ovčácká, pastevecká a honácká 2. skupina pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi 3.skupina teriéři 4. skupina jezevčíci 5. skupina špicové a primitivní plemena 6. skupina honiči a barváři a příbuzná plemena 7. skupina ohaři 8. skupina retrívři, slídiči a vodní psi 9. skupina společenská plemena 10. skupina chrti
Reagovatpoděkovatnahlásit1. února 2008 15:57:51
Bojová plemena samozřejmě existují a jde o pitbuly, stafordšírské teriéry, dogy, bullteriér apodobně. Zkrátka velmi nebezpečná plemena psů, která byla vychovávana pro boj a tento mají v genech. I jinými atributy vyhovují bojům. Nízký práh bolesti, svalnaté tělo apodobně. Za psa odpovídá vždy majitel. Bohužel jsou psi inteligentní zvířata, která mohou mít různou povahu. Tak jako mezi lidmi se najdou psychopaté, najdou se i mezi psy. A nejnebezpečnější je spojení bojové plemeno a ještě psychopat. To pak málo platné, majitel ho může řádně vychovávat a stejně může dojít k neštěstí. Já považuji psa za zbraň. Majitel musí vždy vodit psa na vodítku a s náhubkem. Pouštět ho může jen na vlastním pozemku. Není možné, aby se lidi třásli před pobíhajícími psy v parku, nebo na ulici. (Není to ani zákonem dovoleno) Nevadí mi samozřejmě pobíhající jezevčík, biegel, labrador. Ale pobíhající bojový pes mi vadí. Pokud by mě někdy napadnul, tak si najdu jeho majitele a rozsekám ho na sračky. Vymlátím zuby a dolámu kosti. Považuji to za stejný případ, jako kdyby po mě střílel pistolí. A to se přece mezi slušný,i lidmi nedělá!
Reagovatpoděkovatnahlásit21. května 2008 17:33:29
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Velký mráz přitěžuje chronicky nemocným (6412 čtenářů)
- Budoucnost chirurgie je v miniinvazivních přístupech a robotické chirurgii (3922 čtenářů)
- Co vás zajímá: lupénkář v zimě (3353 čtenářů)
- Nemoc průdušek vás může do pěti let zabít (3341 čtenářů)
- Profesor Klener: Pokrok v medicíně umožňuje některé nádory zcela vyléčit (1. díl) (3058 čtenářů)
- Rehabilitace po mrtvici: rychlost rozhodne (2996 čtenářů)
- Helena (53): Zhubla jsem osmnáct kilo, motivací byl vysoký tlak (1721 čtenářů)
- Seriál: Jak správně užívat léky? (díl 4.) (1356 čtenářů)
- Vysoký krevní tlak ohrožuje plíce (1211 čtenářů)
- Ultrazvuk bezbolestně odstraní děložní myomy (1120 čtenářů)
- Marja (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 1. února 2012 12:02:20
Jé,Miloši, my jeli právě Albatrosem.Jen to byla rychlovka, za tři dny po vahodnocení… Diskutovat
- Vjletldo (Obezita (otylost)) 7. února 2012 21:59:37
Could I order a new chequebook, please? teenxxx 1328 xxxstash :-) madmamas eiit Diskutovat
- Medička (Počítačová tomografie (CT) neboli "CéTéčko") 5. února 2012 19:19:28
Technická poznámka: není to počítačová tomografie ale VÝPOČETNÍ. Pokud tento článek… Diskutovat
- Postižené místo pevně stáhnu obinadlem [35%]
- Pomáhají mi zábaly nebo koupele [5%]
- Užívám enzymatické přípravky [15%]
- Zabere hlavně klidový režim [15%]
- Naštěstí se mi úrazy vyhýbají [30%]