PředchozíDalší

Prevence a první pomoc při psím kousnutí

Prevence a první pomoc při psím kousnutí Psi komunikují se svým okolím pouze tím, co mají k dispozici - svým tělem, rozsahem různých zvuků a svými zuby. [ více ]

Odpovědi
Anonym

Díky, že se někdo alespoň pokusil o jakousi výchovu lidí ve vztahu ke zvířatům a konkrétně ke psům. Na místo obvyklého "mediálního honu na čarodejnice" se tu zmíněno několik velmi užitečných rad, jak se chovat ke psům a jak poznat, kdy je raději nechat na pokoji. Ráda bych taky podotkla, že jako prevence by neměla sloužit pouze výchova psů, ale také výchova dětí. Mnohdy se setkám s naprosto hysterickými matkami, které místo toho, aby dítě upozornily, že ke psovi (všem zvířatům) musí vždy přistoupit zpředu, mluvit na něj, aby ho nepřekvapili, nechat ho nejdříve očuchat ruku a nedělat prudké pohyby, tak dítě táhnou za ruku pryč a hystericky u toho ječí. Mám jen jeden problém s tímto článkem. Ani vy jste se nedokázali vyvarovat onoho mediálního spojení "bojová plemena". Tento výraz byl uměle vytvořen médii a ve skutečnosti žádná taková skupina plement neexistuje! Jde převážně o teriéry jejichž přirozené instinkty a tělesné predispozice byly člověkem zneužity, ale nejsou to "bojová plemena"! Pro Vaši informaci se plemena psů děli do následujících skupin: 1.skupina plemena ovčácká, pastevecká a honácká 2. skupina pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi 3.skupina teriéři 4. skupina jezevčíci 5. skupina špicové a primitivní plemena 6. skupina honiči a barváři a příbuzná plemena 7. skupina ohaři 8. skupina retrívři, slídiči a vodní psi 9. skupina společenská plemena 10. skupina chrti

Reagovatpoděkovatnahlásit

1. února 2008 15:57:51

adam

Bojová plemena samozřejmě existují a jde o pitbuly, stafordšírské teriéry, dogy, bullteriér apodobně. Zkrátka velmi nebezpečná plemena psů, která byla vychovávana pro boj a tento mají v genech. I jinými atributy vyhovují bojům. Nízký práh bolesti, svalnaté tělo apodobně. Za psa odpovídá vždy majitel. Bohužel jsou psi inteligentní zvířata, která mohou mít různou povahu. Tak jako mezi lidmi se najdou psychopaté, najdou se i mezi psy. A nejnebezpečnější je spojení bojové plemeno a ještě psychopat. To pak málo platné, majitel ho může řádně vychovávat a stejně může dojít k neštěstí. Já považuji psa za zbraň. Majitel musí vždy vodit psa na vodítku a s náhubkem. Pouštět ho může jen na vlastním pozemku. Není možné, aby se lidi třásli před pobíhajícími psy v parku, nebo na ulici. (Není to ani zákonem dovoleno) Nevadí mi samozřejmě pobíhající jezevčík, biegel, labrador. Ale pobíhající bojový pes mi vadí. Pokud by mě někdy napadnul, tak si najdu jeho majitele a rozsekám ho na sračky. Vymlátím zuby a dolámu kosti. Považuji to za stejný případ, jako kdyby po mě střílel pistolí. A to se přece mezi slušný,i lidmi nedělá!

21. května 2008 17:33:29

Angel of death

jediny kdo je nebezpecny psychopat jsi ty,kretene.Az te potkam nekdy,tak ti vymlatim zuby a dolamu kosti.Ty hovado,uz se neodvazuj nekde psat takove kraviny.

19. října 2008 21:21:26

Přidat nový komentář

Ochrana před spamem: 0+5 je?

[ pravidla diskuse ]

[ pravidla diskuse ]

Inzerce
Nové články emailem
Inzerce http://www.receptnazdravi.cz/#utm_source=ordinace&utm_medium=square
Aktuální diskuse
  • Marja (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 1. února 2012 12:02:20

Jé,Miloši, my jeli právě Albatrosem.Jen to byla rychlovka, za tři dny po vahodnocení… Diskutovat

• Vjletldo (Obezita (otylost)) 7. února 2012 21:59:37

Could I order a new chequebook, please? teenxxx 1328 xxxstash :-) madmamas eiit  Diskutovat

• Medička (Počítačová tomografie (CT) neboli "CéTéčko") 5. února 2012 19:19:28

Technická poznámka: není to počítačová tomografie ale VÝPOČETNÍ. Pokud tento článek… Diskutovat

Inzerce
Anketa
Máte osvědčený recept na to, jak zmírnit bolest a urychlit vstřebávání otoku, krevních výronů a podlitin, které provázejí úrazy končetin?
Zatím hlasovalo 20 lidí.