Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Cukrovka nebo něco jiného?

Dobrý den, má přítelkyně měla již několikrát záchvat. Jedná se o to, že z ničehonic se jí začne motat hlava, špatně se jí dýchá (má pocit toho, že se nemůže nadechnout - dušnosti). Začne se klepat a začnou jí brnět konečky prstů na ruce (popřípadě noze). Zároveň chce na čerstvý vzduch, kde ale prakticky ihned prochladne a má zimnici..dám jí do postele, kde jí přikryju, aby byla v teple a ona vyžaduje pití..po chvilce opět potřebuje čerstvý vzduch, ale opět má po několika nadechnutích u okna (venku je nyní zima) zimnici a chce do peřin...opět chce pít. Po chvilce kdy leží se uklidní a vypadá tak, jakoby se nic nestalo..někde jsem četl, že příčiny mohou býti dvě - buďto vysoký krevní tlak, nebo cukrovka.. prosím o radu..v posledních třech dnech měla tento záchvat cca 5x a mám strach o její zdraví.. předem děkuji za odpověď Lukáš V.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Tonda
1x

Cukrovku poznáš podle toho, že máš soustavně pocit žízně, ztrácíš váhu, může se celkově cítit špatně - někdy až mdloby. Určitě bych to nepodceňoval. Jestli chceš najít víc informací, na netu je toho spousta. Zkus weby cukrovkar nebo diabetacek. Vem ji co nejdřív k doktorovi na krevní testy.

Martin Starší
1x

Na tom cukrovkari jsem četl, že bude nový lék a nebude se muset píchat inzulín. Berete to někdo?

Lenka

Ahoj Lukáši, můj muž má cdiab. už mnoho let a poslední 2 roky si píchá inzul. ale tohle se mi na cukrovku nezdá. Spíše psychika, možná panická porucha. Jinak diab. poznáte z odběrů hrve a moči. Dojděte k obvodnímu lékaři, aˇse něco nezanedbá. Lenka

siska

mám úplně to samé co tvá přítelkyně.zničeho je m ina omdlení a nemůžu dejchat.pak musím na vzuch ale je m izima..uplně to smaí..akorát mě nebrní prsty..a kdž se najim a napiju tak m ito dost pomáhá a taky je m ilíp když chodim nebo ležim a dám si nohy do výšky... doktorka m iřekla že mán nejjšpíš kolabs z únavy.je to možný poslední dobou sem byla hodně unavená..ale nevim nevim...

Michala Chaloupková

Mé babičce je 70 let a dlouho se léčila na vysoký krevní tlak a cukrovku. Dvakrát musela do nemocnice. Krevní cukr jí kolísal mezi 7 a 11 mmol. Brala denně 8 léků a musela hodně omezit svůj jídelníček. Pak jsem jí nabídla bylinné produkty české společnosti v Brně, užívala je a když po 2 měsících šla na kontrolu do nemocnice, překvapení bylo veliké! Tlak měla v normě, cukr klesl na 4,5 mmol a lékař jí snížil dávky léků. Teď se cítí vitálnější a plná života. Mohu Vám také pomoci :-). Napište mi: [email protected]

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce