Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

skvrna v oku

Zdravím všechny, chci se zeptat všechny sem zbloudilé (jelikož toto je asi jediné téma týkající se OKA), jestli se vám někomu nestalo, že byste měli v oku (vedle rohovky pravděpodobně, pokud je to tedy ta "barevná část" oka :)) takovou nažloutlou skvrnu, velikosti cca 2 - 3 mm, nevim k cemu to prirovnat. Mam ji tam jiz delsi dobu, v nicem mi zatim neprekazi a nevim co s tim. Snazil jsem se dostat na ocni ale vsude minimalne 2 mesice cekani a to ja nevim co bude za 2 mesice :) Proto se vas ptam jestli nekdo neco takoveho nepotkal, nemel a nevi co by to mohlo byt. Pracuji prevazne s pocitacem, mivam hodne unavene, obcas zarudle oci - ale to s tim nejspis nesouvisi, mam to jen v 1 oku.. Predem diky za jakoukoli informaci

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jana
14x

Dobrý den, jedinou informaci, kterou mam, je to, že mam naprosto to same. Nevim, jak to mam dlouho, ale pozoruji to tak od vanoc a snad je to porad stejne velké. Na internetu nic takového není, tak jsem se dnes objednala na oční (jdu v dubnu). Tak vam i sobe preji, at se jedná o nejakou hloupost a v dubnu budu informovat.

Jana

Dobrý deň, chcela by dom sa Vás opýtať, či po určitom čase sa Vám zlapsil stav očí. Ďakujem za odpoveď.

britney
6x

mám tam uplně to samé, ale myslím že už to tam mám od narození........v ničem mi to nepřekáží, ale vadí mi že je to dost vidět

Martina
1x

Přítel měl něco hodně podobného..byla to nějaká alergie..prostě to byla taková podlouhlá boulička u té "barevné části" ne nijak velká, ale nebyla kulatá:D. Zajděte si na to oční, dají Vám určitě mastičku a bude to v pořádku :)

Mili
5x

Ja jsem si dneska vsimla uplne toho stejnyho, ale mam u toho praskly zilky a to oko me boli

George

Naprosto stejný případ.. taky si u toho místa všímám popraskaných žilek.. opravdu nikdo neví?

katka
5x

Zdravim, je mi 22 a mam to stjene, vsimla jsem si toho asi nekdy v dobe kdyz jsem byla na stredni, ale presne si nevzpomenu. Je to takova zluto-hneda skvrnka. Problemy s tim nemam, jenom ze je to videt. Nekde jsem slysela, ze kdyz ma nekdo spatna jatra tak ma fleky na belmu, ale uz jsem parkrat jaterni testy absolvovala(kvuli antikoncepci a tak) a ty byly v poradku, takze to bude asi neco jineho. tak nevim no:)

Mirinda
1x

Zdravim ja mam 23 a taku skvrnu mam aj ja asi 2 mesiace pracujem v Uk. Bola som s tym pri lekarovi, ale dal mi len nejake kvapky ale nepomohli stale to tam je a trochu sa bojim. poradte co mam robit tu su lekari o nicom

amiris
4x

no, jestli to nebude tím, že oči jsou vlastně odrazem stavu našeho těla. Myslím, že "zakladateli/zakladatelce" dotazu se jednalo o něco, čím se zabývá takzvaná IRIS diagnostika, využívají ji například léčitele. To znamená, že se člověku podívají do očí, a na základě barevných map, skrvn, barevných zvláštností atd. zjistí váš zdravotní stav. Když jsem se o to zajímala, dočetla jsem se, že na duhovce (tuším, že je to ta barevná část oka) jsou přesně vytyčená místa, podle jejichž zbarvení se dozvíte o svém fyzickém zdraví. Skvrny na oku daleko dopředu můžou prozradit nějaký "fyzický neduh" než se opravdu fyzicky začne projevovat. To je můj názor, nevím, jestli pomůžu nebo je správný.

Didi
1x

Dnes jsem byla na očním s malým synem - v bělmu taková světlehnědo-červená skvrna o průměru ca 3-4mm. Bála jsem se, že je to následek úrazu ze školky, ale doktorka diagnostikovala mateřské znaménko. Máme jen sledovat, zda se to nezvětšuje, nedráždí apod. Třeba to může být případ i někoho z vás...

Fotograf
17x

Nevím, jestli je tato rubrika ještě aktuální, pokud ano, nabízím povídání o skvrnách nebo kresbách v duhovce. Podařilo se mi vyfotografovat oko tak, že je přes celou obrazovku a docela žasnu, co je tam všechno vidět. Posháněl jsem si dostupnou literaturu a teď toho vím tolik, že bych mohl rozdávat rady. Ostatní, až jestli se někdo ozve.

Nelly

Moje učitelka má taky skvrny. Přesněji řečeno - 3 hnědé skvrnky. Taky už jsem četla, že to něco znamená - v jedné knize, ale zdá se, že na netu fakt ještě není všechno. Ty fotky by mě zajímali, ale nejspíš se nedostanu nikam, kde by se o nich povídalo.

ALČA
2x

JÁ MÁM TAKY OD DĚTSTVÍ NA DUHOVCE HNĚDOU SKVRNU A CO VÍC,TED,KDYŽ JSEM ONEMOCNĚLA,SE JICH PÁR K NÍ PŘIDALO.TAK NEVÍM,ZDA TO NEMÁ SOUVISLOST S TÍM.KAŽDÝ SE MĚ PTÁ,CO TO MÁM.ODPOVÍM ZE SRANDY PIHU KRÁSY,ALE SAMA VÍM,ŽE TO MÁ SPOJITOST OBRAZ MÝCH VNITŘNÍCH NEDUHŮ,ALE JAKÝCH,SAMA NEVÍM,ZATÍM MI TOTIŽ MÉ OKO NIKDO NEPŘEČETL.

nikola

Dobry den, mam tiez problemy so skvrnami v oku, akurat, ze znamienko mam uz dlho, ale teraz sa mi tam v drahe peceni a este symetricky smerom nadol objavili asi 4 male zlte bodky. Neviete, co by to mohlo znamenat ? Dakujem, Obertova

Šťastná Zu

vaše vysvětlení s fotkou oka by mne moc zajímalo..mám malou jakoby skvrnku jakože lihu v oku levém kousek od zorničky..nedávno mi diagnostikovali cystu na vaječníku a je divné,že levém a nateklý nárt mívám taky jen na levé noze..

Fotograf
5x

Nelly Hnědé skvrnky, přesněji, tmavě-hnědé skvrnky, souvisejí nejčastěji s krvácením. Jsou - li jejich okraje ostře ohraničené, pak se jedná o chirurgický zákrok. Jsou - li při větším zvětšení složené z drobných teček, pak se jednán o vnitřní krvácení. Jsou - li to prosté skvrny, jedná se nejčastěji o obecný projev problémů s játry, podobně jako třeba hnědé skvrny na pokožce starších lidí. Každé místo na ploše duhovky souvisí s konkrétním místem na těle, případně s konkrétním orgánem. Orientace v duhovce se popisuje jako hodinový ciferník s malou ručičkou. Nahoře je 0 nebo 12, vpravo 3 a dole 6. Skvrna v levém oku na čísle 5, 00 znamená prodělanou operaci vaječníku. Jsou to citlivá zjištění a asi by nebylo dobré jí říkat, že je to na ní vidět.

Petra
1x

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda-li někdo neví co znamená knědá skvrna v oku na 2 podle hodinového ciferníku, Děkuji

Fotograf SK

Dobry den, zaujal ma Vas prispevok, hladam odpoved - tmavu skvrnu na pravom oku v mieste cislice 11 som nasla na oku sestrinho kocura, ktoreho si priniesla z utulku. Da sa zisit co to moze znamenat aj u zvierata? ak je zhoda medzi chorobami a ich prejavom na ociach aj u zvierat. Dakujem

brzda
1x

nazdárek tak sme se tu sešla hromada lidí co má hnědou skvrnku na duhovce .. :)) znám ještě jednu kamarádku a má to stejný .... já to mám už tak ...ani newim :D ale newadí mi to je to taková dekorace ... :D hodně lidem se to i líbí .. :D je to znaménko v oku ... nekdo ho má naprdeli já ho mám v oku :)) ale docela by mě zajímalo jak se my to tam dostalo ... mám teorii jednou jako malej kluk sem dělal machry že si naleju šampon do oka a nebude mě to pálit .. :)) BLBOST !! :D no a od té doby to tam asi mám .... protže to pálilo jako čert ... a ten šampon měl stejnou barvu...:))))))

Aleš
1x

Myslím, že jsem na tom stejně... Čištění plísně savem :)

tygr
3x

NO skvrny v duhovce se viskytujou nasledkem možnych vad. s vnitřnim ustrojim tela. nekde jsem četl že třeba žluta skvrna muže naznačovat problemy z jatrou...a pod... a bylo tam uvedenych par ruzbych přikladuu ale nevim ted přesne ktera skvrna co znamenala..

Lena
2x

Ahoj mám stejný problém chtěla bych se zeptat "fotografa" zda neví něco o hnědé skvrnce, která se vyskytuje v levém oku na bodě 4 jako u hodinových ručiček..děkuji

Marcela

Ahojte, syn má 3,5 roka, v oku má svetlohnedú škvrnu asi od narodenia , má ju presne na čísle 12 podľa ciferníka - to by malo mať súvis s mozgom podľa irisdiagnostiky no a pred pol rokom mu diagnostikovali autizmus. Može to mať ozaj súvis? Dá sa s tým niečo robiť? Ak áno, na akého odborníka sa mám s tým obrátiť? Veria irisdiagnostike oční lekári? Nebude na mňa očiar pozerať blbo ak tam s tym k nemu prídem ? Ďakujem :)

Míša
1x

Dobrý den, já mám tyto skvrny na pravém oku v poloze 4 a 6 podle ciferníku, nevíte co to znamená? Už je tam mám docela dlouho...děkuji

medik
4x

opravdu zasnu nad tím jaké si lidí umí navymyslet hovadiny..někdo někde četl,léčitele tvrdí,a na internetu psali..pro boha to jste doopravdy lidi tak naivní a věříte všemu co se kde objeví? pokud mě něco zajímá opravdu dopodrobna nebo pokud mám obavy tak sahnu po odborné literatuře,nebo se zeptám odborníka ale rozhodně nehledam odpovědi na fórech kde je jeden premoudrelejsi než druhý a kde každý hlupon prezentuje své úvahy. skvrny na duhovce souvisí s poškozením pigmentu(jelikož barva duhovky je dana obsahem pigmentu). k poškození může dojít všelijak a určitě to nebude tím že by se zde projikovaly čakry a psychické problémy. znovu odkazuji na odborné zdroje popřípadě na vysvětleníschopné lékaře.

biolog
3x

Tohle vážně pobaví, pravděpodobně se jedná pouze o neškodnou mutaci. Znám dost lidí co mají "sražený" pigment do jednoho bodu. Takže mají modré oči a v jednom oku mají hnědou skvrnu. Známý má jedno oko zelené a druhé modré s hnědou (žlutou) skvrnou. Kvůli nedostatku pigmentu v oku mohou být modré oči náchylnější na UV záření a poškození od slunce. Ale rozhodně ne s drastickým rozdílem proti hnědookým. Pokud to tedy máte od narození pak je to genetické a nic s tím neuděláte. Co se týče vzniku během života, čili během týdne (měsíce, roku) se vám skvrna objevila, pak doporučuji návštěvu lékaře. Že budete čekat 2 měsíce? stejně než se rozhoupete sami tam vyrazit tak už budou pryč. Ani v odborné literatuře nemusíte narazit na váš přesný problém a tudíž si sami nemusíte určit správnou diagnózu. Takže žádná fóra, žádné kamarádky, ale SPECIALISTA!!! Ten jediný vám pomůže, nebo alespoň řekne na čem jste. (nebo vás někam převelí :-D) Sám používám alternativní medicínu na klasické nemoci, ale pokud vím že to není normální tak jdu za doktorem. Mnohdy mi moje doktorka dá na výběr léky nebo zkusit jiný postup. Ale důležitou součástí procesu je konzultace a diagnóza odborníka.

Zuzka

Mám 5 letou holčičku s jasně modrýma očima a od narození má žlutou šmoušku přes jednu duhovku....na očním mi bylo řečeno, že je to pigmentová skvrna. My to berem tak, že je to zajímavost a že ji podle ní poznáme:o), ale jak to vznikne, by mě taky zajímalo.

Teri
1x

Zdravím všechny! Říká se, že pokud je člověk nějak fyzicky nemocný, tak se to projeví v jeho očích, a to právě tím, že se mu tam vytvoří skvrnka, či skvrnky. Jsou i lidé, kteří umějí z očí takto vyčíst, co vaše tělo trápí. Já mám poslední rok problém s předrakovinným bujením v děložním čípku a všimla jsem si také skvrnky v levém oku. Myslím, že to může nějka souviset. Nechci nikoho strašit, ale to nejedná se o žádné babské řeči. A rozhodně to nesouvisí se zdravím vašich očí. Jen vám tělo dává najevo, že někde není něco v pořádku, tak přemýšlejte jaký zdravotní problém vás může trápit....Nikde jsem zatím nenašla návod jak takto číst z očí.. Asi nic takového na netu není, nebo je třeba ještě hledat....

Pepi
1x

Zdravim, nechci vas desit, ale z jara mi onemocnela maminka / zhoubny nador zlucniku s mnohocetnymi metastazami v jatrech / v ocnim belmu se ji objevily svetle hnede skvrny, ktere se v prubehu pulrocni lecby zmencovaly ci zvetsovaly dle momentalniho stavu... Nikdo se tomu nevenoval a neumel odpovedet, kdyz maminka odchazela tak v poslednich hodinach zivota se tyto hnede skvrny rozlily skoro po celem belmu. Sama stale patram po pricinach, vim jen to ze onemocneni jater ma primou souvislost s ocima / tak pravi cinska medicina / . Myslim, ze je to vzdy varovani, vsem preji hlavne zdravi a nic nepodcenovat !

jana
1x

Žluté skvrny na bělmu Někdy se na očním bělmu objeví jen žluté skvrny. To může být způsobeno delším vystavení slunci či větru, a nebo se považuje za znamení včasného upozornění na problémy s metabolismem cholesterolu. Žluté bělmo jako příznak nemoci Nejčastější příčinou zežloutlého bělma jsou infekční záněty jater – žloutenky.

Poklus
1x

Ahoj, asi 3 mesice jim zdrave, velke porce ovoce a zeleniny, maso obden, zadne jidlo v hnusnych restauracich a hodne piju... Na zacatku detoxu jsem mel oci zelene a pokryvala mi je vrstva hnedeho pigmentu. dnes mam oci naprosto modre.

katka

Já mám ten samí problém, ale jak už tady někdo psal OČI je zrcadlo do duše a těla!!! Dle mého názoru vám tělo napovídá, že by bylo ddobré dělat něco s ledvinami nebo játry!! Zkuste chvíli pít čaj ledvinový (Ostropestřec) nebo na játra a uvidíte co to s vámi udělá! Samozřejmě, že bylinka je na delší užívání, tak nečekejte zázrak po jednom šálku!! Toť můj názor. :-)

šárka

Též mám skvrnu na bělmu,velikost cca 2 mm,jenže já piju jako duha,ale bělmo mám bílé.......

Tereza

V lékárně jsem se ptal na nějaké vitamíny pro oči. Unáva, , štíplavost, bolest, doporučili mi Ocutein Ginkgo, užívám a zatím vše dobrý, spokojenost!

Veronika

Mám 5 ti letého syna. Narodil se s šedým flíčkem asi 3 mm v pravém oku na bělmu. Od té doby ale postupně přibývají i v druhem oku, v každém jich má asi pět, různě tvarované a různě po bělmu rozmístěné a velké asi 3-4 mm, můžete mi prosím napsat co to značí???

Tereza

Já mám středně modré oči, a v pravém oku - na panence mám pod zornicí, ve spodní části panenky hnědou skvrnu (2mm) Mám ji tam už několik let a také nevím proč.

Vena

Možná to sem nepatří, popíšu však moje zkušenosti se zhoršováním zraku. Do čtyřiceti oči jako sup, ještě v počátcích kuponové privatizace jsem v pohodě i v pološeru louskal přehledy stavu akcií v HN. Po roce euforií z KP přišlo slábnutí zraku a návštěva oční lékařky z důvodu potřeby brýlí na čtení. Tomu však „v našich podmínkách“ (nutně) předcházela dvouměsíční prodleva z důvodu nejbližšího možného termínu objednání. Výsledkem návštěvy odborného lékaře však byly i přes lehký nesouhlas s jejich účinností čtecí brýle vlevo 0,5 vpravo 0,75. A to jsem za ně v Optice vyklopil dva tácy. Brzy jsem je odložil, protože jsem s nimi viděl stejně, jako bez nich. Koupil jsem tedy za 50,- v lékárně a bez předpisu obyčejné čtecí , které občas prohodím za dvojky a vše je relativně v pohodě. Nesmím opomenout skutečnost, že na dálku jsem v pohodě, za volantem přečtu co je potřeba mezi prvními, na delších cestách se totiž bavíme obvykle i tím, že soutěžíme, kdo první přečte SPZ oproti. Mezitím, protože léta fotím, pořídil jsem si konečně někdy okolo roku 2000 (tedy zhruba v padesáti ) kamkorder . Hned zpočátku jsem si všiml, že když kdykoliv chci ulevit obvyklému pravému oku a nahlédnu do okuláru levým okem, vjem je namodralý.... nepřikládal jsem tomu váhu, snad únava... Až teď, po dalších zhruba patnácti letech jsem přišel na to, co měla objevit ona odbornice, která mi vystavila předpis na zatím moje nejdražší brýle v životě, které mi byly na prd. Jak tak hledám rozumy na netu jsem náhodou přivřel levé oko a udělalo se mi nedobře. Na bílé stránce s textem jsem zahlédl tacující a spíše poskakující písmena, a co víc, uprostřed takové ležaté lehce žlutozelené (po našem) vajco, tedy elipsovitě ohraničený nádech fleku. Ještě nevím, co ten flek znamená, ale ten tanec písmen mi řekl, že nejspíš na levém oku trpím makulární degenerací (VPMD). Také se to dá pozorovat tak, když zaostříte jednotlivě oči například na žaluzie v okně. Jakékoliv ostré hrany jsou hrbaté jak hřbet ježibaby. V dnešní době PC, netu a neomezených možností jsou k dispozici informace pro jejich uživatele, ale myslím, že je víc lidí, kteří nemají šanci do konce života dovědět se něco o tom, že je třeba nějaká Amslerova mřížka...... Tož tak! Teprve pozítří se chystám do Zlína do Baťovky, o výsledku podám zprávu. w.

Vena
1x

KNTB (Baťovka) palec nahoru! Rychlý profi přístup. Velmi rychle přijatý na ambulanci všeobecné oční, vyšetření a odeslání na vyšetření na Glaukomovou ambulanci. Ihned vyšetřen, Dg.: Degenerace makuly a zadního pólu. V regionálních místních ambulancích v Uh.Brodě možné vyšetření nejdříve za tři měsíce, objednání na sítnicové vyšetření za další tři měsíce! To mi přijde skandální stav v našem zdravotnictví! Stejnou zkušenost mám rovněž s Endokrinologií! Kam spěje naše zdravotnictví!!! ? w.

sani
2x

Dobry den vsem moje dcera ma 3mesice a narodila se s udajne pigmentovou skvrnou ale v panence ma bilou tecku,tak se chci zeptat zda ste se stim nekdo potkali?taky se nam zda ze ma kazdou panenku jinak velkou.

Věra

Dcera to má taky. Už je ji 15 a nic se za ty roky nezměnilo. Má to také od narození a jen to hlídali.

Theo

Mam to take a každý rok stim chdim na oční je to jen kosmeticka vada lae kdyby se to zvětšvalo musela by se odstranit

Mirka

Zdravim,uz to bude 4 roky co jsem mela problem s jatry k problem okolo jated jsem zacala mit fialovw keuhy pod ocima a v oku na belmu se mi udelal flek (hnedy) po operaci jater byl svetlejsi a kdyz mi je zle tak tmavne...

Elena

Zdravím, mam podobný problém, na očnom mi povedali, že je to tuková škvrna a nespôsobuje žiadne problémy, no mne prekáža, lebo je to dosť vidieť, nevie niekto poradiť, ako sa tejto škvrny zbaviť? Ďakujem.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce