Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

deniban

zdravim všechny, chci se poptat, jestli má někdo zkušenosti s tímto lékem..... mám ho předepsaný ale nechce se mi ho moc brát, poté, co jsem si přečetl vedlejší účinky. už rok mi není dobře, trápí mě bušení srdce, někdy až moc rychlý tep, deprese, nervozita, únava, hůř se mi dýchá a celkem mi to ani moc nemyslí. byl jsem na ekg,nic. Holter to samé. v krvi také nic, tak mě obvodák poslal k psychiatrovi a ten mi předepsal ten lék. beru od dr.Jonáše kapky, ale také to moc nepomáhá. Proto vás prosím o radu. Mějte se všicí moc fajn a hodně štěstí

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
lada
3x

Ahoj, vedlejších účinků bych se nebál, já to bral asipřed 3 lety po dobu 12 dní a velmi mě překvapilo, že jsem na sobě nepozoroval žádné vedlejší účinky, bohužel se nedostavil ani žádný efekt, tak jsem ho vysadil a doktor mi předepsal jiné antidepresivum. Možná jsem to měl brát dýl, možná u mě Deniban jednoduše nefunguje, nevím.

maty
3x

Já jsem ho užívala cca 2 a půl roku, velmi mi pomohl, už po 2 týdnech užívání jsem se cítila jako dřív, tj. bez únavy a vyčerpání, vrátila se mi chuť do života apod. Jediné nepříjemné bylo přibrání na váze - za 9 měsíců 12 kg. Proto mi byla dávka snížená na polovinu a už jsem netloustla.Bohudík předtím jsem předtím měla jen 53 kg, takže teď mám BMI stále ještě normě.Jiné vedlejší účinky se neprojevily. Neboj se toho, výsledek za to stojí. Chce to jen vydržet, protože antidepresiva začnou fungovat až za 2-3 týdny užívání. Přeji hodně štěstí.

Lukáš
3x

Obával bych se pozdějšího dopadu na zdraví, to jest, v pozdním či starším věku. Tak daleko s největší pravděpodobností testy lékařů a odborníků nedošli. Především bych se obával Parkinsonovy nemoci. Každopádně za psychické a psychosomatické problémy si můžeme sami. Tudíž bych lék kombinoval s kvalitní terapii a vybral si i vhodného psychoterapeuta a ovlivnil braní léků a léku na co nejkratší možnou dobu. Důležité je na sobě pracovat a nespolehat na farmaceutické koncerny a jejich preparáty. Přeji brzké uzdravení.

Ivana
24x

Dovolte, abych reagovala na Váš výrok, že za psychické a psychosomatické problémy si může člověk sám. Jak něco takového můžete říct? Buď jste se špatně vyjádřil a myslel jste to tak, že když s tím člověk pracuje s psychoterapeutem, lépe to zvládá , nebo jste totálně vedle. není to pravda, že za psychické onemocnění si může člověk sám a je to nebezpečné říct před člověkem, který se takto cítí. protože součást jeho onemocnění je, že se obviňuje, že je špatný, že chyba je v něm a vy ho v tom ještě podpoříte!! Buďte prosím opatrný na podobné výroky!

Arcanum
5x

S tím souhlasím. Trpím panickou poruchou už od útlého dětství, které přešla v chronickou úzkost. Nijak jsem to nemohl ovlivnit.

Dědek

doktor to mohl ovlivnit

ILada

A berete jaké?email elikubi@seznam.cz

Johana
1x

Mám ted předepsaný Deniban a těším se na lepší život.Snažím se na sobě pracovat,ale už nevím co udělat víc a stejně mě to ničí dál.Únava,výkyvy nálad,výkyvy váhy atd....

Kateřina

Dobrý den, prosím, pomáhá Deniban? A za jak dlouho?

radek
2x

Ahojik, no ja tet budu mluvyt za sebe, ja beru deniban skoro dva roky a namě ty nežadouci učinky dost pusobí, ruzné stahovaní svalstva někdy si připadam že nemužu udělalt ani krok jinak se muj stav docela zlepšil

Šárka
11x

Deniban beru již 5 let, mně pomáhá. Vedlejší účinky jsem nezaznamenala. Beru ještě Cipralex 20mg a Rivotril 1-0,5 -1. Dříve jsem trpěla velkou úzkostí, dnes jen výjimečně. Je mi 60. Názory, že léky brát nebudu, že nejsem blázen - tak takové názory vedou do pekel.

Mirka
2x

Zdravím, Deniban jsem brala dva roky, bylo mi po něm dobře, v období 14 dní všechny příznaky jako příšerná únava, silné průjmy, točení hlay , přestaly. Bohužel se u mě vyskytly nežádoucí účinky během roku jsem přibrala 12 kg a každým měsícem se váha zvyšovala zhruba o kilo, nešlo to nijak zastavit, cvičím jak blázen a pořád nic. Další byl výtok z prsou aj. Tak jsme se domluvili s doktorem, že prášky vyměním za Dogmatil. Tak uvidím, teď je mi zase špatně, tak doufám, že se zase ze všeho vyhrabu.

Tomas
1x

Deniban beru pres rok a pul a bylo mi po nem dobre,kdyz jsem ho obcas vynechal,bylo to horsi.Ted pred vic jak tydnem ho mam vysazeny a je mi hodne spatne,unava,nervozita,silna deprese.Zacnu ho zase brat a tomu komu je spatne ho doporucuji.

radek
2x

ahoj zdarvim uz beru deniban asi pres dva roky, a chci se nekoho prosim zeptat jesli je mozne ze podenibanu zapominam dekuji radek

marta

Ahoj radku, já jsem taky jednu dobu hrozně zapomínala a myslela jsem si, že je to z denibanu (beru ho 3 roky). Doktorka tvrdila že ne, moc jsem jí nevěřila, ale měla pravdu. Ukázalo se, že to bylo z přepracování. Jinak mi dost pomohl, ale občasným výkyvům směrem dolů nezabrání. Vyzkoušela jsem několikatery léky, ale všechny kromě denibanu měly dost nepříjemné vedl. účinky.

roman
1x

ahoj všem koukám že názorů na deniban je tu dost je mi 25let a deniban jsem teprve začal užívat tak se chci zeptat mám se toho léku bát nebo mi opravdu pomůže a budu zase jako dříve, veselý podnikavý a hlavně bez depresí???

Lenka 36 let
3x

Ahoj, Deniban beru už 3 měsíc, přibrala jsem 8 kilo na váze, první měsíc jsem měla velké bolesti prsou, ale další měsíce už se nedostavily, jsem teď klidnější, né tak moc ospalá a dokážu se smát. Začnu cvičit a pokusím se postupně deniban vysazovat a vydržet bez léků. Brala jsem ho jen jako pomoc při těžké životní situaci. Lenka

Kačka 30 let
5x

Ahojky. Deniban beru asi 3 roky. Je to první antidepresivum, které mi opravdu zabralo, je ze mě nový člověk. Ale mám galaktoreu a opravdu nepříjemné problémy při styku - suchost sliznic je opravdu znát. Přírůstek na váze také mám. Jiné vedlejší účinky se neobjevily. Jsem ráda, že ho mám.

Misaaak
3x

Caute decka, som v tom s vami... Takze moja skusenost s denibanom je takato: Na zaciatku mojej liecby (11/2009) som dostal citalec rano, deniban vecer a neurol rano+vecer. Okrem ospalosti som nemal ziadne vedlajsie ucinky. Ale denne som mal 3,4 kavy. Potom to preslo, asi som si zvykol. Teraz mi lekarka vysadila deniban a namiesto neho mam vecer trittico. Som chlapec, mam 22. Po denibane sa stratilo vsetko sexualno zo mna. Vobec som nebol nadrzany, rano mi nestal a ked som si to chcel spravit nasilu, tak nie a nie sa dopracovat k vytuzenemu orgazmu. Lekarka mi povedala, ze to robi ten deniban a tak mi dala trittico. Inak moj stav sa velmi zlepsil, zacal som sa radovat z kazdej malickosti. Uvidime co bude dalej. Zelam vela stastia.

beruška
5x

Ahoj, mám diagnozu panická porucha, která se u mě projevila první atakou před 5 lety. Měla jsem špatného psychiatra, který mě neléčil, jen mi tlumil to nejhorší Neurolem. Po třech letech marného snažení, jsem se rozhodla a vyhledala jiného psychologa. Předepsal mi Seroxat, ale ten mi nesedl. Zvolil tedy Deniban (1/2 tablety tj. 25mg) a 5.září jsou to dva 2 roky co ho beru. Nezačne působit hned, jako každé antidepresivum, takže se není třeba děsit, že nefunguje. Ale po 14 dnech se začne vše lepšit. Mě moc pomohl, vrátil mě znovu do života!!! Vedlejší učinky mi zůstali jen přírustkem na váze za 2 roky 10kg a výtok z prsou, ale jen při zmačknutí a trošku. Jinak nic. Nebojte se užívat léky pomáhají a buďte trpělivý, je to běh na dlouhou trať, ale pocit vítězství získat zpátky svůj život stojí za to!!!

Pavla

Mohu se zeptat, stále berete Deniban pouze 25 mg? Co jsem četla, denní dávka je 50 mg

Jaroslava Burešová
1x

Deniban jsem brala - po delší přestávce jsem ho zkusila podruhé. Vždy mi po něm nějaké době braní přestala menstruace. (Když jsem deniban brát přestala, vše se vrátilo do normálu.) Také jsem přibrala, ale zda po denibanu, to bych až tak netvrdila. Jinak mi mnohem víc vyhovuje citalopram (citalec, apod.), jenže mi nějak nestačí. Než jsem si zvykla na citalopram, bylo to báječné, ale po pár létech se deprese vrátila a musím zvýšit dávku. (Místo toho jsem zkoušela deniban, ale asi si dám radši víc citalopramu.) Jája

Verča Jeřábková
2x

Byla mi diagnostikována panická porucha, nejdřív nasazen Atarax, ten mi nesedl, pak Deniban 1 tbl.denně - ten snáším dobře, potíže ustoupili, akorát na mě dost působí vedlejší účinky - zmizení menstruace,laktace z prsou a přibývání na váze- (pouze v oblasti břicha a pozadí). Vypadá to divně když jsem jinak hubená, pouze mám velké břicho jako v 4 nebo 5 měsíci těhotenství (těhotná nejsem).

Laura
5x

Neberu Deniban, ale Amisulprid, 50mg, což je totéž. Vedlejší účinky vůbec žádné, naopak-zmizela střevní neuróza a mohu spát. Přibrala jsem a to hlavně přes prsa, teď čtu, že by to mohlo být z tohoto léku. Jsem z toho nešťastná, ta nadváha mi není příjemná.

Pafka
2x

Ahoj Lauro,chtěla jsem se tě zeptat jak u tebe probíhala ta střevní neuróza.Já jsem dostala Amisulprid,protože se moje deprese právě projevovala střevními problémy(syndrom dráždivého střeva),Užíván ho teprve 14 dní a zdá se mi to lepší ,ale ještě ne 100%.Díky ahoj všem

Laura
2x

Střevní neuróza se mi projevovala tak, že před každou situací- vyjít z domu, jít do města, jet autem , jsem musela několikrát na velkou na záchod, měla jsem křeče a střeva se pořád kroutily a nutkání neustávalo. Bylo to velmi nepříjemné, už i rodina mi to měla za zlé a já jsem byla nejraději sama, aby to nikdo neviděl. Po Amisulpridu-Denibanu jsem byla tak na 80% v pohodě, ale přibrla jsem. vysadila jsem ho a teď jsem od února bez léku. Myslím, že váha jde pořád nahoru, už to ani nesleduji, ale mívám často špatnou melancholickou náladu, vyhýbám se společnosti, nějak nemám chuť do života. Uvažuji, že ho zase budu brát. totiž, všechno mě bolí: hlava, záda, ruce...a to při Amisulpridu to bylo pryč. Zdravím.

Baertix
2x

Beru si Deniban, když mám tísnivou náladu a stačí mi jedna tableta. Můj psychiatr potvrdil, že to má poměrně rychlý efekt, rozhodně netrvá 2 týdny, než se vytvoří hladina, prý stačí 3 dny. Na mě působí hned, po několika hodinách. NIjak toho nezneužívám, většinou mám tíseň změnou počasí, prudkým ochlazením v létě, nebo něčím, co mě vždycky traumatizovalo, odjezd někam daleko a pod.

eva

prosím nekoho kdo by mi predal deniban.Email:eva.spevakova1

Věra
1x

Evo, jak si to představuješ? Koupit lék jen tak? Třeba ti vůbec nebude vyhovovat. mě bylo po denibanu tak zle, že jsem ho nemohla brát. Rozhodně zajdi za psychiatrem. Má velkou škálu léky přesně na tvoje potíže. To, co tady předvádíš je nezodpovědnost.

Hana
3x

Já beru deniban již dva roky. Mě pomáhá hodně jednak na zažívací a střevní potíže, jednak na deprese a špatnou náladu. Po roce užívání mi ho vysadili. Po jeho vysazení se mi vrátili zažívací potíže, bylo mi hodně špatně od žaludku, nemohla jsem se najíst, točila se mi hlava, špatná nálada atd. Musela jsem deniban začít znovu užívat. Takže v léčbě pokračuji i nadále. Kromě toho, že jsem dost přibrala na váze (za 2 roky více než 10 kg) a v důsledku užívání tohoto léku mi vymizela menstruace, žádné další vedlejší účinky se u mě neprojevují. Jinak se cítím výborně. Není třeba se jeho užívání vůbec obávat, mě sedl výborně na rozdíl od jiných antidepresiv, které jsem špatně snášela. Mohu doporučit, vedlejší účinky jsou zanedbatelné a po vysazení denibanu vymizí a vše se upraví do normálu.

riana
2x

betu deniban 3 roky a je mi fajn, nebojte se jo užívat

Radka
1x

ahoj. Berete nekdo tento lek na dysthimii nebo chronickou unavu? Jak vam zabira? dekuji za odpoved.

T
4x

ahoj, také se podělím,brala jsem Deniban cca 5-6 let, ale jen příležitostně. Funguje na mě okamžitě a působí třeba cca 1,5 dne, což při občasných stavech úzkosti na mne fungovalo. Mám po něm úžasnou energii ( není unava), s radostí jsem schopna vyřizovat spousty papírů, i když bych toho jinak nebyla schopna. Mam trochu laktaci z prsou - pouze při zmáčnkutí a někdy vynechává mentruace, což oboje by mi nevadilo. Nedávno mi na gynekologii ale dělali testy a měla jsem hladinu hormonu Prolaktinu 200. Báli se čím to může být, zda není někde nějaký nádor. Deniban jsem uplně vyřadila a Prolaktin zase klesl. Jen ted přemýšlím, zda s ním uplně neskončím právě z těchto důvodů, i když na sobě žádné vedlejší účínky, které by mi vadilo nemám. Deniban jsem používala hlavně v odbobí před menstruací, uplnku, větších stresů. Dokonce jsem ho s požehnáním gynekologa používala v těhoteství a kojení. Ne tedy každý den, ale v tomto období častěji´, možná každý druhý den nebot jsem se dostala do složité životní situace - rozchod s partnerem v těhoteství. dnes již 4 letý syn je uplně v porádku přestože jsem se toho velmi bála. tak snad moje zkušennosti někomu pomohou.

kvasa
1x

jsem jedna z mnoha ktera trpi tak strasnyma depresema ze si kolikrat rikam ze to neni mozne aby neco takoveho existovalo bude to znit asi divne ale k tem desivym pocitum ktere u toho jsou se mi pridava jeste jeden a to tak zvlastni ze si rikam ze to nevydrzim a fakt se zblaznim je to tak ze se mi svet zda jako neco ciziho a neprirozeneho a chce se mi z toho utect do toho krasneho realu po antidepresivech to pokazde odeznelo s pridanim denibanu takze ho chvalim deprese jsou tak hrozna vec ze se vzdy zda ze to neskonci ale vzdy to preslo ted jsem na tom jiz treti tyden spatne ale pozoruji opet zlepseni myslela jsem si ze s tim mam dlouholete zkusenosti ale kdyz to prijde je to silnejsi nez ja jinak jsem zenska v pohode a zivot miluju ale depky se me zrejme chytnou kdy se jim zamane vzdy to mam po vetsim problemu a pak se zesypujinak jeste k denibanu brala jsem ho asi pred ctyrma rokama a vse dobry takze se nebojte ho brat mohla bych psat opravdu dlouho o te nemoci a zkusenostech s ni akorat by me opravdu a to moc zajimalo jestli ma nekdo jako ja ten divny pocit s tim realnem jako ja samozrejme jsem se ptala lekare co to je a rekl ze urcity druh uzkosti vzdy to preslo ale je to hrozny vydrzet blazen nejsem to mi verte

Týna

Kvaso, to co popisuješ mi připomíná pocit derealizace...u mě se tento stav poprvé objevil ve14 letech a myslím, že nedokážu popsat, co za hrůzu to je...nicméně s věkem to vymizelo.

Kukacka

Zdravim Vas, ale asi zde na diskusi pozde. Mam to co popisujete pri uzkostech. Jako kdyby se svet preklopil, změnil, ale on se nezmenil samozrejme. Jen ja ho v tu chvili vnimam divne a jinak, i kdyz je stejny, tak pro me desivy. Bohuzel tento popis u psychiatricky odstartoval spatne leceni.

Lada

elikubi@seznam.cz, nápis mi také nebo takového

anicka

dobry den ja beru deniban 6 let a jsem velmi spokojena tento lek mi opravdu sedl trpela jsem depresemi ze uz me nebavilo zit ted jsem spokojena

kvasa
2x

tak hura uz konecne vim oc jde je to diagnoza derealizace myslela jsem ze trpim necim divnym a neni to pravda takze jestli to nekdy nekdo zazil takove silene pocity tak se nelekejte ja byla dost vydesena z toho cim to trpim a uz jsem klidna jen jeste vydrzet az to uplne odezni uz je to lepsi ale jeste to neni ono tak mi drzte palce .vsem co trpi depresemi a ruznymi psichickymy problemy moc preji co nejrychlejsi ulevu pri leceni mejte se krasne a nebojte netrva to vecne vzdy to prijde aodejde jak ryma

Eva - 40let

zdravím všechny,co mají zkušenosti s lékem deniban.Já ho užívám už druhý rok..ještě k dalším antidepresivům/Neurol,Velaxin a na noc Trittico/Jak mohu i já potvrdit,lék opravdu na psychiku /útlum depr.příznaků/ pomáhá,ale jedinné,co mě na něm trápí je to,že skutečně dochází k zastavení menstruace,laktaci v prsou,ale hlavně snížení sex.touhy.Konzultovala jsem to s lékařem,takže mi ho na nějakou dobu vysadil a menstruace i chuť na sex se opět vrátila k normálu.Ale pak když nastal podzim,opět kritické období pro depres.syndrom,musela jsem ho zase začít užívat,od té doby jsou vedl.účinky zase zpět.Jsem ale vdaná,takže nejvíc ze všeho mě trápí ta sex.absence..No nějak to zase budu muset u lékaře probrat,protože sex/orgasmus/ je pro člověka také zdravý..

Eva - 40let

zdravím všechny,co mají zkušenosti s lékem deniban.Já ho užívám už druhý rok..ještě k dalším antidepresivům/Neurol,Velaxin a na noc Trittico/Jak mohu i já potvrdit,lék opravdu na psychiku /útlum depr.příznaků/ pomáhá,ale jedinné,co mě na něm trápí je to,že skutečně dochází k zastavení menstruace,laktaci v prsou,ale hlavně snížení sex.touhy.Konzultovala jsem to s lékařem,takže mi ho na nějakou dobu vysadil a menstruace i chuť na sex se opět vrátila k normálu.Ale pak když nastal podzim,opět kritické období pro depres.syndrom,musela jsem ho zase začít užívat,od té doby jsou vedl.účinky zase zpět.Jsem ale vdaná,takže nejvíc ze všeho mě trápí ta sex.absence..No nějak to zase budu muset u lékaře probrat,protože sex/orgasmus/ je pro člověka také zdravý..

kvasa

tak vidim ze nikdo tady nema problem jako ja nevadi uz je mi mnohem lepe jen se porad kontroluji jestli to uz je jak ma byt,po tom denibanu zatim zadne vedlejsi ucinky nemam ale na ten sex taky nejak po nem nereaguji a dosahnout orgasmu mam potiz.vse se urcite vrati k normalu vim to z vlastni zkusenosti mejte se krasne a vydrzte kdyz vydrzim ja tak kazdy

scafo
1x

Ahoj Kvasa,je to presne tak jak pises derealizace.Taky jsem to zazil.Moje problemy se tahnou uz 10 let .Dle psychouse je to dysthymie,je to takova slabsi forma deprese,ktera se obcas prohloubi do tesiho stavu a zase se vrati do te slabsi formy.Bohuzel u me temer zadny leky nezabiraj,nebo kdyz uz tak jen chvili a zase se to vrati.Deniban je urcen k lecbe teto poruchy

EVA 40

ahoj Kvasa,četla jsem dnes tvůj příspěvek i ty předešlé.Určitě znám také tzv.Derealizaci..je to přesně ono,že se člověk při ní cítí jako by byl mimo realitu..člověku je zle hlavně z toho,že v tom stavu je jinej,než obvykle,kdy se vše daří,jsme štastni,radujeme se z maličkostí..prostě fungujeme..a zvládáme i starosti.Také chci popřát všem kdo trpí s psychikou,at se vše v dobré co nejdříve otočí...přesně jak píšeš,i rýma přijde a ví kdy odejít.Jen s psychikou to chce hodně trpělivosti...musíme být stateční.-)

kvasa
1x

dekuji evicko za prispevek,je mi uz mnohem,mnohem lepe uz si opet dokazu uzivat moje rajtovani po obchodech a zase se spontane smat,je to diky denibanu,aspon myslim a jsem stastna ze to odezniva ta zatracena dr.jestli jsi na tom nejak spatne ,moc ti drzim paluchy a vydrz ,je to hrozne ze jsme vlastne normalni a musime vydrzet tu hruzu nez je zase bezva,zivot je prece krasny i se starostma i radostma nemuze byt stale sero,

Bekina
2x

@Kvasa DPDR syndrom je dokonce třetím nejčastějším psychickým onemocněním vedle deprese a úzkosti, takže rozhodně nejste sama. Taky jsem si prožila svoji epizodu depersonalizací a derealizací. Byla jsem schopna dvě hodiny sedět a čekat, až odezní vlnění a točení podlahy, to provázela jakási paralýza uvažování a pro malátnost neschopnost jakékoli činnosti, při chůzi mnou zmítala mořská nemoc. Bývalý přítel mi taktéž říkal, že velmi často se dostávám do stavů, kdy naprosto na nic nereaguju a musí počkat, až to ze mě opadne, aby se mnou vůbec byla řeč. Jelikož jsem byla velmi citově labilní a plačtivá, nakonec se se mnou rozešel. V dnešní době DPDR nemám, vystřídala jej deprese, nicméně již si více uvědomuji svoje místo ve světě a zvládá se to lépe, současný přítel je vůči psychickým problémům o něco vnímavější, což mi také pomáhá. Důležité je vědět, že v tom nejste sama, že tady vždy pro vás někdo bude, i když máte opačný pocit. Oproti DPDR je deprese jakási jistota. U mne vlivem kolísání alespoň v tom, že mi za nějakou dobu bude o něco lépe. Při derealizace neustále tápete mezi jakýmisi záclonami, oddělení sklem či bublinou od zbytku světa. Tenkrát jsem se sebepoškozovala, prahla jsem totiž po jakémkoli záchvěvu reality, moje vlastní tělo jako by mi nepatřilo. Abych přispěla k této diskuzi, nedávno mi taktéž byl předepsán Deniban, cítím se lépe než jsem čekala, avšak nevím, zda to přisuzovat léku. Objevuje se však u mě laktace a potíže s orgasmem. Byl mi předepsán místo Coaxilu pro svůj účinek na gastrointestinální systém. Obden jsem trpěla nesnesitelnými svíravými křečemi v břiše neznámého původu (přicházely i když jsem nebyla ve stresu nebo upravila stravu), no a zvládejte takto zkouškové. Můj psychiatr říkal, že mám účinek očekávat až po dvou třech měsících, snad se ale projevuje již nyní, jelikož ty křeče mírně ustoupily. Za to se prohloubila moje nespavost, plánuji vyzkoušet Neospan. Ale upřímně řečeno, bolest hlavy po třech hodinách spánku je o něco příjemnější než ta bolest břicha, při níž má člověk pocit, že jej trhá vejpůl. Přeji všem hodně síly, je to těžký boj, zvlášť pokud se na vás svět dívá ne jako na nemocné, ale na lidi, kteří si psychické potíže snad vybájili z nudy či rozmaru.

Lucie Maláková

Já s ním mám hroznou zkušenost. Sice mi pomohl, jenže mě hrozně hormonálně rozhodil takže jsem ho po třech měsících musela vysadit. Po vysazení mi trvalo skoro půl roku, než jsem se srovnala. Každý měsíc když se mi blížily moje dny tak jsem tak 3-4 dny musela zůstat doma z práce, protože jsem měla hrozné migrény a zvracela jsem.

maja

ja uzivam suplirid uz 10 rokov a nemam menzes, co mi vyhovuje, konzultovala som to aj s doktorkou a ta v tom tiez nevidi problem aspom nemam bolesti a tie strasne predmenstruacne nalady.

Týna
1x

Dobrý den, dnes mi byl předepsán Amisulprid, ještě k tomu beru Trittico na noc a 2 tablety sertivanu...v nežádoucích účincích je uvedeno jako častý vedlejší efekt přibývání na váze, mám z toho strach, už jsem to jednou zažila s Espritalem. Máte někdo zkušenost? Děkuji

Eva
3x

zdravím všechny také užívám deniban asi 10 měsíc myslím,že mi pomáhá, mám prý neurorizu úzkost,chci ho vysadit protože jsem přibrala po něm 8 kg ,váha jde porád nahoru a to jím stejně jako dřív jsem s toho neštastná ,píše se že se nemá vysazovat hned proto chci zkusit brát pulku nevím co to semnou udělá ,zdraví mi je přednější a to aby mi bylo dobře ale vyzkouším to snad se mi to nevrátí mate někdo zkušenost ? co s vámi udělala jen pulka? těším se tak mooooc až přestanu ten deniban brát snad to bude už dobrý sama jsem zvědavá,jsem i docela překvapené s některých komentářu jak dlouho to někdo bere myslela jsem že po roce budu vylečená ale když to tak čtu no nevím držte mi palce a přejí všem at se brzy uzdraví

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce