ANOREXIE?
zdravim, chtěla bych se zeptat od kolika BMI už může být anorexie či tak něco? potřebuji dat dolu 5kg a v současné době mam 170cm a 49kg...a také radu na nejrychlejší hubnutí
Ahoj, promiň, ale musím se vyjádřit k tvému příspěvku. Pane bože,proč chceš hubnout. Dyť musíš být nechutně vychrtlá. Spíš bys měla přibrat,minimálně na 56 kg. Je to vážně hnus být vychrtlej....a hlavně to není dávno v módě. takže si nenič zdraví a měj krásnou postavu, né kost a kůže :(
Reagovatpoděkovatnahlásit28. dubna 2008, 10:57:19
Souhlasím s kateřinou, určitě nehazarduj se svým zdravím a váhou.....Podle BMI máš hodnotu 17 a to jsi už ve stadiu podvýživy 1.stupně a to už značí zdravotní rizika. Proč chceš zhubnout ještě 5 kg? Pokud potřebuješ poradit, napiš mi na můj email: thielova@centrum.cz, jsem nutriční poradce pro výživu a budu se Ti moc ráda věnovat. Tereza
Reagovatpoděkovatnahlásit13. listopadu 2009, 01:15:19
Anorexie se nerozeznává podle toho, kolik vážíš, dokonce i silně obézní člověk může trpět anorexií...anorexie je v hlavě a nemusí být na první pohled rozeznatelná....stejně tak jako vyhublý člověk nemusí být nutně anorektik! Pokud člověk záměrně odmítá potravu, dobrovolně hladoví se záměrem hubnout a dosahuje rychlých úbytků hmotnosti, ale ani to nemusí být pravidlem, má nakročeno na Anorexii, nebo při nejmenším na zdravotní problémy.Postupem času(při držení diet, hladovění , snaze hubnout může člověk získat zkreslenou představu o svém těle-připadá si stále tlustý a tlustější než opravdu je.Ty máš normální váhu, až podváhu ale to určitě sama dobře víš....je na tobě, jestli na sebe začneš pohlížet reálně, nebo otevřeš dveře Aně(jak se také anorexii přezdívá).
Reagovatpoděkovatnahlásit11. října 2009, 07:07:41
Přišel mi dost zajímavý mail, myslím že ti z vás co sem chodí mají k tomu co říct, tak by jsme měli pomoct udělat průzkum tak jak to doopravdy je. PRŮZKUM ZDRAVÍ Obezita se stala českou pandémií,trpí jí 1,5 miliónů Čechů. Dalších 2,7 miliónů má nadváhu. Jen za posledních pět let stoupl počet lidí s nadváhou a obezitou o 450 tisíc. TO JSOU KATASTROFÁLNÍ ČÍSLA! docent Vojtěch Hainer předseda České obezitologické společnosti: " Jestliže nebudou přijata zásadní léčebná a preventivní opatření,stanou se obezita a přidružená metabolická onemocnění během několika let ekonomicky i zdravotnicky neřešitelným problémem." - Obezita,nadváha a s tím spojená onemocnění zkracují život až o 15 let. - Na cukrovku trpí 1/10 národa.Každoročně umírá 35 tisíc lidí na toto onemocnění. - Každý druhý Čech trpí kardiovaskulárními problémy ( ucpání cév,infarkt,mrtvička) - Každý čtvrtý Čech trpí nádorovým onemocněním. - Česká republika drží 1. místo ve výskytu rakoviny tlustého střeva. POMOZTE NÁM TATO ČÍSLA ZVRÁTIT! Provádíme průzkum zdraví obyvatelstva České republiky. Vyplňte dotazník průzkumu na níže uvedeném odkazu. Několik minut Vašeho času pomůže v boji proti nové české pandemii. Pro urychlené získání celorepublikových výsledků přepošlete tento email dále. Dotazník průzkumu zde: http://www.snama.cz/klara/pruzkum
Reagovatpoděkovatnahlásit7. listopadu 2009, 08:43:41
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Seriál: Nejnovější trendy v léčbě lupénky – fototerapie a balneoterapie (2. díl) (7042 čtenářů)
- Bradavice: nemoc, za kterou byste měli poděkovat (5417 čtenářů)
- Seriál: Nejnovější trendy v léčbě lupénky – Alternativní metody (3. díl) (3625 čtenářů)
- Plicní hypertenze bere dech i život (3079 čtenářů)
- Moderní vyšetření střev: virtuální 3D kolonoskopie (2397 čtenářů)
- Chci se rozejít s manželem, který má lupénku (2202 čtenářů)
- Arteriovenózní malformace: časovaná bomba (2042 čtenářů)
- Od bolestí zad a kloubů vám pomůže cvičení v autě a v kuchyni (1918 čtenářů)
- Meningitida: nemoc malých dětí i jejich babiček (1486 čtenářů)
- Snídejte čokoládový koláč, zhubnete (1476 čtenářů)
- Rosta (Mé zkušenosti s elektronickou cigaretou (e-cigartou)) 23. května 2012, 08:54:44
www.ecigarety-sinca.eu Diskutovat
- aLFONZA (Asentra 50) 17. května 2012, 08:06:48
AHOJ, chtěla jsem se zeptat zda když mi psichyatr napsal asentru 50 a po prvním dnu se u mě… Diskutovat
- helca. (Asentra 50) 19. května 2012, 11:00:50
ahojky,vydrz,neprijemne pocity odezni a bude ti dobre.na letak kasli,ani ho necti.rekla mi to sama… Diskutovat
- Ne, mám už dlouhou dobu jednoho stálého partnera, tak mi nic nehrozí. [59%]
- Ano, nemám stálého partnera. Proto si dávám pozor - sex bez ochrany nepřichází v úvahu. [6%]
- Spoléhám na štěstí, ale občas strach mám, protože praktikuje sex bez ochrany. [35%]