roztroušená skleroza a pobyt u moře
Moje sestra má roztroušenou sklerozu.Byla by pro ni vhodná dovolená u moře? Máme naplánováno Chorvatsko a nevím , jestli si tím nemůže pohoršit. zdenka.krivkova@qui ck.cz
Pobyt u more je idealni,ale zalezi samozrejme,v jakem psychickem stavu se tva sestra nachazi,protoze na psychice zalezi vse.Me kdyz rekli,ze mam RS,odjela jsem na mesic do Thajska ))),sice jsem mela pochybnosti ,zda to zvladnu,mela jsem zrovna obdobi,kdy jsem byla porad uvavena,ale bylo to skvele.Taky zalezi na tom,jestli tam jedete autobusem,nebo letite - ona jen samotna cesta autokarem muze byt dost umorna
Reagovatpoděkovatnahlásit30. července 2008, 16:26:13
RS mám diagnostikovanou 4 měsíce, z toho 3 měsíc píchám Copaxon. Pobytu u moře jsem se strašně bála, nevěděla jsem do čeho s tou nemocí jdu, ale vážně mohu jen a jen doporučit. Nevystavovala jsem se na přímém slunci celý den, jako jsem to dělala dřív, snažila jsem se tělo chladit v bazému apít chladné nápoje a bylo to úžasné:) V neděli jedu zase:)
Reagovatpoděkovatnahlásit10. října 2013, 16:28:07

Ahoj, kamarádka má RS ve fázi, kdy nebere prášky, ale píchá si injekce. Moc tomu nerozumím a proto se chci poradit s Vámi. Máme v plánu odjet v únoru do Kambodži, myslíte že je to pro ní bezpečné ? A čím by se prosím měla co nejvíce zajistit na to, aby celý měsíc proběhl v pořádku ? Děkuji moc za jakoukoli odpověd.
Reagovatpoděkovatnahlásit27. srpna 2017, 16:16:40
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Chcete zdravě spát? Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroom Magniflex, Šaldova 1, Praha-Karlín, nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.
- Většinou dobře a rychle. [49%]
- Často obtížně a dlouho. [19%]
- Velmi těžko a dlouho. [21%]
- Vždy dobře a rychle. [11%]
- Příznaky rakoviny, které bychom neměli podceňovat (6180 čtenářů)
- Rýmovník, bylinka nejen na rýmu a nachlazení (4327 čtenářů)
- Příspěvek na péči: Pro koho je určený a jak o něj zažádat (3464 čtenářů)
- Kdo má nárok na lázně a jaké jsou typy úhrad (2832 čtenářů)
- Nemocné ledviny nebolí (2802 čtenářů)
- Předání zdravotnické dokumentace při změně lékaře (2583 čtenářů)
- Vysoký cholesterol ohrožuje i náš mozek (2015 čtenářů)
- Zubní kaz lze ošetřit i bez vrtačky (1884 čtenářů)
- Přecházet chřipku se nevyplácí (1586 čtenářů)
- Nejčastější nepravdy a mýty o chorobách štítné žlázy (1371 čtenářů)
- Dáša (Zmenšení) 22. dubna 2018, 21:46:12
A to jde teda dělat i v lokální anestezii jo? ... A po té celkové anestezii jste na klinice… Diskutovat
- Katka (Rivotril) 23. dubna 2018, 13:47:18
Ahoj Petře, tak jak se Ti vede? Já musím říct, že vysazování Amitriptylinu je snad stejné… Diskutovat
- Andrea (lexaurin) 22. dubna 2018, 13:37:29
Chapem co prezivas. Ja sa s tym trapim 20 rokov. Pracujem, no nevladzem byt medzi ludmi kvoli… Diskutovat