Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

roztroušená skleroza a pobyt u moře

Moje sestra má roztroušenou sklerozu.Byla by pro ni vhodná dovolená u moře? Máme naplánováno Chorvatsko a nevím , jestli si tím nemůže pohoršit. zdenka.krivkova@qui ck.cz

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Maja

Pobyt u more je idealni,ale zalezi samozrejme,v jakem psychickem stavu se tva sestra nachazi,protoze na psychice zalezi vse.Me kdyz rekli,ze mam RS,odjela jsem na mesic do Thajska ))),sice jsem mela pochybnosti ,zda to zvladnu,mela jsem zrovna obdobi,kdy jsem byla porad uvavena,ale bylo to skvele.Taky zalezi na tom,jestli tam jedete autobusem,nebo letite - ona jen samotna cesta autokarem muze byt dost umorna

marie
1x

V červnu jsem byla u moře a bylo to moc fajn. Hodně mi to pomohlo na psychiku.Odpočinula jsem si a nemyslela na nemoc . Vřele doporučuji

HANKA

MAM RS,POBYT U MORE VRELE DOPORUCUJI,JEN NEZAPOMENTE NA LEKY SEBOU,KDYBY NECO.

Sabina

Ahoj Hanko, jak dlouho máš RS a jak pobyt u moře snášíš, říká se, že teplo RS nesvědčí. Ráda bych jela k moři, ale bojím se abych nemoc nezhoršila.

Renata

Ahoj ,mám rs a k moři když mohu jet- letět ,jsem velmi ráda

Renata

ještě jen doplním, nemoc mám 33 let a zatím mořský pobyt chválím.Velké vedro ne, ale chválím.

Renata

ještě jen doplním, nemoc mám 33 let a zatím mořský pobyt chválím.Velké vedro ne, ale chválím.

Renata

ještě jen doplním, nemoc mám 33 let a zatím mořský pobyt chválím.Velké vedro ne, ale chválím.

Renata

ještě jen doplním, nemoc mám 33 let a zatím mořský pobyt chválím.Velké vedro ne, ale chválím.

Veronika

RS mám diagnostikovanou 4 měsíce, z toho 3 měsíc píchám Copaxon. Pobytu u moře jsem se strašně bála, nevěděla jsem do čeho s tou nemocí jdu, ale vážně mohu jen a jen doporučit. Nevystavovala jsem se na přímém slunci celý den, jako jsem to dělala dřív, snažila jsem se tělo chladit v bazému apít chladné nápoje a bylo to úžasné:) V neděli jedu zase:)

Dědek

nevíš co je RS

Petra

Dobrý den, marně již delší dobu pátrám po CK, která by mě i přítele s RS dovezla na dovolenou až k moři.CK, která má zkušenosti s tělesně postiženými a poskytuje jim, pro ně potřebné, služby. Nevíte o nějaké?

Nikola
3x

Ahoj, kamarádka má RS ve fázi, kdy nebere prášky, ale píchá si injekce. Moc tomu nerozumím a proto se chci poradit s Vámi. Máme v plánu odjet v únoru do Kambodži, myslíte že je to pro ní bezpečné ? A čím by se prosím měla co nejvíce zajistit na to, aby celý měsíc proběhl v pořádku ? Děkuji moc za jakoukoli odpověd.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce