Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Jak dodat kostem dostatek vápníku

Pro správnou tvorbu a funkci vaziva, chrupavek a kostí je důležitá výživa - dostatek vitamínů a minerálů, především vápníku. Ideální je získat tyto látky ze stravy, v určitých případech je ale třeba sáhnout i po potravinových doplňcích. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
olgar
2x

Dobry den. Slyšela jsem, že některá přídavná sladidla (v jogurtech, nápojích, bonbonech, žvýkačkách...) způsobují velké ztráty vápníku nesrovnatelně větší než cukr. Nevím, která sladidla, jsou i nečekaně ledaskde . Nejsem dostatečně poučena, kterým potravinám se mám ještě vyhýbat (vyloučit kolu, kávu, špenát...?). Zdraví Olgar

dr
2x

mléko ve výsledku osteoporoze napomáhá. Kdo umí číst tak si to na netu najde.

Outery
5x

To by mě zajímalo,která mlékárenská "firmička" zainvestovala podporu tohoto článku.Člověk je jediný savec,je to jediný tvor na světě který užívá mléčné výrobky cizího živočišného druhu a ještě mimo kojenecký věk.A taky má jediný problém s nedostatkem vápníku a lámavostí kostí.Nejlepší a nejlépe vstřebatelný zdroj vápníku je ze zelenolisté zeleniny a klíčků.Lidi.začněte prosím přemýšlet a nevěřte bludům,ač můžou mít tisíciletou tradici.díky O.

Molu
1x

Tohle je opravdu nekvalitní článek! Vyplývá z něj akorát to, že člověk nemá jíst nic nic jiného krom mléčných výrobků... protože ať už jí sýr s chlebem či zeleninou - je to špatně, protože se ten vápník stejně nevstřebá.. Tyto informace jsou vyloženě demagogické a zcestné..

Cherlly
1x

Mléko má své benefity, ale nezapomínejte na to, že řádně zahleňuje organizmus, kravské samotné mléko především, takže pak není prostor na příjem jiných živin, tělo vynakládá energii na odstranování hlenu. Takže všeho s mírou!!!!!Nejlépe záksy. někdo po ránu jogurt, jiný sýr, jiný ovocnou štávu, jiný ovesné vločky, vše vyzkoušet, pokud máme utopenou intuici těla! a nesáhneme po tom automaticky. Po ránu štavu ze syrových brambor např....., někde jsem četla, že stravitelnější je jogurt na odpolední svačinu než ránoMám vyzkoušeno..Rovněž roční doba je důležitá, v létě mléko cítím jako větší zátěž. Nedovedu si představit, že bych konzumovala mléko s takovou preferencí, jako vyznělo v tomto článku!!

Eileen
1x

Naprosto souhlas s Outery. Prostě jen propaganda, a věty překrouceny naopak, ve prospěch mléka.

mléčná bílkovina je laktóza?
3x

Já trpím alergií na kasein, tedy mléčnou bílkovinu už nějaký pátek. A předpokládám, že magistra v tomto poradenství by asi měla vědět, že lakt=oza je mléčný cukr, né bílkovina! alergie na laktózu, tedy ml. cukr je jiná, než alergie na ml. bílkovinu, tedy kasein. Alergici na kasein nesmí ani ml. výrobky ochuzené o laktózu!!!! Tímto článkem byste p. magistro mohla některým alergikům pěkně ublížit. Příště se lépe informujte. Nám alergikům na kasein nezbývá, než doplňovat jídelníček o ty nechvalné potravinové doplňky. :-(

dee

Pes, slon, opice a jini savci, napr. nektere prirodni narody ... vzdyt oni nedostavaji zadne mlecne vyrobky a s kostmi pokud vim problem nemaji. Proc by tedy clovek musel a bez mlecnych vyrobku se neobesel? Ano je to zrejme evolucni vyhoda ze nekteri lide jsou i v dospelem veku schopni travit mleko, ale ze by to byl nenahraditelny zdroj vapniku? To je myslim nesmysl :-).

Neverimsvymocim

Je "výborný" nápad doporučovat lidem s alergii na mléko jogurt... Chcete někoho zabít? Když si to tu přečte neznalý člověk, co třeba hlídá takto nemocné dítě, tak je na tragédii zaděláno. Rádoby odborný článek, kdy autor nezná rozdíl mezi nesnášenlivostí mléčné bílkoviny a nesnášenlivostí laktózy!

DanaH

Pročetla jsem toho už spousta a přijde mi, že si články dost protiřečí. Jednou je mléko při osteoporoze vhodné, podruhé není, jedni doporučují jen rostlinné zdroje, jiní tvrdí, že se to z nich špatně vstřebává. Kolegyně už pár měsíců bere Proenzi Lady CalciCube a je spokojená. Asi si ho koupím taky.

Kristina

Lady Calci cube máme taky. Původně jsem ho koupila dětem, ale ted už ho bere i babička.

Stanislav

Manželka bere Calci cube už půl roku a je spokojená.

Eliska

Me treba moc mléčné vyrobky nechutnají a protoze jsem tehotná a potrebuju vetsi prijem vápniku, hledala jsem jiný přírodní produkt, čím bych ho doplnila. Beru australsky tekutý vápník z morských ulit, hodne lidí ho doporucuje.

Erik

Souhlas!!! Na doplnění vápníku ho hodně dobrý třeba maxi kalz...sumive tablety.

Charley

Ten maxi kalz je dobrý přípravek :) Docela dobře i chutná :) Sumivky, vhodné pro doplnění vápníku :)

Rose

No, já jsem vsadila na doplneni vapniku sumivkama maxi kalz...chutne a ucinne tabletky :)

David

Jo, tyhle nejsou špatné, taky je beru...jejich cena je super...

Kája

Já vápník taky doplnuju sumivkama, ale zatím jsem nemela zadne chutove dobre :( Rikas, ze maxi kalz je chutove ok?

Laktóza není bílkovina
1x

"Pro lidi, kteří trpí alergií na mléčnou bílkovinu, jsou vhodné mléčné výrobky se sníženým obsahem laktózy" KDO NAPSAL TUHLE HOVADINU DO ČLÁNKU? Bílkovina je bílkovina a cukr je cukr. Laktóza je mléčný cukr. Laktóza není bílkovina.

Eliška

Vápník získaný ze stravy je dobrým řešením...je to ale bohužel běh na dlouho trať. Vhodným řešením jsou třeba šumivky. Osobně mi nejvíce chutnají šumivky maxi kalz.

Nika

Dobrý den, je tu prosím někdo, kdo má zkušenosti s doplňkem stravy Maxi kalz? Děkuji moc!

Monica

Dobrý den, co by vás zajímalo? Maxi kalz teď beru, mám po zlomenině...

Přidat nový komentář

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce