krcni pater
ja to blbe zalozil, ale jen tak... uz od r. 1996 se potykam s problemy ploten c3-c7, v jednom miste je misni otvor zuzeny ( byl jsem na MR a koncilium v dane dobe [1998] uvazovalo nad operaci, nastesti se nekonala.. ale to hlavni.... kdyz me ty problemy s utlakem korenovych nervu prepadnou ( svalovy tres a podobne radosti ) tak se citim, jako bych mel slabou chripku ( teploty kolem 37,2, poceni atd... ) mel jsem predepsano xxx leciv ( mydocalm, uno apod.. ) ale pomaha mne vlastne jen flamexin ( ten jsem dostal na zkousku od podobne postizeneho ) tak se ptam, uz u nas umime mini operace patere / frezovani, rozsirovani / nervovych kanalu v oblasti patere ?
Ahoj mam uplne stejne problemy,trvaji uz 14dni ztuhnuti sije,nad pravym uchem bolest a zalehani ucha samozrejmne se mi mota hlava vzdycky uz od rana,nevis neco blyzsiho co by to mohlo byt?
Reagovatpoděkovatnahlásit4. července 2008, 21:04:51
Pro Milana CT jsem měla v pořádku. Teď chodím na rehabilitace prý to dělají ty úpony svalů.Trochu mi to pomohlo. Taky jsem měla šílenou bolest hlavy, žádné normální prášky na to nezabraly takže jsem skončila v nemocnici na pohotovosti. Dali mi něco silnějšího a něco na uvolnění těch svalů. Vyšetření mozku a krve jsem měla v pořádku. Zjistila jsem, že když déle sedím u pc tak mi to druhý den bolí více a také před bouřkou.
Reagovatpoděkovatnahlásit12. července 2008, 19:14:52
Zdravim vsechny trpitele krcnich pateri a preju pohodu a silu. Vim, jake to je behat po doktorech a zbytecne a kdyz bolesti omezuji plnoodnotny zivot. Tezko to pochopi, kdo je zdrav. JANKO - tebe zdravim zvlast. Dekuji za psychologickou poradnu, musela jsem se smat. Az se priste narodim, ted uz to nestihnu. Jen se snazim predat informace a me zkusenosti s pateri, protoze s tim uz bojuju nekolik let. A tak budu rada, kdyz to nekomu pomuze, protoze to, co se zda, ze s tim vubec nesouvisi, muze opravdu s pateri souviset. Vim, ze nechces miminko odstavit, to byl jen takovej napad, aby ses dala do kupy ty. Ja treba kojit nemohla a slo to. Nedalo se nic delat. Ale jinak je to to nejkrasnejsi a nejprirozenejsi, co pro miminko muze byt. No a bodejd bys nemela nervy, kdyz tvoje holcicka jde na ty mandlicky. Ale musis mit hodneho manzela, je videt, ze ti hodne pomaha. S tou hyperaktivitou holcicky - muze zarlit, byla sama a veskera pece se soustredila jen na ni a ted se soustredi i na miminko. Zkusila bych tu skolku, tam bude v kolektivu vrstevniku a nejen, ze bude mezi detma, budou neco vyrabet, zpivat a tam jsou na hyperaktivni deticky zvykle. A mozna se budes divit, ze bude spis klidna. Znam to, jsem z oboru. Jinak je fajn, ze borelioza se neprokazala a preju vam vsem hodne stasnych chvilek. Tato doba, kdy jsou male deti tak strasne leti a uz se nevrati, pokud si to jeste nezopakujete. Jinak jsem ze severu nasi republiky.Mej se hezky a hlavne klid, mozna i medunka by ti mohla pomoct a miminku by bylinky nevadily. Mavam.......
Reagovatpoděkovatnahlásit3. června 2008, 12:40:56
Dobrý den, všem co máte problémy s kční páteří, mám taky, ale bojím se toho nejhoršího včetně se odhodlat jít na vyšetření k lékaři. Bolí mně stále jedna polovina v hlavy , cítím tlak v jednom místě něky mírné brnění, někdy se to stěhuje, ale je to převážně levá strana, tlačí mi to do levého ramene, chodím rehabilatce, ale výsledek to zatím moc nemám ikdyž jich už bylo přes deset a fyzioterapeitka je velmi dobrá. Ve spánku mě nic nebolí a spím docela bobře za což jsem vděčná. Při malém cničení mi křupe za krkem, druhý den po rehabilatcivšechno cítím takže úlveva je dost minimální. Možná, že mají vliv i nervy, jak na to stále myslím, ale prášků na nervy se bojím, prášky od bolesti mi žádní nepomáhají. Závratě nebo zhoršení vidění nemá, kbyby nebylo toto je mi fajn. Přeji Vám všem ať se Váš stav zlepší a neotravujeme Vám život, také děkuji, jestli mi někdo napíšete , možná si potřebuji postěžovat.
Reagovatpoděkovatnahlásit30. června 2008, 14:37:02
Je to opravdu ,beh na dlouhou trat,me tyhle potize trapi uz 3 roky,nekdy pomaha skubnuti krkrm u odbornika,pak masaze,akupunktura,ale je to na chvily.Je pravda kdyz cvicim ,nekdy jsem i lina,tak po 14 dnech je to lepsi.Je pravda kdyz cloveka to chyti ze zacatku,zavrate atd...ze zacne mit automaticky strach.Ja mela doby ,kdy jsem chodila venku kolem zdi abych vubec mohla vyjit ven.Pak uz jsem neusla ani 50m.Zavrate,od pasu dolu mrtveni nohou,konce rukou,a jasne ze zacala panika.Dostala jsem po roce vysetreni na cokoliv,nakonec Cipralex antidepresivum.Jim ho rok,je me lip,psychicky.Ale obcas ty zavrate mam kdyz mam zablokovanou krcni pater,vzdy vim jakmile me boly za krkem tak zacnu rozmazane videt a za hodinu se motat.Vemu si limec kolem krku na zpevneni krcnich drzaku,nebo jak to jmenuje,predtim to namazu voltarenem.A pomaha me suchy teplo.Pri opravdu velkych bolestech me masaz nepomuze.Masaz me pomuze kdyz to nejhorsi odezni.Me pomaha,nespat na vysokem polstari,obcas od pc se projit,je dobry i ten mic,a snazit se naucit se cvicit na krcni pater,teda na celou.Vim jak je to obtezujici.A ze okoli kdo to nezna nas nekdy poklada za hypochondry.Preji vsem uzdraveni hodne sily na tu dlouhou trat s pateri a zavratema.
Reagovatpoděkovatnahlásit6. července 2008, 08:17:00
ahoj chtěla jsem se někoho zeptat mám závratě bolest na hrudi a mrtví mě pusa ,a do toho mam vysoký krevni tk .závrat a ochrnutí pusi trvá pár vteřin nemohu promluvit slovo.doktorka říkala že je to od krční páteře ale každy mě straší že to jsou přízaky mozkové mrtvice. prosím napište mi někdo jesli máte stejný problém ,safi123@seznam.cz . byla jsem na neurologii a na eeg .vysoký tlak mám prý od páteře 158/100 je mě 31 a problémy mám 2 roky.
Reagovatpoděkovatnahlásit4. srpna 2008, 13:21:54
Milá Verčo,neposlouchej lidi ,že to mohou být nějaké příznaky atd...za svým zdravím si musíš jít v dnešní době musíš si vše zařídit sama a nečekat až tě lékař někam pošle!Vše co popisuješ mám za sebou mě ještě brněly ruce a nohy někdy i celé tělo.Vysoký tlak sice muže být od pateře,ale mě to dělaly nervy, protože jsem na to stále myslela tlak býval také 220/160.Návštěva u neurologa potvrdila blokády krční páteře najdi si dobrého chiropraktika není to o tom,že ti někdo škubne hlavou a je hotovo,ale rozmasírování atd....mužeš zkusit alternativní medicínu přeji ti aby se ti ulevilo a na nikoho nedej a udělej pro své zdraví co nejvíc
Reagovatpoděkovatnahlásit5. srpna 2008, 11:13:33
Ahoj prodělala jsem ekg odběr krve pro bolest na hrudi a mezi lopatkama.Mravenčení rtů a sucho v ústech.Vše je v pořádku dle Dr. jde o zabl.hrudní páteř a krční páteř.Dostala jsem neurol na uklidnění.Ten celkem zabral cvičím mojžíšovou a zítra jdu na masáž dornova metoda.Je mi 32 let.
Reagovatpoděkovatnahlásit18. srpna 2008, 13:54:50
Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem na tyto stránky narazila, protože jak projíždím internet, už začínám mít černé myšlenky (nádor mozku atd): bolesti hlavy mám už delší dobu,vždy pravá půlka hlavy jako bych měla natažený nějaký provázek od krku až do spánku a tam mi bušilo kladivo, v poslední době to došlo až k migrénovému záchvatu (podle všech přínaků), někdy mi zaléhá pravé ucho a teď asi týden pociťuji slabé závratě nebo jakoby motání hlavy. Je to strašně nepříjemné. Je možné že je to taky ta krční páteř?? Asi nejlépe zajít k doktorce, že?? Ale moc se mi tam nechce, bojím se, abych nebyla za hypochondra :-(( No, ale asi mě ty potíže doženou, je to čím dál víc nepříjemné... Díky a mějte se co nejlépe.
Reagovatpoděkovatnahlásit12. srpna 2008, 12:28:16
Dávám za pravdu Vikimu. Dost problémů-bolestí krčních svalů a související bolesti hlavy, mají příčinu v psychice, stresu. Mě to začalo před rokem, prodělal jsem RTG, CT hlavy, krční páteře s výsledkem 0, či změny přiměřené věku. Skončil jsem s diagnozou deprese. Bral jsem AD skoro rok, než jsem zjistil, že vše přestane po Lexaurinu !! Ten odstraní psychické napětí, částečně uvolní i tenzi šíjových svalů. Není to řešení, brát ho pořád. Jen když si chci ulevit od větších tenzí . řešením jsou masáže, správné a soustavné rehabilitační cvičení, relaxování, "nenervovat se", nepřepínat psychicky - žít flegmaticky. A hlavně víra,že se to zlepší. A nebrat kvanta prášků proti bolesti, jen když je to nezbytně nutné. Tyhle chyby jsem dělal rok, zbytečně. Tenzní bolesti hlavy od šíjových svalů jsou "civilizačním neřádem" dnešní uspěchané, nervozní doby. A hlavně to chce pohyb. Ne ty prosezené hodiny u PC !!!
Reagovatpoděkovatnahlásit18. srpna 2008, 20:01:31
Ahojte lidi, ani nevíte jakou jste mi udělali radost. Ne, že bych Vám tyto potíže přála, ale zjistila jsem, že v tom nejsem sama. A že to nemusí být žádná "vážná" nemoc, ale "jen" krční páteř. Píšu to v uvozovkách, protože i já vím, jaké problémy jsou s tím spojeny. I když jsem se s nimi už naučila celkem žít, ten strach, kdy mě to zrovna potká, je asi nejhorší. Zvlášť, když mám v plánu něco důležitého, a nevím, jestli když se ráno probudím, budu schopná vstát z postele. To už je možná práce pro psychiatra. Ale neznám žádného skutečně dobrého, který do mě nebude jen cpát tablety, ale skutečně mi pomůže. Tak vyčkávám. Třeba se nějaký objeví.
Reagovatpoděkovatnahlásit2. října 2008, 09:38:50
Ahoj Alčo, tak jsem se náhodou dostala na tyhle stránky a říkám si, aspoň si člověk uleví, že v tom není sám. Chci jen napsat, že bych doporučila seznámit se s kineziologií a navštívit kineziologa, protože tam ti pomůžou spíš než na psychiatrii - je mi 52 let a mám migreny od 11 let, tedy bolesti hlavy od krční páteře a od "nervů" - ale to vše vím až teď, kdy na sobě, na své psychice již pár let pracuji a postupně se to lepší. Chodím na jogu a tajči, dělám si denně reflexní masáže nohou -nic těžkého, mám své oblíbené jednoduché cviky, které denně praktikuji - výsledkem je, že mě sice občas bolí hlava, ale "jsem použitelná", vezmu si prášek - stačí mi pak třeba acylcofin - a funguju (neomdlívám, nehoupe se se mnou podlaha, nezvracím, jsem schopná číst a mluvit atd.) - určitě vím, že problém má počátek v psychice, přílišné (i podvědomé a nepřiznané) snaze, aby všechno bylo v pořádku - doma, v práci a tak .. a tak ti i ostatním budu držet palce, nalistujte třeba nějaké stránky o tajči, o vyrovnanosti a tak a zkuste to - prášky od psychiatra pomůžou v akutním případě přežít nejhorší, ale nejsou řešením - zkuste změnit pohled na svět (trvá to dlouho, je to docela těžký, ale jde to - taky mne k tomu dohnaly ty moc ošklivý stavy, co všichni popisujete)
Reagovatpoděkovatnahlásit23. října 2008, 20:36:27
Ja nemam nazor ale stejne problemi ktere popisuji ostatni mam je jiz prez 5let a stale se stim ucim zit ale jde to tezce nemuzete nic co ste delal rad delat nemuzete na prochazku a kdyz tak jen okolo domu abyste se taky vratili. Promne jsou nejhorsi zmeny pocasi jako treba ted poslednich 10 dnu nemuzu vubec z baraku a po byte mam problemi doposud me nikdo ani zadny lekar neporadil kdo to nezazil neveri co to je .Mejte se hezky.
Reagovatpoděkovatnahlásit14. října 2008, 13:05:29
Ahoj, jsem ráda, že jsem narazila na tuhle diskusi. Už od mala mám zablokovanou krční páteř, projevuje se to motáním hlavy, mžitky, bolest očí ... vždy jsem myslela, že mám nádor na mozku, pak infarkt... na pár let se to sklidnilo, teď je mi 21 a vrátilo se to v plné parádě, bolelo mě nalevo na hrudi, šlo to do levé ruky, hned jsem začala panikařit. V létě jsem musela na pohotovost, EKG v pořádku, psychiatr mi urřil diagnózu PP... vůbec se těch bolestí nemůžu zbavit a i když jsem měla výsledky EKG před 2 měsíci v pořádku, mám pořád strach, co to je, otrávilo mi to celou dovolenou v Chorvatsku. Pořád se potřebuji ujišťovat, že to nic není , už nemůžu pomalu jít nikam sama, protože mám myšlenky co když někde omdlím atd..... Máte někdo podobné problémy?
Reagovatpoděkovatnahlásit14. října 2008, 21:47:58
Mám už tyto potíže od svých 23let a to po úraze hlavy.navíc jsem byla administrativní pracovnice a sedět celý den na zadku a dívat se na monitor byl děs,neurolog mi psal pořád dokola stejný léky,rehabilitace .. marodit jsem si nemohla dovolit, jinak bych přišla o místo a tak jsem to řešila léky, ale to nejde napořád a tělo nakonec úplně rezignovalo a skončila jsem u psychiatra s diagnozou PP agorafobie.Teď mě okolí považuje za blázna, vůbec si naše společnost neuvědomuje, že člověka k tomu psychiataovi můžou přivést i chronické bolesti krční páteře.Ty bolesti na hrudi jsem taky měla, EKG bylo OK, internista mi řekl, že je to od páteře a ať beru něco na uklidnění to samé mi řekl i neurolog a že léky už mám napořád.Před 4 roky jsem skončila v důchodu(36let).Hlavně zkuste být silná,psychika je dost zlá.
Reagovatpoděkovatnahlásit10. prosince 2008, 13:10:05
Stejne problemy mam uz asi dva roky,presne jako pise Lucka a mnoho dalsich-bolest oci,mzitky,pocit ze kazdou chvilku sebou seknu,ale vzdycky to ustojim.Bolivaji me zada,casto krcni pater,Jsem jakoby cela ztuhla.Chodim na masaze,ale zatim zadne vyrazne zlepseni.
Reagovatpoděkovatnahlásit21. října 2008, 13:01:18
Ahoj všichni, tak jak se dívám, podobné problémy jako já, tady mají asi tak všichni. Mi to začalo v červnu a po řadě vyšetření jsem odkazana na antidepresiva. Nedala jsem se a začala jsem bojovat po vlastní linii. Vím, že nejsem blázen a prakticky ani po psychické stránce nejsem člověk, který by se užíral. Takže mi můj postoj vlastního boje pomohl. Cvičím jogu a trochu tai-chi, chodím na masaže a zkousím alternativní léčbu. Musím říct, že jsem antidepresiva vysadila a vbec nic se nestalo, spiše naopak je mi lépe. Protože i léky mohou mit ty vedlejší učinky. Já mívala šílené pocity až téměř strachu - točení hlavy, pálení celého těla, opocení se. Vše trvalo asi tak třičtvrte hodiny a pak to pomalu odeznelo, ovšem vždy jsem si vzala neurol - protože jsem z toho byla vynervovaná. Ted se tím po lékařské stránce už moc nezábývám a je mi lépe. Sem tam mám menší stavy závratí - jako zrovna ted, ale jsem schopna v klidu napsat sem, podívat se po internetu a taky pracovat. Jen jsem jakoby trochu nejistá. Takže souhalsím s alternaticním přístupem a reflexní body jsou taky úžasné. Umím dva, k teré mne okamžite zbaví závratě, nebo ji zmírní. Je to vážně lehčí s tímto přístupem. A hlavně vědět že mi je dobře :-) Kdyby jste chtěli vědět více tak napiště na mail lucie.snajdrova@seznam.cz
Reagovatpoděkovatnahlásit29. října 2008, 12:01:09
Ahoj, všechny Vás zdravím.Jsem moc ráda že se můžu svěřit někomu kdo ví o co jde.Přesně jak bylo řečeno,člověk s běžnými problémy s krční páteří neví o čem mluvím.Přišlo to náhle, pár měsíů po porodu nastaly problémy.Nevím jestli je to psychického původu nebo nezvyk na určitou váhu a jiné pohyby.Ale najednou jsem začala mít tlaky v hlavě a do očí,k tomu závratě a pocit strachu.Ale musím říct že jsem byla svoboná matka a moje vlastní mámá mě dost týrala tak jestli to v tom taky nehrálo svou roli.pak mě lékaři vyšetřili a zjistili že mám fokální epilepsii.Tak mě léčí na epilepsii,je to vše super až nato že problémy s páteří se zhoršují a epileptipcký záchvat jsem nikdy neměla..Tak je mi jasný že doktoři léčí důsledky a né příčiny.
Reagovatpoděkovatnahlásit4. listopadu 2008, 12:28:22
Ahoj riči, chtěla bych reagovat na otázku, zda někdo nemá takové škubání za ohrizkem. To snad není možné. Když si čtu spoustu reakcí z těchto stránek, úplně se vidím. Podobné stavy mám devět let. Začalo to jako pád z čistého nebe. Z práce rovnou do nemocnice. Bušení srdce, škubání za ohrizkem, bolest hlavy, na zvracení, a jako by mně někdo táhl za krk dozadu. Diagnoza: psychické potíže. Prdlajz, že musím být tak sprostá. Za těch devět let jsem si prošla peklem. Přišla jsem o zaměstnání, protože marodit se s tím nedalo neustále a nic nepomohlo. Vyšetření jsem prodělala snad desítky ale nic. Prášky nepomáhají ani na nervy, ani na bolest. Když to na mně přijde nemůžu dojít ani za postele na záchod. Nejhorší je to v práci, protože mně to chytá nejvíce po delším sezení, takže každý den. Zítra jedu na magnetickou rezonanci mozku a krční páteře, tam jsem ještě nebyla. Není tak jednoduchý, aby vás tam někdo poslal. Ale přes známé jde i tohle. Tak uvidím, jestli tam nic nebude, nevím co si počnu. Trošku mě uklidňuje, že nejsem s tímto problémem sama. Zdravím všechny trpící.
Reagovatpoděkovatnahlásit4. listopadu 2008, 14:03:33
Martinko,jsem s podobnými problémy doma už půl roku.taky čekám na MR,ale radši ať tam nic není.Mě dělá zle pokud něco dělám v předklonu to pak mám buď motanici nebo bolesti krční páteře,Vzalo mi to nervy tak že jsem skončila na AD,ale je to tu stále jen to líp snáším,bojím se jak to bude až se vrátím do práce.Chtěla bych si s někým kdo taky bojuje s tímto problémem psát.Taky cítím že zdraví lidi i rodina nějak nechápou co mám za problém vždyť vypadám zdravě,kdo nezažil nechápe.Zkouším co se dá a hledám způsob jak se z toho dostat,je to běh na dlouhou trať,tak hledám spřízněnou duši
Reagovatpoděkovatnahlásit4. listopadu 2008, 20:01:54
Milá Lenko, když jsem já měla tyhle potíže půl roku, tak mi všichni říkali, co chceš za tak krátkou chvíli, to chce čas. A vidíte, devět let a je to stále stejný. Pravda je , že někdy k nevydržení a někdy se s tím dá žít, protože člověk se za tak dlouhou dobu naučí. Kdyby jste věděla , co jsem si kvůli těm svým problémům nechala všechno od doktorů udělat a bylo to všechno na nic. Každý doktor se zabývá pouze svým oborem a jak to začne přesahovat někam jinam, hned se vás chce zbavit. Jasně, že si člověk přeje , aby neměl něco vážného, což si myslím, že nemám, protože za devět let už bych byla mrtvá. Ale člověk je vděčný za jakoukoliv diagnozu, která by to vyřešila a hlavně byla ta pravá. Co já jich slyšela. Píšete, že by jste si chtěla s někým psát. Napište mi emailovou adresu a já vám napíšu. Přeji Vám, aby jste zjistila dřív než já co Vám vlastně je. Hezký den.
Reagovatpoděkovatnahlásit5. listopadu 2008, 09:01:20
Martinko, jak jste dopadla na MR?Mapište mi prosím na mail.Já chodím na trakce a ani to nijak nepomáhá,MR mám mít až v lednu a to mě ji neuroložka z nemocnice objednávala už v srpnu,Mám taky spoustu diagnoz, co se nepotvrdily,a spoustu nálezů co se nevysvětlily.Tak napište,zdá se, že toho máme dost společného.
Reagovatpoděkovatnahlásit8. listopadu 2008, 19:15:07
Přečetla jsem si skoro všechny příspěvky a ráda bych přispěla také svou trochou do mlýna. Je mi 44 let a můj problém začal tak před sedmi lety,najednou jako když mne praští, šílený tlak v zátylku,třas,zvonení v hlavě,v uších,poprvé jsem si myslela,že mám snad mrtvici,chodila jsem asi hodinu po bytě,bušilo mi srdce,dýchala jsem,jako bych uběhla maraton,nemohla jsem si sednout,lehnout,neustále jsem chodila na malou.Manžel si šel nakonec lehnout se mnou,uklidňoval mne a já jsem se snažila usnout,ale kdykoliv jsem zavřela oči,jako bych se propadala,no prostě šílený pocit.To se opakovalo potom pravidelně třeba obden.musela jsem k lékaři měla jsem všechna m požná vyšetření od tlaku,cukrovky po boreliozu,injekce na páteř,CT,EKG,brala jsem antibiotika,musela jsem jít marodit,protože jsem i v práci měla pocity na omdlení,nemohla jsem jezdit autem,ani autobusem,kterým jsem kolikrát ani nedojela,jelikož jsem musela vystoupit předčasně,přepadla mne panika a byl konec.Byla jsem nakonec i v Praze,vyšetření svalů a na neurologii.Moje konečná byla u psychiatra,řada testů a podobných nesmyslů.Asi po roce se to začalo zlepšovat,začala jsem nosit široký límec na krku,nosila jsem ho jak ve dne,tak i v noci při spaní,brala jsem Atarax a léky na uvolnění svalů,samozřejmě jen dočasně,nebo když o bylo nezbytně nutné.Dodnes mám problémy,nemohu usínat na levém boku,cukají mi svaly na hrudi,u žeber.v krční páteři občas praskne,když ji otáčím doleva,mám tlak do nosu,očí,občasné křeče do sanic.Musela jsem se naučit s tím žít a i když mám občas motolici,jde to,protože to,co jsem ze začátku zažívala bych nikomu nepřála,opravdu jsem si myslela,že snad umřu.
Reagovatpoděkovatnahlásit12. listopadu 2008, 22:53:45
jj, podobne pocity jsem zazival i ja..., bylo s podivem, ze jsem mel cca 2 r. relativniho klidu a pak to vypuklo znovu s plnou paradou.... / me urcite pomohla operace, ale ten stav tela a duse pred operaci nikomu nepreji...., clovek se citi jako polovicni blazen, absolutni neschopnost se soustredit a vicemene zije uplne v jinem svete "sam se sebou" a pripada si jako simulant... /
Reagovatpoděkovatnahlásit14. listopadu 2008, 12:37:37
Dobrý den všem. Poslední dobou mě trápí točení hlavy a s tím spojené zhoršené vidění. Jsem z toho docela vystrašená a nervozní, protože nevím co mi je. Nikdy před tím jsem těmito stavy netrpěla. Bojím se jít k lékaři. Mám sedavé povolání, myslíte si, že to může být všechno od krční páteře?
Reagovatpoděkovatnahlásit4. prosince 2008, 09:24:57
Dobrý den, právě sedím v práci a horko těžko tohle píšu.Občas musím psát i jednou rukou, pže druhou si podpírám hlavu, aby se mi tak netočil okolní svět.Takové motání hlavy a mžitky zažívám poprvé.Mám z toho celkem velký strach.Už dlouho mám však problémy s krční páteří.Tzn. bolesti hlavy, očí, závratě a pak následuje zvracení a poté se mi vždy uleví.Také nevím co mám dělat, ale po dnešním stavu jsem se rozhodla, že navštívím praktického lékaře, aby mě poslal na neurologii, nebo nějaké jiné vyšetření.Mám také sedavé povolání, 8 hodin na PC denně, někdy i víc.Je mi 25, takže smutný příběh.Práci kterou dělám miluju, ale co bude dál, pokud mi pak nic nepomůže??Pokud mátě někdo něco podobného za sebou, nebo vám něco pomáhá, napište mi prosím.Díky mail: luca111@seznam.cz
Reagovatpoděkovatnahlásit5. prosince 2008, 13:58:38
Všechny moc zdravím mám pocit,že už nemůžu...Oběhala jsem co se dalo, ale bolesti hlavy tu jsou pořád, ted navíc motání, a bolet zad...Neuroložka mi dala AD, a navíc mam prý ztuhlou krční páteř.JE možné, aby mi hlava dělala tohle??:::Jinak jsem Panickými stavy trpím cca 4 roky...Myslím, že mám nádor,zánět mozkových blan a podobně...jo, je mi pouhých 22
Reagovatpoděkovatnahlásit9. prosince 2008, 17:17:11
Nador nemas zadne takove podobne veci mas zaseknutou pater jako ja taky me boli hlava ale jsou to jen takove vystrely nekdy ma mdeprese toceni hlavy apd ,,, bez na nejake to vysetreni tam ti prokrupnou krcni pater a poslou te na rehlabilitace a pak by to melo byt dobre ja tim tropim uz rok po tom prokrupnutim to bylo o dost lepsi ale ted to furt neni onu pujdu po vanocih skusit ty rehabilitace a snad u bude vse jako kdysi pripadam si s tim jako v jinem svete xD
Reagovatpoděkovatnahlásit24. prosince 2008, 01:23:02
Ahojky všem , trochu sem Vás přelouskalaa je mi moc líto , že máte takové potíže.Někteří musíte do práce a do školy....Já mám podobné problémy , sesypala jsem se po smrti mého otce, takže jsem usoudila , že jsou to nervy a také jsem mívala panické stavy.Mám také potíže s páteří , jak s krční tak s plotýnky.Minulý týden se mi udělalo z ničeho nic zle , na omdlením , začala jsem mít bolesti pod lopatky, pálení na hrudi a bolest vystřelovala dp ramene a palce.Myslela jsem , že je to infarkt a pak jsem se v noci zbudila , měla jsem zimnici , hučelo mi v hlavě ,třásly se mi nohy, brněl jazyk a brada...nějaké vyšetření mám za sebou , je to o.k a k neurologovi jsem objednaná až v lednu..Moc se omlouvám za chyby , nemůžu se soustředit a jsem unavená.Přeju vám všem brzké odstranění potíží , nejraději bych vám přála ten nej dárek k vánocům...zdraví, džte se.
Reagovatpoděkovatnahlásit19. prosince 2008, 11:38:45
Ahoj všem.To zírám,co nás je.Nikomu to nepřeju,ale zároveň jsem se docela uklidnila.Už jsem měla představy nádoru v hlavě.Začalo to opakovanými (teď již vím,že mírnými)blokádami krční páteře,které sami po čase vždy odezněly.Před měsícem přišla zase,ale v daleko větší intenzitě.Nemohla jsem otočit hlavou.Ráno jsem vstala s pocitem na zvracení,poté jsem omdlela.Když mě muž probral přestala jsem mít cit v rukou.Skončila jsem na kapačkách na neurologii,kam jsem se vrátila po napravení rehabilitačním doktorem.Křuplo mi v hrudníku a blokáda byla zpět.Půl roku si procházím pěkným stresem v práci i doma-nic nestíhám.Asi to má opravdu souvislost.Teď chodím na elektroléčbu,ale tlak v zátylku přetrvává.Asi se s tím musím naučit žít,chodit cvičit a nebrat věci tak vážně.Přeju všem hodně zdraví.
Reagovatpoděkovatnahlásit21. prosince 2008, 21:33:19
Ehm,uz asi rok a par mesicu mam neco pry skrcni pateri stuhle svalstvo byl sem na nejake protazeni krctni patere ze mi prokrupl obratle pak ze mam delat nejake cviky na to delal sem je ale nezabiralo to tak sem pka na to kaslal snazil se s tim zit nejak to neslo mel sem zavrate zvyseni tlak sekundove boleni hlavy nekdy proste mam pocit jako kdybych mel omdlit ale jeste se mi to nikdy nestalo nebo se nekde divam vim kam ale nejak to nevnimam jako kdyby nebo mam uplne deprese nekdykdyz na me nekdo mluvi tak to nejak blbe vnimam atd.. pak sme byl na tom po pul roce znova na to prokrupnuti a pry ze mam chodit na rehabilitace jenze me uz pak bylo skvele tak sem se na ne vykaslal bylo mi dobre asi 3 - 4 mesice a ted se mi to zase vraci uz to neni sice tak hrozne ale i tak no vecer venku je mi treba uplne dobre ale pres den ven raci nejdu ... tak nekdo poradte co mam delat jestli ma nekdo neco podobneho nejlepe co nejdriv diky a nashledanou!
Reagovatpoděkovatnahlásit24. prosince 2008, 00:13:27
Prečítala som takmer všetky príspevky a vidím, že je tu množstvo ľudí, ktorých krčná chrbtica donútila dokonca k operácii, invalidite, izolácii a strate kvality života. Ja som mala takmer všetky príznaky, ktoré sa tu opakujú - začalo to závraťami, potom panické stavy, pohotovosť, hospitalizácia, neúspešná rehabilitácia, početné vyšetrenia - všetky negatívne, až psychiatria. 1) áno,je to chyba krčnej chrbtice, zúžený priestor medzi stavcami z dôvodu stiahnutého šijoplecového svalstva, tlak na nervy príp. nedostatočný prítok krvi 2) 90% z nás sa tu nájde - sedavé zamestnanie, najmä PC, žiaden aktívny šport - dôsledok: oslabené svalstvo, rozlietané stavce krčnej chrbtice, ktoré nemá čo držať pokope, 3) problém nastane až keď napr. a hlavne pri stiahnutí šijoplecového svalstva sa stavce dostanú do neprirodzeného postavenia a dôjde k tlaku na nervy a ich dráždenie, 4) nepomáhajú masáže a elektroliečba - dôjde k dráždeniu nervov, resp. pri masážach k uvoľneniu a opäť k rozlietaniu stavcov, čo privedie opäť závrate, Dorsiflex, Mydocalm - uvoľnia svalstvo, ale krátkodobá úľava prinesie ešte viac škôd, stavce sa ešte viac uvoľňujú 5) podstatou je odstrániť stuhnutie svalov, ale súčasne spevniť svalstvo krčnej chrbtice, veď hlava má vyše 5 kg, tak ju musí držať pevné a symetrické svalstvo. Odporúčam vám na mne overený postup, ktorý asi nebude fungovať u všetkých, lebo sme rôzni, ale zásadne pomôže mnohým z vás: zo začarovaného kruhu závrať - strach- závrať-panika vás dostane naozaj, aj keď mnohí neveria, psychiater, hoci panické stavy mnohí získali práve vďaka poruchám chrbtice, liekmi sa zbavíte najprv paniky, začnete s rozvahou chápať vaše ochorenie, ústup záchvatov vás povzbudí, začnete cvičiť a pravidelne, aj keď vám už bude OK, na príležitostné stavy nevoľností pomáhajú lieky na nervy nie na zvracanie (to je len následok), takže skúste napr. Neurol alebo hoacaké anxiolytikum, Magnézium do žily síce ukľudní, od tabliet však veľa neočakávajte. Zároveň mnohí, aj keď by stavili na to hocičo, že to nie je psychikou potvrdia, že po antidepresívach od psychiatra sa zrazu ich stav pomaly zlepší (trvá to aj mesiac kým to začne fungovať). Počas zlepšenia je potrebné ale naďalej posilovať svalstvo krku a postupne myslieť na vysadenie antidepresív len za výslovnej účasti psychiatra (po mnohých mesiacoch, nie týždňoch!) a príde opätovná hoci opatrná radosť zo života. Tiež som po mnohých negatívnych testoch a vyšetreniach skončila na odporúčanie neurológa u psychiatra. Ale ako niektorí tu urobili chybu a tu zastali, pokračovala som, počúvala som lekára a aj keď som mu neverila (veď kto by chcel veriť, že trpí nejakými depresiami keď sa cíti v pohode), pokračovala som v liečbe až k prvým úspechom. Opäť normálne pracujem, teším sa zo života a nezabúdam a stále cvičím. (elysium4321@yahoo.co.uk)
Reagovatpoděkovatnahlásit28. prosince 2008, 22:33:35
zdravím závratema trpím už 2,5r pořád mi býva špatne na odpadnutí stáva se mi to dodnes i tri krát do týdne ale to je hruza,pak me bolej i krčná páteř a když se nadechnu tak me pichá v páteři i na hrudníku je to z přechlazení??????pak jsem i nervozní mám deti byli nemocné muže to bejt i ńewrvového puvodu????,apak mám ješte na levej ruce mravenčení malíčku no je to normální magnet.rezonance krv ORL vše mám v pořádku mudr.říkala že to je vše nervového puvodu muže to bejt z toho?????dekuji vám prosím napíšte mi vaše názory na 81miroslava@seznam.cz velmi mě to zajíma dekuji vám velice pekne
Reagovatpoděkovatnahlásit29. prosince 2008, 17:55:33
ahojte,mam stejne problemy jako vy,u me to zacalo pobolivanim hlavy,pak jedne noci my zacalo busit srdce jak blazen dychala jsem jak ,kdyz jsem bezela maraton a samozrejme jsem z toho omdlela,je to neco nepopsatelneho,no a od te doby my je obden zle,zavrate.slabost,bolest zatylku az do ramene,mag.res.dobra,beru na noc Neurol,je to i o psych.zatezi,kdyz se setmi mam strach,je to hrozne ,jsem 2.mesic na neschopence,ale obv.lekar me uz posila do prace a to mam strach,mam sedavou praci,tak uvidim co bude.
Reagovatpoděkovatnahlásit4. ledna 2009, 20:07:56
snazim se sama sebe presvedcit,ze je to krcni pateri-nebot tim trpim- pocity slabosti,ze clovek omdli.Stava se mi to bohuzel casto ve vetsich obchodnich centrech,ve fronte na poste,kdyz musim cekat,nebo proste tam,kde je vice lidi.Mate zkusenosti s temito osklivymi stavy strachu?
Reagovatpoděkovatnahlásit30. ledna 2009, 21:50:46
Mám přesně stejné pocity strachu v obchoďácích, autobusech, do kina a divadla už nechodím vůbec, znám to a kdo to nezažil, tak nepochopí ten strach, co zažíváme.Jsem po CT mozku, to bylo v pořádku a nyní mě čeká CT krční páteře. Tak uvidím, co bude dál. Ale jsem "ráda" a uklidňuje mě trochu, že jsou tací, co jsou na tom stejně jako já.
Reagovatpoděkovatnahlásit1. února 2009, 15:06:08
Ahojky,mam to same uz treti rok,nevim jestli to souvisi s krcni pateri,ale hodne me to omezuje v beznem zivote.Prislo to z niceho nic a porad se to drzi.
Reagovatpoděkovatnahlásit2. února 2009, 16:14:50
Tak já už mám problémy tak 14 let, ale s každým rokem mi přijde,že je to horší a častější. Doktoři tvrdí, že se zkracují svaly na krku, že tlačí na nervový systém, že se špatně pak prokrvuje mozek. Zatím jsem též nepřišla na to, čím je to, že najednou jak když projdu nějakou začarovanou stěnou, udělá se mi zle a pak se mě to i několik dní drží.Nevím co to ovlivní. Chci zkusit vzít si v takovém případě nějaký prášek na nervy, protože si myslím, že hrozně moc problémů potom je právě od nervů, kdy člověku je zle a pak na to myslí a tím je to ještě horší. Ale nejde si pomoct a nemyslet na to.
Reagovatpoděkovatnahlásit2. února 2009, 20:20:53
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Zelí jako lék (4195 čtenářů)
- Řepkový olej nám prospívá (2849 čtenářů)
- Dobrá zpráva: Existují sladkosti, po kterých se netloustne (2832 čtenářů)
- Bolesti hlavy a poruchy krční páteře (1912 čtenářů)
- Řepkový olej: Olej se zbytečně špatnou pověstí (1603 čtenářů)
- Kyseliny ničí sklovinu - jak tomu předejít? (1475 čtenářů)
- Mléko, nebo náhražka? (1464 čtenářů)
- Úkol pro 40+: Budujte vápníkové rezervy (1408 čtenářů)
- Oslabenou imunitu posílí životní styl víc než preparáty (1253 čtenářů)
- Každá bolest hlavy musí být vyšetřena (1090 čtenářů)
- Lucka (Zkušenosti s léčbou akné) 16. května 2013, 14:29:37
Jsem v Anglii a tady je to naprosto normální, ale budu se stěhovat zpět do ČR a hledám na… Diskutovat
- Lada (cipralex) 16. května 2013, 11:49:18
já si myslím,že ne a co takhle zkusit zvýšit dávku?Jako mně to zkoušeji?můj email je… Diskutovat
- Martin (Léčba akné) 15. května 2013, 09:00:24
Měli by jste dopsat že ty prášky jako je Roaccutan, Ekenormin a Curacne se používají i na… Diskutovat
- Ano, cíleně je vyhledávám [20%]
- Ne, tento sortiment mne nezajímá [12%]
- Zatím jsem se s nimi nesetkal/a [10%]
- Ocenil/a bych takové speciální nabídky [57%]