Prothiaden a jiná antidepresiva
Jeké máte zkušenosti s Prothiadenem a jinými antidepresivy? Co vám nejvíc zabírá?
Mám zkušenost s Fevarinem. To je taky antidepresivum a dost hustej humus. Tak jsem to okamžitě vysadil a ke zhoršení stavu nedošlo. Bylo to tedy jen další svinstvo do těla navíc. V příbalovým letáku psali, že jako vedlejší účinek může být oddálení ejakulace, jenže já jí neměl vůbec. K erekci došlo, orgasmus přišel, jen ze mně nic nešlo. Chápu, že jako antikoncepce to je dobrý, ale toto opravdu nemusím. Je to pár let zpátky a už žádný antidepresiva jsem nikdy nebral. A taky žiju.
Reagovatpoděkovatnahlásit9. března 2007, 01:09:32
Zdravím... Taky jsem vyzkoušela různá antidepresiva a každé mělo nějaký VÚ, který byl vždy vlastně podobný - bušení srdce, nervozita, strach, naprosto veliké zorničky, byla jsem jak vyděšenej králík :)) No dnes se tomu zasměju, ale byl to horor, nejhorší bylo mé první antidepresivum a to FEVARIN. Jednu dobu se předepisoval často a je to nejhorší (jeden z nejhorších..) lék, který znám! Nežádoucí účinky jsou HOROROVÉ a to myslim vážně, nedalo se to překlenout a byla jsem šťastná, že jsem ho vysadila. Bohužel jsem nevydržela, nezvládla své úzkosti a tak mi byl nasazen Rivotril. Beru ho teď už čtvrtým rokem a mám novou doktorku (psychiatrie) , která mi intenzivně pomáhá Rivotril vysadit. Daří se nám a od léta už beru o polovinu dávky méně. Podle ní mám velikou šanci na brzské a úplné vysazení (teď beru 2mg ráno a 1mg v poledne, večer nula a v červenci 09 jsem brala ještě 2, 2, 2 - což je veliké vysazování - příští víkend jsu na 1, 1, 0) tak mi držte palce :) Nasadily jsme Prothiaden a vypadá to, že je to 1. antidepresivum, které můžu brát a je bez VÚ a pomůže mi při vysazení (úplném vysazení) Rivotrilu. Radši toto antidepresivum, než benzodiazepiny, které se tak těžko vysazují a jsou případy, kdy se to nepodaří.. Já mám motivaci - plánujeme s přítelem rodinu. Proto Jirko jen jedna věc - je fajn, že můžeš být bez antidepresiv, ale ne každý to zvládá. Jsme stejní, ale každý z nás je jiný a co se týče úzkostí a depresí tak to je věc, která je velice komplikovaná a každý ji prožívá (léčí, neléčí, udržuje, pracuje s ní) jinak, každý má o něco jinou podobu této nemoci. Přeji všem pevné zdraví a vůli a chuť do života. Kdo má zkušennosti s PROTHIADENEM prosím pište. Ter
Reagovatpoděkovatnahlásit14. dubna 2010, 04:48:55
Zdravím, antidepresiva užívám asi 5. měsíc (100mg) a docela mi pomohly zbavit se úzkostlivých stavů, jsem víc komunikativní a celkově víc v klidu a občas se i z špatných nálad rychleji dostanu. Nadruhou stranu docela často konzumuji různé energy drinky protoze bývám dost ospalý. Co se depresí týče, tak to problém ani tak neřeší.
Reagovatpoděkovatnahlásit20. prosince 2008, 11:31:11
Ja beriem Prothiaden 25 necely tyzden po tom ako som btal Noveril,zial maval som po Noverile vysoky tlak a bolsti hlavy,dalej mi indukoval maniu,co ma vobec netesilo.Po psychickej stranke necitim ziadne zlepsenie,okrem hypersomnie a celkovej abulie.Depresie sa zmensili,ale uplne nevymyzli.Moja lekarka mi povedala ze zaberie mi najskor o 2 az 7 tydnov,taku peenku si dovolit nemozem,lebo ziaden sukromnik neootrebuje zamestnanca,co mu bude zaberat jedno pracovne miesto.SSRI Adp nemozem,vyvolavaju u mna serotoninovy syndrom,nasledkom coho boli dva epi grand mal zachvaty,Preto bud tricyklicke,alebo MAO antidepresiva.Takze Prothiaden aspon pre mna nie je ziadna vyhra,co sa tyka ADP.
Reagovatpoděkovatnahlásit26. září 2009, 12:17:46
Ahojky,chci se zeptat na takovou věc, jestli s tím máte někdo zkušenosti. Je to už po třetí, co beru AD a tentokrát, stejně jako minule mi byl nasazen Paroxetin, minule jsem brala 1tbl, tentokrát v začátcích jsem hned měla jet na školení a doktorka mi řekla, ať beru 2tbl, ať mi to rychleji zabere, mám totiž mimo jiné soc. fobii. Problém je, že se mi zdá, že počáteční úzkosti sice zmizely, ale místo toho mám pořád takový vnitřní třes a motorický neklid. Tak si říkám, jestli by eventuální malé snížení dávky nepomohlo. Nemáte s tím zkušenost?
Reagovatpoděkovatnahlásit4. října 2009, 01:10:33
Mně Prothiaden pomohl se lépe soustředit. Ale zdá se mi, že jsem po něm hodně ospalý...
Reagovatpoděkovatnahlásit11. května 2012, 01:25:29
Tak jsem se konečně odhodlala a zašla si k psychiatrovi , problémy se spánkem a ne moc příznivé životní období trvající více jak 4 roky :) Včera jsem si vzala 1 Prothiaden 25 a jsem celý den v práci na padnutí i řeč trochu zadrhává jak jsem unavená máte někdo zkušenosti jestli pak únava po delším užívání odezněla ???? děkuji
Reagovatpoděkovatnahlásit18. května 2012, 03:49:54
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Seriál: Nejnovější trendy v léčbě lupénky – fototerapie a balneoterapie (2. díl) (7042 čtenářů)
- Bradavice: nemoc, za kterou byste měli poděkovat (5418 čtenářů)
- Seriál: Nejnovější trendy v léčbě lupénky – Alternativní metody (3. díl) (3625 čtenářů)
- Plicní hypertenze bere dech i život (3079 čtenářů)
- Moderní vyšetření střev: virtuální 3D kolonoskopie (2397 čtenářů)
- Chci se rozejít s manželem, který má lupénku (2202 čtenářů)
- Arteriovenózní malformace: časovaná bomba (2042 čtenářů)
- Od bolestí zad a kloubů vám pomůže cvičení v autě a v kuchyni (1918 čtenářů)
- Meningitida: nemoc malých dětí i jejich babiček (1486 čtenářů)
- Snídejte čokoládový koláč, zhubnete (1476 čtenářů)
- kajla (Tušíme, co by mohlo být v nápoji lásky, říkají vědci) 17. května 2012, 10:26:05
jojo, hormony... hormony můžou za lásku i za frustrace. začarovaný kruh. jak se hormonům… Diskutovat
- Vasil (darování orgánů) 22. května 2012, 05:41:29
Když tak čtu tu hroznou češtinu, tak se ani nedivím, žes zadlužená až po uši! Diskutovat
- Konča (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 21. května 2012, 09:52:21
Ivčo ke včerejším 2,5 roku posílám gratulačkůůůů. Jsi hvězda :-) Diskutovat
- Ne, mám už dlouhou dobu jednoho stálého partnera, tak mi nic nehrozí. [59%]
- Ano, nemám stálého partnera. Proto si dávám pozor - sex bez ochrany nepřichází v úvahu. [6%]
- Spoléhám na štěstí, ale občas strach mám, protože praktikuje sex bez ochrany. [35%]