revmatoidní artriida
Ahoj, moje mamka má revmatoidní artriidu zjištěnou před měsícem. Nechce brát léky, které změní její vzhled a mají spoustu nežádoucích účinků. Nemáte někdo zkušenost stouto chorobou. Existuje nejaká jiná varianta léčby? Předem děkuji za odpovědi.
Mám stejný problém a mohu říci, že jsem bral Wobenzym 2 x denně 10 tablet 3 týdny a potom 2 x denně 5 tablet asi ještě 4 týdny. Po týdnu to bolelo víc, ale přečetl jsem si , že se to tak občas děje a vydržel jsem. A na noc teplo z elektrické dečky. Pak mi bylo najednou líp a líp a asi po měsíci jsem zažil konec bolesti. A už je to dva měsíce. Zkuste. Kůra je to dlouhodobá, prodává se to v takovým velkým balení ( byl vidět i na stole v Pojišťovně štěstí). Užívání je v příbalovém letáku a na webu. Radim
Reagovatpoděkovatnahlásit17. září 2008, 02:16:58
Já mám artritidu od 33-ti let teď je mi 62. Ne existuje žádný lek který by Vám úplně vylečil nemoc. Léky které Vám dají lekaři tu nemoc jen dělají trochu snesitelnou. Já už jsem zkusil všechno možné, žraloči chrupavku, Wobenzym, Fastumgel atd. atd. Nic ne pomohlo. Od těch 33-ti beru prednison a Brufen, teď jsem k tomu začal biologickou lečbu a ta mi oprvdu trochu, i dost, řekl bych mi pomohla. Nemám tak často bolesti. Zkrátka revmatoidni artritida je sviňa a nedá se léčit to vám řekne každý ravmatolog. Je to totiž poruch imunitního systému, ktrý napadá klouby v domění, že jetam nějaký nepřitel, nasledkem toho klouby otékaji, zrudnou a strěšně bolí. To já moc dobře znam. Hodně zdaru.
Reagovatpoděkovatnahlásit20. července 2009, 11:56:59
Já od února zkouším produkty firmy LR, zejména Aloe gel, Colostrum a Omega 3 . Zpočátku jsem byla nedůvěřivá, ale začínám se přesvědčovat, že něco na tom asi bude. Výsledek je takový, že mám od května vysazený Prednison a Metotrexát lékař snížil při minulé kontrole o 2 tabletky. Rovněž otoky prstů (prostředníčku a malíčku) nemám.Výsledky krve - vše v pořádku.
Reagovatpoděkovatnahlásit12. října 2011, 04:41:06
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Seriál: Nejnovější trendy v léčbě lupénky – fototerapie a balneoterapie (2. díl) (7042 čtenářů)
- Bradavice: nemoc, za kterou byste měli poděkovat (5418 čtenářů)
- Seriál: Nejnovější trendy v léčbě lupénky – Alternativní metody (3. díl) (3625 čtenářů)
- Plicní hypertenze bere dech i život (3079 čtenářů)
- Moderní vyšetření střev: virtuální 3D kolonoskopie (2397 čtenářů)
- Chci se rozejít s manželem, který má lupénku (2202 čtenářů)
- Arteriovenózní malformace: časovaná bomba (2042 čtenářů)
- Od bolestí zad a kloubů vám pomůže cvičení v autě a v kuchyni (1918 čtenářů)
- Meningitida: nemoc malých dětí i jejich babiček (1487 čtenářů)
- Snídejte čokoládový koláč, zhubnete (1476 čtenářů)
- ircule (Neurol) 21. května 2012, 06:42:35
co to tady katko plácáte za bláboly.že jse dají psychic obtíže zvládnout bez léků . asi… Diskutovat
- Klára (Krvácení z konečníku) 17. května 2012, 01:23:04
Několik let jsem měla krvácení z konečníku, běhala jsem po vyšetřeních, které nejsou… Diskutovat
- aLFONZA (Asentra 50) 17. května 2012, 08:06:48
AHOJ, chtěla jsem se zeptat zda když mi psichyatr napsal asentru 50 a po prvním dnu se u mě… Diskutovat
- Ne, mám už dlouhou dobu jednoho stálého partnera, tak mi nic nehrozí. [63%]
- Ano, nemám stálého partnera. Proto si dávám pozor - sex bez ochrany nepřichází v úvahu. [5%]
- Spoléhám na štěstí, ale občas strach mám, protože praktikuje sex bez ochrany. [32%]