Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

očkování proti papilomaviru a těhotenství

Chtěla bych se zeptat, zda když podstoupím očkování na papilomavirus, jak dlouho po něm je nebezpečí otěhotnět, pokud nějaké riziko je. Děkuji

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
M.
1x

Včera jsem byla na třetí očkovací dávce a měla jsem na lékaře stejný dotaz. Doporučil mi počkat s otěhotněním 3 měsíce. Výrobci vakcíny sice udávají možné riziko jen po 1. a 2. očkovací dávce, ale obecně je prý lepší po očkováních 3 měsíce počkat.

Jimmy

Já teda mám do těhotenství dost daleko, ale myslím že jsem v pravým věku kdy se dát očkovat proti rakovině děložního čípku. Hledám info kde se dá. Takže poraďte co kdo víte o očkování. Snad s tím někdo zkušenosti už má, když se u nás očkuje už skoro rok.

Bibina

Milá Jimmy, očkovací vakcína je Silgard, budeš to muset řešit s rodiči, protože její cena je asi 10 000, ale připlácí na ni zdravotní pojištovna. Působí i proti genitálním bradavicím, jejichý léčba je dost obtížná.Během půl roku kdy probíhá očkování se vyvaruj pohlavního styku i intimních dotyků.

pepa

Není 10000 moc?

Slunečková
1x

Záhy po narození vnučky se u mé dcery projevila rakovina. Boj jde ztuha a rakovina vyhrává. Svou vnučku dám očkovat kdybych měla zastavit barák.

majka
2x

Proc se to tak doporucuje? Protoze si doktori vydelaji. Velice zajimave: v Nemecku to hradi zdravotni pojistovna, v Anglii tez. Ale podivejte se na nemecke stranky, a zjistite, ze vam to skoro zadna z ockovanych divek nedoporuci. Skoro vsechny po prvni davce mely problemy s bolesti bricha, nevolnosti, zvraceni, mdloby, zanet slepeho streva, brneni v ruce po vpichu, prujmy, teploty, zanet panve, devcata ktera trpela normalne na astma, mela silne astmaticke zachvaty, ze musely do nemocnice, nektere zkoncily v bezvedomi. Jedno 17 lete devce dokonce zemrelo 1 den po 1 davce samozrejme pricina smrti neznama. Ale lekari bohuzel vetsinou neprisli na spojeni s ockovanim. Vcera jsem ty stranky cetla dve hodiny a svoji dceru urcite ockovat nenecham. Radsi ji doporucim nestridat partnery a chodit pravidelne na kontroly. Spousta devcat co hodne sportovala, po ockovani ochabl vykon, bohuzel i ve skole se vysledky zhorsily. U nekterych se zhorsila imunita a po roce od ockovani jsou stale nemocne. Jedno devce dokonce dostalo obrnu, dodnes je na rehabilitaci. A to jsem precetrla tricet clanku ze dvouset. Jen tri byly pozitivni, kde divka nemela zadne vedlejsi nezadouci ucinky, Maminky je to na vas, ale poradne se doktora zeptejte, co se vsechno muze stat. Zatim jsem tady nikde nenasla, ze by nekdo napsal jak mu po ockovani bylo. Vsem drzim palce, kazdy sveho stesti strujcem.

Rita

Doporučuji všem, kteří se zajímají o očkování proti rakovině děložního čípku, vakcínu Silgard. Její účinnost zabírá více typů HPV než vakcína Cervarix. Takže za stejnou cenu dostane víc. Silgard je taky proti genitálním bradavicím, které jsou nečastější pohlavně přenosnou nemocí.

paní světla

dík za radu. právě jsme v rozhodovací fázi a vážili jsme mezi Silgardem a Cervarixem. praktická rada je dobrá.

Šišková Anežka

Moje starší cera bojuje s rakovinou děložního čípku. Odstranili jího a teď probíhá chemoterapie, já si myslím,že očkování je dobrá věc

Mirek

Někde jsem čet, že kdo se nakazí HPV a infekce proběhne bez nějaké nemoci tak si organismus vytvoří protilátky a už umí proti HPV bojovat samo.

Zina

To je možné, ale nelze na to spoléhat.

Josefína

Co se stane, když se infekce odhalí při těhotenství?

Hela

Tady je každá rada drahá. Pokud je to jen trochu možné, určitě se lékaři snaží zachránit i dítě. A po porodu se řeší nemoc.

Josefína

Strach mám spíše o dítě a následky související s těhotenstvím. Není někde možnost získat úplnější informace?

Mirek

Ale na druhé straně se jedná o přírodnější postup, než je očkovat skoro děti!

Šišková Anežka

Pane mirku šak kdyby ste byl v situlaci co sem já tak byste mluvil jinak.

Mirek

Bohudíky nejsem, přeji ve vašem boji síly a brzké vítězství!

Šišková Anežka

Děkuju pane mirku tedkonc možná pochopíte že nejni očkobání jako očkování

Květka

Četla jsem že se má prodlužovat věková hranice kdy je možný nechat se naočkovat Silgardem proti rakovině děložního čípku. Snad to je až do 45 roků.

Gabika

A pak by ani několik těhotenství nebylo problémem. Je to tak, nakazit se ženská může v každym věku, tak by měla bejt v každym věku chráněná.

Kamča

Já jsem ještě mladá, ale mamka už bude mít přes čtyřicítku a očkování Silgardem jako já si nemůže pro omezení věkem dovolit.

Květka

Má se to změnit.

Beáta Sypká

Taky jsem zaslechla na gyndě že by se očkování proti rakovině děložního čípku mohlo provádět ženám až do čtyřiceti let.

Zahira

Je to možné, já četla, že v cizině se proti rakovině děložního čípku očkujou ženy všech věkových kategorií úplně normálně.

NSSL

Já bych to očkování brala, Silgard je i proti genitálním bradavicím a kdo ví o čem píšu uzná, že zde je prevence namístě.

Jiřina Pekárková

Očkování proti rakovině děložního čípku je nutné pro ženy každého věku.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce