Bolest kyčle
Dobrý den. Už několik týdnů mě sužují bolesti v oblasti levé kyčle. Přes den je to většinou dobré, ale po ránu skoro nemůžu vstát z postele. U kyčelního kloubu mohu nahmatat bolestivé místo, které při zmáčknutí (sezení) bolí – stejně jako při předklonu, kdy se natahují šlachy. Možná s tím souvisí i vyrážka v daném místě, kterou mám nejspíš už déle jak rok (nijak nesvědí). Máte nějakou představu, o co by se mohlo jednat? Jsem 20-letý muž, sportuji průměrně, zranění jsem žádné neměl. Mockrát děkuji.
Dobrý den. Před ránem se vzbudím s bolestí v levé kyčli. Přez den nepociťuji žádnou bolest, mohu chodit, vykonávat veškerý pohyb. Večer ulehám taky bez bolesti. Kolem druhé hodiny se při otáčení a změně polohy spaní dostaví nesnesitelná bolest. Musím vstát a chodit. Cítím napětí a tahání pocele délce nohy od kloubu až po patu. Léčím se na osteoporozu už několik let. V současné době jsem dle vyšetření vpořádku, beru jen ob den vápník a vitamín D3. Je mi 62 let. Děkuji za radu.
Reagovatpoděkovatnahlásit26. dubna 2009, 06:03:14
Dobrý den,Mám po čtvrtém dítěti (7měs.)tak velké bolesti,nejdříve jen v noci,nyní i při sezení chůzi,jízda autem.Chci ještě kojit a proto neberu žádné léky na bolesti.Můžete mi prosím poradit co dělat,je nějaké cvičení,nebo vitamín který můžu při kojení ?děkuji
Reagovatpoděkovatnahlásit7. května 2009, 10:00:49
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, Není to vždy pravidelné,ale občas mě bolí kyčle. M8m pocit jako když je mám ve svěráku a nevydržím dlouho stát. Musím si jít hned sednout a nohy si zkroutit pod sebe a na chvíli se mě uleví,ale ne na dlouhou dobu. To samé se stává v posteli nemužu dlouho ležet. Musím vyhledávát ruzně zkroucené polohy. Prosím o radu zda je to něco vážnějšího nebo jen stačí nějakým způsobem to rozcvičit.
Reagovatpoděkovatnahlásit17. listopadu 2009, 12:13:12
Dobrý den všem, chtěla bych vám tímto představit úžasný a účinný produkt přírodního rázu bez jakékoliv chemie,určený na bolesti nejen kloubů,ale celého organismu,čistí a detoxikuje tělo,opravdu mám vyzkoušen přípravek neboli gel z Aloe Vera a nemohu si ho vynachválit,je to sice tříměsíční kůra na užívání vnitřně(pití) a trochu dražší,ale za to kvalita přímo z přírody.Pokud byste měl někdo zájem napište na Veronique.75@seznam.cz jinak přeji všem pevné zdraví s pozdravem Veronika
Reagovatpoděkovatnahlásit18. listopadu 2009, 05:53:16
Dobrý den, můj táta (60 let) má také problémy s kyčlí - při dlouhém stání, řízení auta atp. v lékárně mi doporučili dva přípravky. Jeden je vhodný při opotřebení kloubní chrupavky (což je jeho případ) přípravek se jmuenuje Bioaktivní Glukosamin a druhý v případě zánětu kloubu - Bioaktivní Marin. Koupila jsem mu k Vánoců Glukosamin a zaím si ho po cca měsíci užívání moc chválí. Tak třeba pomůže i někomu z vás. Jinak jak tady píše paní s přezdívkou Mrňousek, taky jsem měla při kojení po porodu bolesti kyčle a kolen, skoro jsem nemohla vydržet sedět v autě, pomohlo mi na to Kalcium.
Reagovatpoděkovatnahlásit21. ledna 2010, 01:24:41
Ještě přidávám dobré vyzkoušené- preventivní doporučení: Bioaktivní Selen+ Zinek, který nepůsobí jen ve prospěch dobré kvality pleti, nechtů a vlasů, ale i ovlivňuje stav kloubů.
Reagovatpoděkovatnahlásit26. ledna 2010, 01:05:02
Renčo, to můžu potvrdit. Moje máma užívá Bioaktivní Selen+Zinek už několik let, bolí jí klouby hlavně na rukách (hodně a ráda se hrabe v hlíně na zahrádce) a pak kolena a nemůže si to vynachválit. Prý by bez toho už nemohla být tak aktivní. A je fakt, že i když jí je už něco přes šedesát, vypadá velice dobře! :) A s těma nehtama, jak píšeš, to asi taky sedí, protože se jí vůbec nelámou. Tak to taky vyzkoušim. Díky!
Reagovatpoděkovatnahlásit29. ledna 2010, 11:55:20
Dobrý den, je mi 17 let a závodně plavu. bolí mě levá kyčel skoro už 4 měsíce byl jsem u lékaře a na rtg. nic neviděl.Potom jsem chodil na rehabilitace, které mi taky moc nepomohli. Při chůzy mi kyčel nebolí, ale když jí trošku vytočím ven tak cítim nepříjemnou boles. Prosím o radu děkuji.
Reagovatpoděkovatnahlásit23. března 2010, 10:42:13
Mám přesně to samé, ale na pravé kyčly. Taky to mam z plavání, ale už mi je 25... taky by me zajimalo, jak to resit. Uzivam krystalicky kolagen gs condro dynamic, trochu se to po mesici zlepsilo, ale casto me to porad dost boli a nemuzu naplno plavat prsa, jinak se to zhorsuje...
Reagovatpoděkovatnahlásit10. června 2010, 11:23:42
Dobrý den, je mi 27 let a asi dva měsíce mě trápí dloubavá bolest v kyčli nejspíš v kloubu a vystřeluje to trochu do nohy, mám v ní pocit brnění. Začalo to mírnou bolestí v kříži směrem do levé strany a to jenom při delším sezení. Nyní se bolest projevuje hned po chvíli když stojím, při pohybu nebo v sedě bolest slábne, jenže v práci musím převážně stát, dělám dvanáctky, Prosil bych o radu, čím by to mohlo být způsobeno, popřípadě na jaké oddělení si mám dojít na vyšetření. Děkuji za odpovědi.
Reagovatpoděkovatnahlásit9. prosince 2010, 12:11:25
bolesti kyčlí ,stejně jako artroza je příznakem překyselení organismu...na kloubu a chrupavce se usazují anorganické soli,a kyseliny které je ničí...hce to zezásadit tělo,pak žádná artroza nebude---...zásadit tělo jde pouze čerstvým syrovým ovocem a zeleninou...vše jakkoliv upravené,vařené,pečené atd jtělo překyseluje..je na čase se zamyslet nad tím co děláme špatně a proč už tam v mladém věku kolem 40let máme počínající artrozy...
Reagovatpoděkovatnahlásit22. března 2011, 05:35:02
Dobrý den, na bolesti kloubů, kyčlí a kolen mám vyzkoušené české přírodní doplňky stravy, opravdu mi moc pomohly.Sestře pomohly na revma, nemusí na injekce proti bolesti.Napište mi na email pavkane@seznam.cz a ráda poradím.
Reagovatpoděkovatnahlásit6. dubna 2011, 01:09:57
Ja nepochopim,proc kazdy sem hazite mail. kdyz je jednodusi pro VSECHY odpoved. Nehledame proto,aby jsme psali a hledali jinde,ale hledame reseni. Takze ti,co se snazite na lidech vydelat, tak je lepsi udelala papa a nevotravovat! Bud davejte rady rovou nebo si tyhle kontakty strcte za klobouk!
Reagovatpoděkovatnahlásit26. září 2011, 01:28:41
Zkoušeli jste cvičení v teple? Funguje to naprosto skvěle. Cvičí se v sále dokonale vyhřátém na 42°C. Dochází k hlubokému protažení a prokrvení všech svalů, vazů, šlach a kloubů. To znamená dokonalé uvolnění, nenásilné posílení prohřátých svalů, které pak ulevují postiženému kloubu. Teplem a silým prokrvením se odplavují záněty a toxiny z kloubů, které mají na špatné funkci a bolestech kloubů podstatný podíl. Zkuste to a uvidíte, že nebudete litovat. Nemá cenu chodit na nějaké pasivní rehabilitace do studených ordinací a ládovat se přitom práškama. Ve světě už Bikram Yoga jede několik desítek let a zažívá obrosvský boom, takže je to opravdu ověřené. V Čechách je to v podstatě nové. Studia jsou pouze v Praze, Českých Budějovicích a Ostravě. Pročtěte některý z webů a uvidíte. www.bikramyogacb.cz
Reagovatpoděkovatnahlásit14. dubna 2011, 12:28:58
Ahoj všem trpícím...mě je 34 let a už nákej ten měsíc možná i rok mě bolí kyčel..nejdřív to bylo po chůzi,ted to už cítím i v klidu,,je to takovej nepříjemnej pocit ,že se v té kyčli něco děje..taková tupá bolest kdy už nevíte jak tu nohu zkroutit...nedávno mi zjistili že jsem prodělala mononukleozu...pozit..EB....může to s tím souviset?...nadváhu nemám,spíš naopak na výšku 173 cm vážím jen 53kg ..a nikdy dřív mě nic kyčle nebolely..ani po 20km tůře..tak nechápu proč mě ted bolí,omezuje mi to hrozně život..nechce se mi nic...jinak všem přeju uzdravení a konec s bolestmy
Reagovatpoděkovatnahlásit1. června 2011, 03:59:51
Moje potíže vznikly po delším použití antibiotik - chemoterapeutik. Začalu mě velmi silně bolet kyčelní klouby a následně i koleno pravé. Velmi mně tento stav znepokojil a divil se jak dál s tím žít. Ortopedické vyšetření nenašlo nic !! Nicméně bolesti přetrvávaly. Na doporučení od lekarnice jsem koupil sirup flex code 500ml. Porovnal jsem si složení produktu s ostatními produkty na klouby a vyšlo mi, že je na tom nejlépe z hlediska složení.(maximalně vysoké denní dávky v 1 odměrce). Bral jsem 35 dní a jsem velmi spokojen! Je to ovšem trochu dražší produkt, nicméně velmi mi pomohl potíže mi ustoupili..
Reagovatpoděkovatnahlásit6. prosince 2011, 12:40:59
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Seriál: Nejnovější trendy v léčbě lupénky – fototerapie a balneoterapie (2. díl) (7042 čtenářů)
- Bradavice: nemoc, za kterou byste měli poděkovat (5420 čtenářů)
- Seriál: Nejnovější trendy v léčbě lupénky – Alternativní metody (3. díl) (3625 čtenářů)
- Plicní hypertenze bere dech i život (3079 čtenářů)
- Moderní vyšetření střev: virtuální 3D kolonoskopie (2397 čtenářů)
- Chci se rozejít s manželem, který má lupénku (2202 čtenářů)
- Arteriovenózní malformace: časovaná bomba (2042 čtenářů)
- Od bolestí zad a kloubů vám pomůže cvičení v autě a v kuchyni (1920 čtenářů)
- Meningitida: nemoc malých dětí i jejich babiček (1488 čtenářů)
- Snídejte čokoládový koláč, zhubnete (1476 čtenářů)
- Hana (Magnetická rezonance (MR)) 22. května 2012, 11:24:10
Dobrý den mám velkou prosbu.Je 51 let a strácím rovnováhu.Zde v Čes.Budějovicích se nemohu… Diskutovat
- Ivča (Asentra 50) 21. května 2012, 10:41:55
Ahoj. Nevím přesně děvčata s čím marodíte. Nervy? Já mám taky 7 let do důchodu, práci… Diskutovat
- Alena (Asentra 50) 20. května 2012, 01:19:34
Ahoj děvčata,má někdo zkušenosti s tím,že mě bylo hnedle měsíc relativně dobře a těd… Diskutovat
- Ne, mám už dlouhou dobu jednoho stálého partnera, tak mi nic nehrozí. [63%]
- Ano, nemám stálého partnera. Proto si dávám pozor - sex bez ochrany nepřichází v úvahu. [5%]
- Spoléhám na štěstí, ale občas strach mám, protože praktikuji sex bez ochrany. [32%]