Zachraňte svůj zrak!
Světová zdravotnická organizace zveřejnila hrozivé číslo - 67 miliónů lidí zbytečně osleplo kvůli zelenému zákalu...
Ordinace.cz na Facebooku

Máte-li zdravotní problém, napište lékaři. Odpověď dostanete do pracovních 3 dnů.

Napsat   Odpovědi odborníků na dotazy o zdraví a nemocech. » Všechny odpovědi

Xanax vysadenie, zly stav

Trpim panickou poruchou. Tri mesiace som bral Xanax 0,5 mg rano a vecer a posledny mesiac beriem este Stimuloton 50mg rano a 0,5 mg Xanax vecer. zacinalo mi byt lepsie, tak mi psyxiatricka povedala, ze mam vysadit Xanax, 5 dni som bral este vecer polovicku, cize 0,25 mg. Asi 3 dni boli ok, ale zrazu bum, totalne cudne pocity, uz som nemal tlaky v hrudi, ale mal som pocit ze sa uplne zblaznim, totalna dezorientacia, ako keby som bol v inom svete, sedry vecer ako lusk. Nestracam vsak racionalnu kontrolu. Tak som nakoniec zavolal na psyxo a poradili mi ze mam vziat. Tak som ri dni vzal 0,5 mg vecer. Ten pocit mimo uz nie je taky hrozny. Ale moj zakladny problem je ze od kedy som prestal brat Xanax stracam zaujem o vsetko, nedokazem sa smiat, stale rozmyslam perco ja, preco tamto, totalna apatia..a hlavne mam uzasne dievca sme spolu 2 roky a nekonecne ju milujem, a akosi som stratil emocie, cit, "nehreje" ma v hrudi, apatia...ja uz sa fakt zblaznim, ja nexcem prist o nu pre to ze mi sibne v hlave, co sa to do kelu so mnou robi. Ved predtym ked mi bolo zle som nemyslel na nic ine len na nu a ked bola so mnou, tak mi bolo ovela lepsie, teraz mi stale behaju hlavou iba myslienky perco nehreje a podobne, strach ze mi preskoci a ublizim jej, nexapem co sa so mnou deje...mam strach ze azda trpim schizofreniou... ...dnes som bol u psychyatr a povedala ze mam zvysit davku Stimulotonu na 100 mg, a predspisala mi Xanax 0,25, jednu tabletku vecer, po tyzdni polka vecer...co myslite? su tieto moje stavy odrazom mojej zavislosti na Xanaxu? ako ho mam vysadit? cez den ho neberiem, a je mi dost na nic, ved som to hore opisal..ale da sa to zniest..ked zatnem vsetky zuby..a keby som mal istotu ze mi to neposkodi, tak by som mozno skusil aj uplne vysadit..poradte mi, velmi potrebujem radu, uz neviem komu mam verit...a co mam robit, fakt je to peklo na zemi:((

odpověď ytrew

Jana H., 15. června 2006 21:36:07

Vaše potíže jsou následkem léku Stimulotonu doporučila bych k tomu Xanaxu jiný lék. Pro Vás tento lék je velice silný.Neřekla bych že trpíte jinou vážnejší chorobou. Jenom jste vystrašeny.Kdo by nebyl.Přeji Vám hodně štěstí v životě a hodně Lásky. Jana

ODPOVED

PETR, 12. května 2008 20:53:32

MEL JSEM STEJNE PROBLEMI JAKO TY TRPIM PP JIZ 14 LET . BERU TAKY XANAX 0,5G 3 KRAT DENNE . JSEM TAKY NA NEM ZÁVISLÍ , ALE TEN PROBLEM BYCH VIDEL SPIŠE V TOM STIMULOTONU, BERES HO KRATCE A UCINEK SE MUZE DOSTAVIT I PO 2 MESICICH NEBO TAKY NIKDY,BA NAOPAK NEKTERE TYTO LEKY MUZOU I PRIHORSIT STAV. NA MNE JICH VYSKOUSELI SNAD 6 DRUHU AZ MI SEDNUL IXEL - JE TO NOVINKA ,ALE TEN JEDINY SNASIM V POHODE ,JINAK PO NEKTERYCH JSEM ZE ZACATKU I MALEM KOLABOVAL JAK MI BYLO ZLE. TAKY SE SNAZIM ZBAVIT XANAXU,ALE VYPADA TO TAK ,ZE TO BEZ NEJ NEPUJDE. SNAZIL JSEM SE PREJIT NA ATARAX ,NA KTERY NELZE VYPESTOVAT ZAVISLOST,ALE STEJNE JSEM SPADNUL SPET NA XANAX ,PROTOZE JSEM NEMOHL BEZ NEJ PRACOVAT A FUNGOVAT TECH MICH 12 HODIN DENNE. POKUD NEMAS PSYCHICKY NAROCNOU PRACI ,TAK BY JSI TO MOHL VYDRZET, TO JA NEMAM A JAK JE STRES TAK JSEM U XANAXU. A VE STRESU JA PRACUJI DENNE , ALE NEJDE S TOHO VYSKOCIT . JINAK TEN STIMULOTON BER JESTE TAK MESIC A POKUD NIC TAK SI NECH NAPSAT XANAX 0,25 NEBO DAVKU KTEROU UZNA TVUJ DOKTOR. JESTE TI PORADIM JAK ZJISTIS TU ZAVISLOST NA XANAXU , JAK TI NEBUDE DOBRE TAK SI HO VEM VIC NEZ NORMALNE A POKUD SE TI UDELA DOBRE TAK JSI ZAVISLAK , ALE XANAX MUZE MIT TAKY NEKDY OPACNE REAKCE,JE TO ZAJIMAVE ,ALE SEM TAM TO ZAZIVAM ZE JE MI DOBRE A KDYZ JDU DO PRACE TAK SI JEDEN RADEJ VEZMU A VYVOLA MI OPACNOU REAKCI,POZOR JE TO ALE JEN NEKDY !!!! ZRIDKA A NEDELA TO JEN XANAX,ALE TAKY NEUROL,LEXAURIN AJ. NA STEJNEM CHEM.SLOZENI. NEBOJ NEJAK SE S TIM MUSIME PROKOUSAT JE TO ZAKERNA NEMOC,ALE MUSIME BOJOVAT. AHOJ PETR

Sertralin-ratiopharm

M, 24. března 2009 22:18:43

Můžu se Vás prosím zeptat, dostala jsem na lehčí formu panické poruchy Sertralin-ratiopharm, co si o tom myslíte? Bojím se, aby se mi nadostavily některé z uvedených nežádoucích příznaků, nebo až mi je jednou bude p. doktor vysazovat, tak že to nebude ideální, je to dobrá volba SSRI a z nich tento lék?Děkuji, M.

Xanxax

TYb, 25. září 2009 20:09:56 Poděkování: 1

ahojte ! ja beriem 7 mesiacov Xanax denee okolo 1,75 mg a teraz mi nasadli Triticco , Velmi dobri liek ked nato vzikne telo ale ten Xanax je hrozni 3 den si davam len 0,25 mg vecer ale mam obrovske krce a savalovu nevolnost kedy to asi prejde dakujem.

RE: RE: Xanxax

mr.vlada@email cz, 10. února 2010 08:09:14

ahoj nemám zkušenosti s xanaxem ale tritico jsem uzíval asi 2 roky hodně mi pomohl vytahl mě zpet do života a zbavil depresí.Mám takový názor že pokud ti nějaký lék nesedí spíš je ti potom huř tak bys měla jít k doktorovi a říci mu to a požá dat ho o jiné léky které jsi ještě neměla a mohli by ti sednout bez vedlejších učinku.

Panická porucha a hraničná porca osobnosti

rea benicka, 1. listopadu 2009 10:34:15

Ahojte,chcela by om sa spýtať ani nie tak za seba,ale za sestru a manžela.No sestra má 9 mesač.synčeka a asi pred dvomi mesiacmi jej začalo bývať zle,tčila sa jej hlava,pocity na zvracanie,ospalosť počas dňa v noci bdelosť,malá výbuchy plaču,strach byť sama s malým,že ak jej príde zle čo bude sním,tak sa pri nej striedame,posielali ju po všeliakých vyšetreniach-no nakoniec,všetko bolo ok,tak išla psych.tam jej diagnostikovl-epizodickú úzkostnú poruchu,dal serxat,coaxil,začiatky boli hozné bolo jej ešte horšie,n po mesiaci sa to ustálilo...no zasa prišiel taký výbuch plaču,strach-to už nečakala,tak jej predpísalešte rivotril,no a teraz jj je ako na začiatku,nič ju nebaví,len by spala,má strach isť von a aktak tak prst na mobile,aby niekomu zavolla,nevieme čo mohlo byť púšťačom,synček j veľmi dobrý,spinká v noci,cez deň sa prhrá,bývajú u našich tak veľa jej pomáhajú v podstate nemusí nič robiť,je ztoho zúfalá,že čo sa to s ňou deje,že sa nevie ani tešiť z malého a dni utekajú,viem,že to bude ešte dlho trvať,ale nerobia to aj tie lieky,veď je horšie ako bola,ak máte niekto dobrú radu prosím vás prispejte.No a k môjmu druhému problému,môjmu manželovi cez leto diagnostikovali-hraničnú pruchu osobnosti-bordeline syndrom,je veľmi milý,pomáha mi ,veľa spraví doma,stará sa o rodinu-no lenže potom mu prepne a je to iný človek,buď je veľmi milý,alebo agresívny,či apatický-niečo medzi nevie.neviem ani čo je spúšťačom,leboniekedy sa tak už zobudí o máme pestro doma,mňa pouráža všetko je problém,na deti kričí,všetko zkazuje,tak je u nás len plač a krik,začal sa liečiť-zoleptil a serlife,po mesiaci mu dr.zoleptil vysadil nechápem prečo,veď ešte nebo ok,no tak sserlife,no berie ich ako chce,myslí si,že sú to asi lentilky,keď mu pripomínam,tak len pani doktorka z mudruje,teraz mu zmenila na coaxil no a to je teda slabé,akoby ani ič nebral,niekedy mu trvá pár hodín,potm príde a už je ok,no mne to všetko znie v ušiach,tiež to neudem stále vládať,vtedy byln odchádzal od nás,chcel by byť sám,raz tak bol a prepadol automatom,tak ešte aj natoto e áchylný,no s tým prestal,dlhy narobil,dr.hovorila,ž ludia s poruch.osbnosti majú nábeh na závislosti-no super,máme dvoch krásnych synnčekov 5 a 6r,o chvíľu pôjdu do školy a buds im treba venovať,a potrebujem aj jeho pomoc,no niekedy si pripadám,že mám tri deti a všetko je na mne,ja saprebujem mať o koho oprieť a nie sa prispôsobovať eho náladám,niekedy ttrvá aj pár dní,je to vyčerpávajúce vxtvárať teplo domova,keď on to zničí,neviem ako sa mám vtedy knemu správať,chcem mu pomôcť,veď ho ľúbim,ale neviako,o tejto poruche som tu nič nenšla tak by som bola rada,keby mi to niekto objasnil,že prečo sa tak správa,prečo mu kolíšu nálady,ďakujem budem čakat,pekný dník

Captcha
Klikněte na část těla, která Vás trápí a otestujte se online.
Hlava
Tělo

Vyberte si lékaře
a objednejte se online

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. » Všechny odpovědi   Napište lékaři hned teď. Odpověď do 48 hodin. Napsat

O nás    |     Napište nám    |     Lekarna.cz    |     Partneři    |     Právní prohlášení a ochrana osobních údajů     |     RSS exporty
Ordinace.cz je odborný magazín o zdraví, nemocech, těhotenství a souvisejících tématech pro pacienty. Najdete zde encyklopedické informace o nemocech a vyšetřeních a populárně naučné zprávy z oblasti medicíny. Velmi navštěvovaný je domácí lékař, stejně jako možnost vyhledat si lékaře online.
Copyright by Pears Health Cyber, s. r. o. 2010, Poslední aktualizace 10.3.2010, ISSN 1801-8467