Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Mé zkušenosti s elektronickou cigaretou (e-cigartou)

Snad někomu můj příběh pomůže. Když jsem se dozvěděl o e-cigaretě musel jsem ji získat za každou cenu. Ještě ten den jsem ji koupil a netrpělivě hned vyzkoušel. Mé první šluknutí bylo jako anděl spásy protože jsem na plicích pocítil pocit, jako u klasické cigarety v duchu jsem si s velkou úlevou řek „a je po cigaretách“ První 2 dny jsem zápasil s nedokonalou funkčností e-cigarety, která se projevovala tak, že někdy jsem si zakouřil a někdy ne. Pak jsem našel určitý grif jak si nejlépe zakouřit a byl jsem rád, že se nemusím vracet ke klasické cigaretě. Dalších asi 7 dní jsem kouřil e-cigaretu snad pořád a uvědomil si, že jsem určitě svůj návyk na nikotin ještě zvýšil ale při představě, že bych se měl vrátit ke klasice jsem se s tímto faktem smířil. Řeknu Vám hulil jsem snad pořád a na nic nebyl čas, jak jsem jen ládoval nové náboje. Přes všechno jsem pocítil, že je mi mnohem lépe a jak hodně mě tabákové cigarety sráželi k zemi. Když mi asi po 10 jednou došly baterie k e-cigaretě (zapomněl jsem si je nabít) zapálil jsem si mé oblíbené Marlboro, ale vůbec mi nechutnalo. Vyhodil jsem cigaretu ven z auta a šlápnul na plyn, abych už byl doma u nabíječky. Rozhodl jsem se, že to začnu prodávat a krátce na to jsem narazil na cigaretu (byla to už moje pátá e-cigareta), která byla velmi silná, a uspokojila mne naprosto úžasně. Věčné kouření a ládovaní odeznělo jako mávnutím kouzelného proutku. Aniž bych o to usiloval automaticky jsem kouřil méně a dnes cca po 2 měsících si kolikrát uvědomím, že jsem třeba půl dne nekouřil. Dokonce, i když bych mohl kouřit na místě kde je zákaz kouření vůbec mi nedělá problém toto dodržet. Závěr teda zatím je, že jsem začínal na náplních 24 mg nikotinu a dnes jsem na 11 mg nikotinu aniž bych se snažil to nějak omezovat a hlavně s čeho mám největší radost „normální cigareta mi nechutná“ Přeji všem, ať se odnaučíte kouřit.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
neno
5x

tak tomu se snad nedá ani uvěřit, v čem spočívá tedy přednost elektrocigarety?? a co je to za dým, který vychází z elektrocigarety?? a je to opravdu tak zdravé? dá se to porovnat s nicoretovým inhalátorem?? já používám momentálně nicoretové žvýkačky a nicoretový inhalátor se kterým se někdy bohužel stydím si v kavárně sednout a "nasávat"....při své oblíbené kávě. Chtěla bych se dovědět něco málo z Vašich zkušeností, děkuji za odpověďi...

Lukas
5x

Jednoduše, tělo potřebuje jen nikotin.To je hlavní důvod proč se elektronická cigareta kouří dobře. Obsahuje nikotin . Potom jsou tam i jiné látky , jakožto parfém, voda a pár věcí navíc ještě. Každopádně je to o mnoho lepší než normální cigareta . V čem? V tom že si zapálit můžete kdekoliv a nekuřák neucítí nic, taky neobsahuje dehet a jiné jedy, kterými se kropí tabák. Samozřejmě šetříte své zdraví o 1000%. Kořím cigaretu 14 dní teprve ale taky spokojenost..

Zdeněk
6x

Dobrý den já jsem se setkal z el.cigaretouz v práci a to byla skvělá příležitost si to vyskoušet. Myslel jsem si že je to nějaká ptákovina ale jsem si potáhnul a dnes už mam el.cigaretu taky a jsem nadmíru spokojen,neobtěžuji okolí pachem a hlavně každý den si řeknu že jsem zase ušetřil 75 kč za krabičku cigaret. Přešel jsem na el.cigaretu den ze dne a je to v pohodě. Nebojte se to skusit,vykouřil jsem 20 cigaret denně a teď my vůbec nechybí a abych řekl pravdu tak my ani nechutnají,to si radši dám el. cigaretu i třeba z nějakou příchutí,jahod,vanylky atd. Nebojte se toho.

Eva

Dobrý den Zdenku,chtěla bych také přejít na e-cigarety,ale na trhu je jich velká řada.Nevím si rady jakou si pořídit.děkuji za odpověd.

katus

Ahoj, ja som dostala k narozkam e-cigaretu znacky Green Smoke, popravde kourim jeste asi tak 2-3 klasicke cigarety, ale jenom kdyz jdeme nekde parit :).

Véra
1x

V kazdym kramku s e-cigaretama vam poradi,i vam doporuci silu liquidu😉

Eva
1x

Hezký den všem! Vím, že s tímhle otravuje temer každý, ale pokud máte 3 minuty a chcete pomoct třem studentkám medicíny ze 4.ročniku,1.LF UK, přispějte prosím svým názorem do právě probíhajícího průzkumu společnosti ohledně ELEKTRONICKÝCH CIGARET a vyplňte prosím tento kraťoucký anonymní dotazník.. Výsledky tohoto průzkumu bychom rády nasledně shrnuly v odborné publikaci a právě Váš názor může být ten klíčový!!! Mnohokrát děkujeme. http://nazor-verejnosti-na-elektron.vyplnto.cz/

Renda

Já jsem teda el cigaretu kouřil taky, ale pak jsem se vrátil z5 na normální cigarety, kupuji si alspoň filtry na cigarety

Patricie

Jaké filtry na cigarety si můžete kupovat? každá cigareta už dnes snad má svůj filtr nebo ne?

Monika
1x

Jsou to takové plastové filtry stopfiltr

Klára

já si ecigarety uplně oblíbila a lituji, že jsem dříve kouřila klasické

Linda

u mě valí melounová příchut a celkově to i líp chutná než klasický, a co se týče ceny netřeba dodávat, už jen cena elektronky a cena náplní hovoří za vše, kor když jsou např. v NC ve slevě

Miroslava

to mně ecigarety maximálně vyhovují po všech stránkách, je to mnohem zdravější než klasické

majda.han@seznam.cz
2x

já mám e-cigaretu asi týden.Opravdu máte pravdu,že po e cigaretě normální nechutná.Ale,ten stejný problém-chvíli kouří chvíli ne,proto bych se chtěl zeptat na tu vaší poslední.Co je to za typ a kde jste jí koupil.Děkujii

Staník

je to hodně o zvyku, ale určitě už jen díky těm příchutím a ceně je to lepší než u klasických

Sabina
3x

Popravdě jsem si také el. cigaretu zakoupila. Myslela jsem si, jak mě pomůže zbavit závislosti na cigaretách (kouřila jsem 20-25 denně), ale bohužel. Tato el. cigareta vám maximálně ulehčí život na nekuřáckých místech a tam, kde je kouření zakázáno: letiště, práce, veřejné budovy, letadlo atd. Ale nezbaví vás závislosti !!!! Pro toho, kdo se chce zbavit cigaret¨na celý život mám jednu radu: Kupte si Champix a uvidíte sami :-))

irena

problém s champixem je že snadno vznikne závislost na něm.Takže nikotinu se sice zbavíš,ale zas máš závislost na práškách :-) Vím o lidech,kterým se toto stalo :-)

Linda

mně elektronky život ulehčily velice, a to nejen po finanční stránce, ale i např. po zdravotní či psychické

emflyer
4x

Elektronickou cigaretu rozhodně doporučuji, protože při porovnání pro a proti s tabákovými je to jasně ve prospěch elektronické. Člověk si musí uvědomit, že kouření ecigarety není identické s tabákovou. Kouř (lépe řečeno dým) z e-cigarety je jemnější, neškrábe v krku. Proto pro uspokojení potřeby je potřeba kouřit déle, jinak řečeno, pokud tabákovou cigaretu vykouřite na 12-15 potáhnutí, u elektronické kuřácké sezení vidím na 20 až 25 potáhnutí. Dále se musíte naučit s e-cigaretou správně pracovat, čímž mám na mysli hlavně správné doplňování náustků - jak bylo řečeno v Červeném trpaslíkovi - ani málo ani moc. Toto má potom vliv na kvalitu kouření /samozřejmě záleží i na značce cigarety/. Potvrzuji výše uvedené názory v tom, že pokud si zvyknete na e-cigaretu, tak tabákovku už chtít nebudete. Toto platí ve většině případů. Dost dobře nechápu kuřáky, kteří investují nemalé peníze do e-cigarety a při tom se ještě dokrmují klasickými. Nedělejte to. Končí to většinou tak, že takový člověk dojde mylného názoru, že e-cigareta je slabá, že je to špatná investice a bohužel, vrátí se k tabákovému svinstvu. E-cigareta byla původně navržena jako prostředek k odvykání kouření a tak je dobré ji i chápat. A i když třeba nepřestanete hned, alespoň si nebudete hnojit plíce oxidem uhelnatým, dehtem aj., nebudete mít žluté zuby, nechty, nebudete nikde odklepávat popel aj. negativní jevy tabákové cigarety. Je toho dost, co by se zde dalo napsat, ale už i bez toho je můj příspěvek příliš dlouhý. Kdo by chtěl poradit nebo něco ohledně e-cigarety rozebrat, napiště mi na emflyer@post.cz. Abych to uzavřel: já sám kouřím e-cigaretu půl roku, tabákové už ne. Mám v plánu časem přestat i s e-kouřením, ale zatím mě to baví. Mám ecigaretu od Royal Smokers, typ M-402, která mě stála 1 800, kč v základu. Obchod zde psát nebudu, byla by to reklama.

Kristýna
1x

Taky mám elektronickou cigaretu,ale mám problém s tím, že chuť liquidu se změní v chuť spalénou. Nevíte,jak bych se toho mohla zbavit? Děkuji za radu :)

Fidas
1x

To Irena: Zřejmě už má knot svoje odkouřeno ... musí se měnit ... musel bych vědět typ Vaší elektronické cigarety. Ale není to drahá záležitost, do stovky a je pokoj zase na několik týdnů - v závislosti, jak moc kouříte a také záleží na typu liquidu. máte li dotaz, napište na můj mail: stoupa@post.cz

Ivana

Ahoj Kristyno - pokud mas spalenou chut je potreba vymenit hzavici telisko. Z vlastnich zkusenosti vim, ze vydrzi max 3 tydny pri pravidelnem koureni.

Staník

já preferuji na náplně NCčka, tam mají vždy několik druhů příchutě a cena uplně na klid, ted hlavně preferuji meloun nebo jahoda

Linda

všechny jsou chutné, asi i hodně záleží, která je zrovna u nich ve slevě, od toho se to taky odráží

Norbi
1x

Ahoj lidi. Koukám, že všichni mají samé positivní zkušenosti s e-kouřením. Já na tom tak dobře nejsem. Koupil jsem si e.cigaretu před 3 dny. Hned jsem ji odzkousel, ale byla hnusná a nechutnala mi. Pak jsem s úlevou zjistil, že tam mám slepou náplň. Dal jsem tam tedy opravdovou nikotinovou náplň, ale k mému zklamání chuť byla naprosto stená. Prostě to co vdechuju, je jen kouř který produkuje atomizér. Chuť připomíná spíš spálenou elektronickou součástku. Nevím zda je to jen subjektivní pocit nebo mám prostě špatnou cigaretu, ale moje zkušenost je taková, že to s požitkem z tabákové cigarety nemá nic společného.

Norbi
3x

Mimochodem můj typ je RN 4088.

Jana

Je to určitě přepáleným atomizérem, stalo se mi to taky, ta chuť je opravdu odporná a trvá, než se jí člověk zbaví. Ale vyzkoušejte jiný a uvidíte, že budete spokojen. Moje značka je eGo-C. Mám ji cca 3 měsíce a jsem naprosto spokojena :) Hodně úspěchů.

Petr

jsou to vyhozené peníze. Znám tři lidi z mého okolí, kteří si elektronickou cigaretu pořídili, a všichni ji po pár dnech hodili do koše. To samé se stalo i mě - jestli jsem z každé patrony dostal deset šluků, tak to bylo hodně... Takže po cca měsíci, kdy jsem ji střídavě zkoušel s různýma patronama a vždy to dopadlo stejně, letělo nemilé e-cigaro do koše. Byl jsem tak vytočený, že jsem si řekl, že přestanu kouřit. Pořídil jsem si nikotinové pastylky a od 13. února s jejich pomocí nehulím. Doporučuji stejný postup všem a držím palce. Elektronické cigarety jsou jen drahá náhražka, u které není zaručena funkčnost.... Myslím, že až si dovozci e-cigár namastí kapsy na zoufalých kuřácích, tak tato bublina splaskne jako před léty ta internetová.

Hana
1x

Tohle jsem přesně potřebovala slyšet. Myslím, že ti co chválí, jsou prodejci těchto e-cigaret. Moc děkuji za Vaše příspěvky. Jen nevím co jsou nikotinové pastylky a jak fungují. Ale to asi zjistím na internetu.

Petr
1x

Taky mám ten dojem, že část pochvalných příspěvků tady pochází od prodejců elektronických cigaret. Pokud si je někdo chce pořídit kvůli tomu, že hodlá přestat kouřit klasické cigarety, tak mu ze srdce doporučuji, aby se na kouření úplně vykašlal. Elektronická cigareta (pokud tedy funguje) nemůže plnohodnotně nahradit cigaretu klasickou, natož pomoci člověku postupně snižovat dávky nikotinu. Je to jen náhražka do chvíle nepohody - vlak, letadlo, práce... Člověk nadále zůstane v zajetí nikotinu a rituálu kouření. Navíc jak jsem se snažil ukrutně šlukovat z elektronické cigarety, tak jsem měl pokaždé plnou pusu koncentrované nikotinové náplně. Bylo to v tom daném okamžku velmi fajn, ale myslím si, že to jen zvyšovalo závislost na téhle hnusné droze. Nikotinové bonbony koupíš v každé lékárně. Jsou ve dvou koncentracích 4 mg pro silné kuřáky a 2 mg pro slabší. Je to lepší než náplast - dáš si je do pusy pod jazyk jen tehdy, když máš chuť na cigáro. Celkem se to dobře kočíruje ke stále nižším dávkám. Kouřil jsem fest Gaulosesky a díky pastilkám jsem snad z nejhoršího venku. Už si dávám jen jednu či dvě denně, a to ve slabé variantě 2 mg. Odvykání je běh na dlouhou trať, stejně jako vybudování závislosti... Držím palce a doporučuji rozvahu před investicí do elektronické cigarety.

Pavel
1x

Gauloisesky.. Oprava, vypadlo mi I. Hned bych si jednu modrou dal:-))

Hana
1x

Já jsem se o elektronickou cigaretu zajímala proto, že si myslím, že nejsem závislá na nikotinu ale na prostředí. Celý den v práci nekouřím, ani si nevzpomenu. Ale jak příjdu domů, vidím balkon a okamžitě si musím zakouřit. Čili, ve všední den 4 ks o víkendech 7-10 cigaret denně. Ale stejně do e-cigarety po Vašich příspěvcích nepůjdu. Koupím si ty bonbonky. Díky.

emflyer
10x

Řekl jsem si, že na takhle negativní příspěvek (uživatel Petr) musím zareagovat. Tak za prvé, aby bylo hned v úvodu jasno, nejsem prodejce e-cigaret, ale jen obyčejný konzument. Takže k dalším bodům. Petr píše: ...jestli jsem z každé patrony dostal deset šluků, tak to bylo hodně...* k tomu se dá napsat jediné - musíte se naučit dávkovat náustky tak, aby nebyly proschlé anebo naopak vám neprotékal liquid do pusy při delším potáhnutí. jinak deset šluků je holý nesmysl, jak už jsem někde psal, správně nadávkovaná patrona jsou cca 3 cigarety. píšu cca protože u každého člověka to může být jinak (záleží jak intenzivně dotyčný tahá, jak dlouho trvá jeho kuřácké sezení, kde skladuje naplněné patrony). Dále Petr pokračuje: "Elektronická cigareta (pokud tedy funguje) nemůže plnohodnotně nahradit cigaretu klasickou, natož pomoci člověku postupně snižovat dávky nikotinu." No tak toto už je zajímavější názor a pan Petr na něho má jistě nárok, ale já mám k tomu toto: E-cigareta rozhodně není kouření totožné s tabákovým, to už jsem tady zmiňoval několikrát. Je odlišné snad ve všem. Ale to je na zvyku a kdo chce, zvykne si a k tabáku už se nevrátí. Nebudeme tady debatovat o tom, jestli je lepší tabákovka nebo e-cigareta, odpověď, byť i jen ze zdravotního hlediska je jasná. Snižovat dávky nikotinu lze. Nechápu jak Petr může tvrdit, že nelze, když, jak sám píše, jeho e-cigareta zhruba po měsíci letěla do koše. Co chcete po měsíci vynášet za soudy? Trochu brzy. Navíc pokud do něčeho jdete už dopředu s tím, že to nebude fungovat a nevěříte tomu, tak to skutečně fungovat nebude. To je vše, co jsem chtěl k výše uvedené negaci říci. V předchozím příspěvku jsem uváděl kontakt na sebe, nebráním se další diskusi, pár lidí už se na mě obrátilo. Každý má právo na svůj názor, já názor Petra beru v tom smyslu, že ho může vyjádřit, ale musel jsem na něho takhle zareagovat, protože s ním nesouhlasím obsahově. Toť vše.

jitka ševčíková
3x

Plně podporuji Váš názor,mám e-cigaretu 2.měsíc a nemůžu si ji vynachválit.Je pravda,že jsem tak 2 týdny kouřila nekontrolovatelně,tedˇjsem přibrzdila a také jsem si několikrát zapálila tabákovku,ale nechutnala-neuvěřitelné- po 33ceti letech.Ale už bych neměnila,já vím,že pořizovací náklady nejsou malé,mám e-cigarety od Marion GROUP,také je potřeba se s e- cigaretou naučit zacházet.A protože se kouření nechci vzdát/nejsem případ,co se chce odnaučit kouřit,ne tedˇ/,vybrala jse si e-cigaretu.Prostě e-kouření je bašta!

jarda
2x

panové prave sní jedu 2 den a musím ríci opravu mazec....!!!!!!!!!!!!! doporučuji vřele zatím není chut ... a to jsem kouril cca 30 dene :-)

Pepa kuřák

Dobrý den , s vaším příspěvkem zcela souhlasím. Nechápu ty typy lidí (většinou kuřáci tabákových cigaret) co říkají že e-cigareta je o dost horší než tabáková. Prostě to jen viděli někde napsané ani si to neověří a hned se hádají jako kdyby to byla pravda. Cigareta má v sobě 92 rakovinotvorných látek a další látky způsobující jiné nemoci. E-cigareta je pouze výpar z liqidu jehož složení neuškodí ani dítěti kdyby to vypilo(pokud by byla náplň bez nikotinu). Jak snížit dávky nikotinu? Doporučuji pokud kouříte třeba 6mg jako já nb 3mg tak si koupit náplň bez nikotinu, chvíli ji kouřit a pak vám bude stačit i 3mg a bohatě. Já sám takhle dělám a působí to. Moje oblíbené náplně ( nejsem milovník tabákových liqidu) broskev , mentol , cola , Heisenberg , energy drink.

Linda

a jakou elektronku máš ? mně se osvědčila Joyetech, s ní odjakživa problém nebyl

lubos
4x

No jo nesmíte si koupit šmejda, ja kouřím 10 let a přešel sem na ecigo typ eGO-W. Je to parada dýmu jak z vodní dýmky a chut parádní kam se hrabou cíga. výdrž baterky tak 5 dnů a nápln má taky velkou 2 ml to mám v pohode na dva dny.

Člověk

Tyto příspěvky jsou z doby kdy ecigarety teprve zacinali. Nyni v roku 2017 elektronicke cigarety funguji bez poduch a jsou velice spolehlive, tedy pokud si nekoupite nejakej shit od vietnamcu. Preju prijemne vapovani!

vladarocker
3x

Ahoj, začal jsem se dusit - dusil jsem se po normalnich cigaretach!! Kouříl jsem již asi 26 let! Jak z toho ven? Od čtvrtka kouřím éčko a jsem v poho:-))) Chce to praxi, a správný model, správné dávkování... Koupili jsme dve ruzne znacky - manzelka super cigarette já šel do levnější tv produkt páru cigarety Platinium Střídáme, ochutnávám obě zančky a záčínám mít pocit, že dražší Supercigareta bude větší držák a více šmakuje .... asi to bude "pozlacením" závitů. Tv shopovka nema zlate zavity, jen kov.. Kdyz dochází patrona trochu chutná jako železovata:-)) Když plná náplň - no problem! Uvidím časem.. Teď však již určitš vím, že normální cígo už do huby nevezmu!! ! :-))

Milena
7x

Ahoj,plně s Vámi souhlasím.Od 8.3.letoš.roku používám ečko Platinium z Tv shopu.Jse nadšena,baterie vydrží 2-3 dny,zatím jsem spotřebovala 2 tuhé náplněsilné.Podotýkám,že jsem kuřačka 42 let,v poslední době jsem kouřila 30 denně.Už po těch 3 týdnech nemám potřebu si zapálit cigaretu,ani když si vedle mě zapálí někdo jiný.To jsem si neuměla vůbec představit.Ta představa,že budu mít vůni v pokojích,bílé záclony a zdravější plíce...že jsem na to nepřišla dřív.Snad vydržím a postupně bych chtěla snižovat i náplně s obsahem nikotinu.Držím pěsti všem,kdo do toho půjdou!!!!

vladarocker
2x

Ještě doplním, manzelka silnejsi kuracka nez ja, je take nadsena!! Kouříme ted oba "éčko" Rada na konec - vyberte dobře, nešetřete na úvod při nákupu vhodného cíga! Ušetříme zdraví, vzduch, peníze!!!

Mirek

Urcite zalezi na typu e cigaretky. Kolega ma nejakou za cca 2-3tisice a at taha jak taha, skoro nic z toho neleze. Ja tu jeho zkusil taky, ale az potom co jsem si koupil svoji za 600 (ted je takova akce a da se to koupit v kazdy trafice). Moje ma hutny dym. Ale zrejme proto zere hodne liquidu a baterky spotrebuju za den tak tri. ale mozna jen moc kourim;) Musim rict, ze normalni cigo jeste obcas dam, ale vetsinou po pulce leti. Jo a NEJSEM zadnej prodejce.

jana

Je mi přes 50, kouřím od 17-ti, ale přes 20 let jsem kouřila minimálně, v průměru 1-2 cig. denně, takže jsem odvykání absolutně neřešila. Teď, je to necelých 10 let, jsem se rozkouřila a skončila jsem na 15-ti denně, co mi hrozně vadí. Několik let jsem s tím bojovala pomocí pevný vůle a samozřejmě vůle selhala :-(( Teď jsem si zakoupila náplastě, které v době chuti na cigáro ještě podpořím, na radu magistry z lékárny, žvýkačkou a v podstatě od prvního dne to zvládám výborně. Nevěřila jsem tomu, ale zkusila jsem to a jsem fakt překvapená. 3 kolegové v práci si koupili elektronickou cigaretu a už všichni tři opět kouří a říkají, že jsou to jenom vyhozené peníze. Nejdříve jsem zkoušela samotný žvýkačky, ale nepomohly mi. Až kombinace náplastí + žvýkačky. Z 15-ti cig. denně jsem "spadla" na 2, někdy i 1 a dost často se stane, že si tu cigaretu nedám proto, že mám chuť, ale z radosti, že to tak vládám, tak se jakože odměním :-)), ale kdykoliv si tu 1-2 denně zapálím, tak sleduji, že už z toho nemám ten POŽITEK, jak kdysi. Kdysi, když jsem z nějakýho důvodu dlouho dobu nemohla kouřit, myslím tím několik hodin, ne dní, tak pak jsem si tu cigaretu až neuvěřitelně vychutnávala a klidně jsem si zapálila i 3 po sobě. Teď si dám první třeba až po 24 hodinách a když ji kouřím, tak mě přepvapí pocit, že je to nic moc, takže žádný skvělý požitek necejtím. Pak si taky říkám, proč jsem si vlastně zapálila. Takže tolik moje zkušenost. Kombinace - náplatě+žvýkačky v mém případě zabraly úplně super, ale občas mě napadne myšlenka, co bude, až "přestanu lepit", jestli to vydržím. 1-2 cigarety denně bych neřešila, ale abych to zase "nerozjela". To bych už pak musela zkusit ten Champix, o kterým tady pějete takový chvály. Má to taky jeden můj kolega, ale začal to brát včera, tak jsem zvědavá, jak dopadne. Mějte se krásně, všem vám držím palce a vy mě je držte taky. Hezkej den :-)

Jura
8x

že cigaretu někdo po chvíli hodí do koše se nedivím. Myslím, že se jedná o e-cigaretu, která vypadá, jako klasická. Takovou jsem si koupil na Aukru za 119,- Kč a očekával jsem od ní to, že si jen ověřím funkci, že to vůbec je schopné vytvořit dým. Tento účel splnila, ale pravda je ta, že rychlé vypotřebování náplně a rychlé vybití baterie dokáže otrávit a znechutit e-kouření. Já jsem se nevzdal, spočítal si kolik prokouřím za měsíc a investoval 2000,-Kč do pořádné mašinky, která vypadá zcela odlišně, pasuje pěkně do ruky a výsledek? Jednou denně nabíjím a dva tanky s liquidem mi stačí na celý den. Hulím a hulím - nejsem sváteční kuřák, kouřil jsem v průměru 30 cig./den. Po týdnu, kdy mi na stole leží nedokouřená krabička klasiky, mě ta krabička vzrušuje, jako prázdný hrnek od kafe. Pozn. nejsem prodejce e-cigaret. Případně mohu i poradit v začátku a s výběrem, protože jsou to výrobky z Číny a tam je všechno originál výrobce i když výrobek vypadá téměř stejně. Stálo mě to dalších cca 1000,-Kč - testování atomizérů (to je ten díl, srdce e-cigarety, který tvoří ten dým a pokud je nevalné kvality, tak dokáže pěkně změnit chuť liquidu na pachuť a smrad a tím člověka odradit. Po týdnu testování jsem nalezl potřebně a hulím k mé velké spokojenosti. Papa a gratuluji k odhodlání - já zatím nelituju. Jura

Radek

Míchat náplast a cigarety je špatný nápad. Smyslem náplastí je oddělit fyzickou a psychicku závislost a zbavit se jich jednu po druhé. Takhle se pravděpodobně dostanete zpátky k patnácti hned jak přestanete lepit. POKUD POUŽÍVÁTE NÁPLASTI, NEKUŘTE VŮBEC!

Martin
1x

Zdravím Vás, čtu zde různé zkušenosti a názory.. Vám pomohla žvýkačka a náplast - super, ale uvědomte si jednu věc, náplast má v sobě 24mg nikotinu samozřejmě podle typu náplasti a její síly + do toho požívátě žvýkačky, kde tato kombinace je zakázaná :))) E-cigareta má 50mg náplně, které obsahují 24 mg nikotinu, tzn., že vám náplň vystačí na 1 měsíc, což do sebe nacpete denně 0,75 cigarety zdravým způsobem... Aby se dosáhlo toho co popisujete, musíte lepit náplasti 30 dní v kuse, každý den, a to vás vyjde na 2.000, a nezapomeňte, že tělu dáváte stejně 1krabičku cigaret denně a to znamená, že jakmile vynecháte lepení, jste stejně závislá a budete se cítit, jak kdyby jste zrovna přestala.... Abych vše shrnul, já kouřím e-cigaretu 4.den a je úplně super, musí se jen trochu investovat, po 2.měsících ji odložim a je to... Ke každému přestání potřebujete silnou vůli, ať je to náplast, žvýkačky, inhalátor, e-cigareta anebo nic... Témata, že to nabízí prodejci a píšou zde prodejci není pravda, pokud člověk přečte recenze a názory ostatních e-cigareta je nejlepší volbou pro všechny, za další počáteční investice je 1800 u lepších, ale jen jednou a poté nakupujete náplně za 300 na měsíc, tzn 4-5 krabiček cigaret... Ono se těžko přestává, ale nejde jen o peníze, ale i o zdraví :) Doufám, že moje zkušenost někomu pomůže, každý kuřák, když přestává potřebuje dým, který vychází z e-cigarety :) Good Luck and Have Fun

Nina
1x

Ráda bych se s Vámi podělila o svou zkušenost s odvykáním.Pokouším se o to skoro rok vlastní vůlí,z původních 20-25 jsem snížila počet cagaret na 7,8.Zkusila jsem nikotinové žvýkačky,nefungovaly,naopak jsem měla pocit,že chut na cigaretu je ještě větší.V současné době užívám necelý měsíc lék Champix,pomáhá v tom,že cigareta už tolik nechutná,bohužel chut je tu pořád.Dnes je to 3.den,co jsem neměla v puse cigaretu a musím říct,že mám pořádný absták,z toho důvodu jsem také zavítala na tyto stránky kvůli elektronické cigaretě,trochu mě to tady odradilo po přečtení některých příspěvků,tak mi držte palce skoncovat s mou největší vášní Nina

flegisek
1x

Ráda bych přešla na el.cigaretu, nevím ale, jak se orientovat ve značkách, v jejich kvalitě. V současnosti kouřím modré Sparty, cca krabičku i více. Poradí mi někdo? Pomohou mi i špatné zkušenosti s konkrétní značkou. Nerada bych byla zklamaná. Děkuji.

martinek

napište mi na mail prochazka.mail@email.cz

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 58 lidí

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce