Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Projekt Šance na návrat pomůže lidem žít opět naplno

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Venuše

Dobrý den, zaujal mě projekt "Šance na návrat", o němž jsem se dověděla pouhou náhodou z TV, i když už vlastně asi 10 let mám potíže a 5 let se snažím dosáhnout na biologickou léčbu. Přitom jsem profesí dětská sestra, své povolání jsem milovala a nyní pracuji jako rehabilitační, neboť jsem o věci potřebovala získat informace, abych si mohla pomoci sama, dále proto, abych mohla jako OSVČ sladit své pracovní aktivity se svým momentálním zdravotním stavem a částečně i proto, že by mě mé stupňující se potíže asi nutily k pracovním neschopnostem i ev. ivaliditě, o níž se už loni zmiňoval můj endokrinolog (léčí mi osteoporózu, kterou rovněž považuji za důsledek RA). Moje obvodní lékařka mi už mnoho let doporučuje biologickou léčbu si zjistit, ale když se mi po pětiletém snažení podařilo dostat do přeplněné krajské revmatologické poradny, zase jsem dostala jen léky proti bolesti, které situaci neřeší. Ve Vašem projektu píšete o včasném využití všech možností účinné léčby, o tom, že jen 1% lidí v ČR oproti 20% lidí v Evropě a 40% lidí v USA využívá biologickou léčbu, ale nepíšete, jak se fakticky k této možnosti dostat. (Mám zkušenost, že zvláště VČAS této léčby dosáhnout asi u nás nelze.) Velmi ráda pracuji, ale mé klouby mě už velmi trápí a prosím tedy touto cestou o rychlou pomoc, neboť jinak budu muset brzy opravdu nerada rozšířit řady utrápených invalidních spoluobčanů.

Monika
1x

Dobry den,i me zaujal Váš projekt.Od porodu,tj.roku 2003 trpim na bolest zad,ze začátku mě dávali jen Vápník,byla jsem dost odvápněna a nemohla v leže ani zvednout hlavu.Po 4 letech běhaní po lékařích mě zjistili,že mám Hla B 27 pozitivní,chodím do R.poradny,kde mě nejprve lékař řekl,že to mám v podvědomí a mám si ho vyléčit( dostala jsem lexaurin) Takže jsem si opět připadala jako blázen.Zjistili mě ještě M.Schuermana( nevim přesně,jak se to píše) . Takže ono chodte po doktorech včas,je těžké.Můj závěr ve zprávě od Dr.je : Zánětlivá bolest zad anamnesticky,pozitivita Hla B 27.Hypermobilita( denně cvičím) s polyenthesopathiemi a svalouvou dysbalanci..Kolikrát mě záda bolí tak,že brečím bolestí a je mě tak moc líto,že nemůže se synem dovádět tak,jak jiné maminky. 6ivot je někdy těžký,ale kdybych věděla co pomuže,aby bolest přestala....Není den bez bolesti... Monika

Vodickova
1x

Trpěla jsem psoriázou asi 40 let. To znamenalo, nejít na trvalou, protože potom se stav na hlavě hodně zhoršil. V mládí jsem navštěvovala kosmetickou lékařku, která mi předepsala locacorten, který nebýval k dostání a černé páchnoucí masti jsou do zaměstnání téměř nemožné. Po přečtení knihy od Jiřího Cingoše "Sám sobě doktorem" jsem začala léčbu olivovým olejem, citronem a medem a mohu čestně prohlásit, že jsem se lupénky zbavila. Je přece logické, že léčit ložiska na kůži nemá smysl, protože zdroj, odkud pochází, je jinde - zde v játrech. Když játra vyčistíme a to opravdu dle knihy jde, náš stav se hodně zlepší. Již jednou asi před 5 lety jsem po vysílání o léčbě lupenky u Mrtvého moře televizí Nova napsala postup jak si pomoci. Byl mi poslán k vánocům pohled -. tak jsem to vzdala. lLéčba přijde tak na 150 Kč - oliv. olej a citrony. Zdravím.

inka

Tat tito bolesti znam uz vice jak 5let stale dostavam leky na bolesti ale je to furt stejne

Monika

taky ty bolesti mam už 6 let a už nevím co dál...asi si dám inzerát,že hledám doktora,co mě vyšetří a pomůže a hlavně bez těch řečí o hypochondrech!!!!!!!!!!!!

Inka

Taky to znam hodne doktoru mi rika ze se stim musim naucit zit a taky mluvej o HYPOCHONDRECH

Monika

Jééé a nechodíme ke stejnému doktorovi??? :-) Taky mě to říkají,prý mám být ráda dokud se hýbu.Ted me třeba brali zas tak záda,až mě bylo na zvr-.... už jsem tady ležela na zemi - jak říkám,abych se prokřupala a bolestí jsem brečela...Ještě,že malému už je 6let a snaží se mě masírovat :-( Kdo to nezažil,nepochopí.... fnuk

Inka

Ja uz trpim tyden k doktorce se mi nechce protoze mi stejnak da injekci a prasky.Ale nejhorsi na tom je ze uz jsem sama sobe protivna jak mi neni dobre

Monika

Ja taky ani nechodím po doktorech,nemá to cenu,je to jen dokola... chci vidět naší budoucnost :-(

Inka

momentalne jsem si vzala v praci volno protože jsem už nemohla šlo mi to až do nohou ale k doktoroj nechci jít protože už vím jak by to dopadlo.Mam taky strach jak to bude dál.

Monika

a ani na odberech jsi nebyla??? zadnou diagnozu ti neurcili?

Inka

Byla mam HLA pozitivni a léčím se s revmatoidniartrozo zde je muj mail [email protected]í jsem opet v pracovní neschopnosti už se ty bolesti nedali vydržet.Už jsem i kvuli tomu přišla o tři práce.Chtěla jsem se přihlásit do projektu šance na návrat ale bohužel mi to furt ukazuje že hesla které zkouším jsou obsazena a ty se nekde léčíš.Bechtera měla i moje mamka

Přidat nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce