PředchozíDalší

antidepresivum Prozac

Zdravim, chci se zeptat, zda má někdo zkušenosti s užíváním antidepresiva Prozac. Mám ho předepsané, ale když jsem si přečetl vedlejší účinky, tak jsem neměl odvahu to začít polykat. Doufám, že se někdo ozve. Díky za odpověď(i)

Odpovědi
Korny6 poděkování

Tohle je největší svinstvo!Proboha to nikdo neberte i kdyby vám to předepsal samotnej papež.V USA na tuhle sračku umřelo už strašně moc lidí a i dětí.Dostali po tom takový depky,že prostě skočili z okna.TOHLE NEBERTE.

Reagovatpoděkovatnahlásit

27. dubna 2006, 12:00:17

Zuzana1 poděkování

To si nemyslim. Já ho beru a moc mi pomohl. A to, že se po něm tloustne taky neni pravda. Já zhubla 8 kg.

19. června 2006, 08:09:58

Dagles3 poděkování

maš pravdu nechci ho dík

6. června 2008, 05:15:38

ksanda

Mám dojem,že nevíš o jakém léku je řeč.tady se nebavíme o cracku,ale o šetrném AD skupiny SSRI.

7. května 2009, 08:52:05

Jo1 poděkování

Dve hrste kešu orieškov denne nahradia Prosac a bez vedľajších účinkov

25. října 2009, 05:42:57

Vendy

noo tak to joo:DDprozak je dobrej lék mě stašně moc pomohl a mimochodem bere ho i hodně slavných lidí třeba jen na trému!Snad nejšetrnější AD=o)))takže ty keci si nech=oP

24. září 2010, 01:08:44

mattias beckenbauer1 poděkování

ja bych to nebral.Zrovna prekladam knihu o depresich a prozac pry na celem svete vyvolal velkou radu tezkych depresi, ktere mnohdy vedly az k sebevrazdam. Pokud nekoho zajima, tak Ruediger Dahlke - Depression.

15. listopadu 2010, 06:50:19

lada1 poděkování

odporucam precitat knihu NEZIADUCI UCINOK:SMRT je to vypovedat clovek co presadzoval liek aby sa dostalna trh.kdo precita a uziva pochopi velmi rychlo ako velmi ohrozuje nielen svoje zdravie ale aj svoj ZIVOT.

23. února 2011, 12:36:17

lada

odporucam precitat knihu NEZIADUCI UCINOK:SMRT je to vypovedat clovek co presadzoval liek aby sa dostalna trh.kdo precita a uziva pochopi velmi rychlo ako velmi ohrozuje nielen svoje zdravie ale aj svoj ZIVOT.

23. února 2011, 12:38:29

gj

a na to jste prisel kde?

8. září 2011, 01:12:35

Marty1 poděkování

tohle jsou jedovaté svinstva, raději si ubal jointa.

11. září 2011, 01:05:56

Jana

Ten lék neměl být ve skutečnosti vůbec schválený.https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=13568d323ea898ed&mt=application/pdf&url=https://mail.google.com/mail/?ui%3D2%26ik%3D71a0887dfe%26view%3Datt%26th%3D13568d323ea898ed%26attid%3D0.1%26disp%3Dsafe%26zw&sig=AHIEtbRkuAfloME9x11ASmlNWhWiSgKPRQ

11. února 2012, 03:42:45

jimmy

Prozac-molekula fluoxetin je první vynalezený lek ze skupiny SSRI v r. 1987, funguje dobře akorát je po něm příbytek na váze-používá hlavně+ u anorektiček a bulimiček,a existují novější ekvivalenty. doporučil bych třeba escitalopram -obch. název Cipralex od firmy Lundback-je to nejmodernější anti-depresivum s minimem než. účinků, nebo seropram,asentru,citalec at. držim palce Jimmy

4. června 2006, 08:18:18

paja

Přeji příjemný den,potřebovala bych konzultaci:mojedcera trpí anorexii s bulímií zároveň bere Zoloft,psychika mírně zlepšena ale stále odmítá jídlo a zvrací,četla jsem ,že v těchto případech se aplikuje Prozac,prosím oradu zda jej doporučujete zkrátka jak se tento lé osvědčil u těchto pacientek děkuji

21. srpna 2007, 08:42:09

bboymarcel1 poděkování

Ahoj moje ségra měla taky tydle stavy asi 3 roky...je to dlouhodobý léčení ale hlavně ...v životě nebrala prášky a dostala se s toho ...po 3333ech letech ...LÁSKA.....!!LÁSKA....ŽÁDNEJ OUSTAV nebo léky,,,,pouze být spokojen sám se sebou...cvičit abýt mezi správnejma lidma ...

18. ledna 2009, 09:11:51

mondena4 poděkování

Mne teda opravdu velice pomohl při depresích.Nebyla jsem pomalu schopna chodit mezi lidi. Jsem štastná, že jsem prozac začala brát. Vše se u mne změnilo k lepšímu.Nebojte se toho.Naopak neléčená deprese v ranném stadiu,je potom začarovaný kruh.

21. března 2008, 09:24:18

Majka2 poděkování

Chtěla bych se zeptat k poslednímu příspěvku jestli to dobře čtu od mondena.Taky beru prozac už pět týdnů a začínám cítit zlepšení,ale chtěla bych vědět,kdy jste se začala cítit opravdu dobře.U mně to pořád kolísá.Jinak já se léčím už 8 let a ted mi lékař léky změnil právě na prozak,tak bych chtěla být trochu v obraze.Díky předem za odpověd

26. března 2008, 01:24:06

Dagles

Já jenom se dívám co to čtu nevím jestli bych chtěl vyzkoušet Prozac, ale asi ne , jelikož deprese nemám a jsem velice zdravý a vyrovnaný muž. Občas mám problémy, ale ty sou jiného rázu.

6. června 2008, 05:12:55

boby1 poděkování

Beru Prozac patnact let a nemam s nim zaddne problemy

27. července 2008, 09:14:59

Honza2 poděkování

Jaké máte zkušenosti se sexuální výdrží a lékem Prozac?

9. srpna 2008, 05:46:59

Ne2 poděkování

Souhlasím s tím abyste Prozac neužívali ! je to to nejhorší co mžůete dostat, řeště deprese jinými cestami, existují i přírodní alternativní cesty !

18. října 2008, 09:32:09

zuzka2 poděkování

To bych ráda věděla jaké jsou alternativy. Sportuju, což je jedno z nejlepších antidepresiv, ale pak jsem se dostala do fáze, že jsem nemohla pomalu ani zajít se napít, s nikým jsem nemluvila atd. Nebýt Prozacu, tak jsem v hajzlu. Beru ho už několik let. Jako jediný mi pomohl jak proti depresi a vyléčil mi i bulimii. Zkoušela jsem na depresi i Remood, ale nic... Proti Prozacu fakt nic nemám, je to můj zachránce.

8. ledna 2009, 11:22:32

vitin3 poděkování

proboha léky jsou jen berlička! Chtěl bych vás všechny vidět, kdyby jste prožili co já, nález nádoru, operace, ozařování dva měsíce, následný rozvod - ženská odešla protože si chtěla užívat, nechala mi dítě na krku a nikdy by mě nenapadlo jít a škemrat někde o antidepresiva. Dnešní generace se nic nevydrží a při sebemenším problému raději bere Prozac. Ale že to má na každého jiné účinky už nevidíte? Můj známý se například po něm začal v noci pomočovat. Tak jsem ho seřval jestli mu to stojí za to, prášky splách do záchodu a dnes bez nich žije lépe než s nimi.

4. února 2010, 08:27:45

Jendis4 poděkování

Je vidět,že vitin vubec neví co je to Deprese....,mužeš zažít buh ví co...nádory,rakoviny,rozvody....,ale deprese je nemoc....,a ty jsi ji rozhodně neměl....

18. listopadu 2010, 11:05:05

hráš

já depresi měla a souhlasím s vitinem. prášky jsou svinstvo a ti, co ho dostávají na trh, by si je sami nevzali ani omylem. proberte se, lidi.

28. dubna 2011, 08:58:25

lea

zuzko, dlouhé roky trpím bulimíí, mám zničení zdraví a moc by mi pomohlo, kdybys čekla víc. Pokud se sem dostaneš, nech mi tu vzkaz

28. dubna 2012, 10:44:46

lea

zuzko, pokud sem chodíš, ozvi se, prosím ohledně léčby bulimie, je to se mnou zlé

28. dubna 2012, 10:48:45

Hermelína3 poděkování

Prozac mě vrátil zpět do života. Přírodní alternativy léčby jsou sice účinné, ale jejich nástup působení na organizmus je z hlediska nemocného příliš dlouhý. Nevím, jak je to s dlouhodobým užíváním tohoto léku, mě stačila dvě balení. Pak jsem nasadila homeopatika. Faktem je, že jsem se chtěla uzdravit, a to moc... Trvalo to asi necelý rok. Dlužno říct, že když jsem ho začala užívat, se můj stav prudce zhoršil, po asi čtyřech dnech se začal pomalu zlepšovat a zlepšovat.. Dnes jsem v pohodě. Příčinou mých depresí byla špatná rodinná situace a strach z věcí příštích. Všeho se mi podařilo zbavit a dnes mám novou rodinu a nový smysl žití.. Přeji všem, kdo se obávají řešit svou životní situaci, hodně sil k tomu, aby tak učinili - přísahám, že to stojí za to.....

22. listopadu 2008, 11:21:38

Majda1 poděkování

Já Vám všem co tady píšete ty bláboly o tom že nemůžete být bez antidepsesiv bych dala krumpáč do ruky a makat a makat a ono by Vás to přešlo raz dva. Večer by jste nevěděly co to slovo znamená. Jen Fňukny mají deprese. DOPORUČUJI!!!

18. února 2009, 02:19:13

karl3 poděkování

Ahaaa tak tak to je... Mimochodem ja taky fnukny nesnasim, hlavne ty co si na neco neustale stezuji a co se porad lituji a chteji nejake extra zachazeni...Ale tady je problem uplne v necem jinem a vasim povrchnim nazorem jste si u me vyslouzil titul "idiot dne" :)

24. dubna 2009, 09:35:01

karl

Pardon vyslouzilA... :)...

24. dubna 2009, 09:38:08

ksandy2 poděkování

No a ty seš kráva roku.bych tě ráda viděla blbečku,kdybys Ty měla duševní nemoc a takový stavy,že bys nebyla schopna ten svůj krumpáč ani uzvednout,aby sis ho vrazila do tý svý kebule bez mozku.Nejprve bych doporučovala si zjistit něco o duševních poruchách,než někam přijdeš mlejt hovna o krumpáčích ty lopato jedna nevzdělaná.

7. května 2009, 09:09:42

Pozorovatel1 poděkování

Teda vidím, že ty antidepresiva vzbuzují u "lidí", kteří je berou opravdu vybraný slovník. No, až si nastudujete 30 tisíc stran o těchto věcech a zjistíte, jak to skutečně funguje a proč se to lidem podává, pak se možná váš slovník ještě o něco obohatí :)

13. září 2010, 08:27:55

jméno a příjmení1 poděkování

tak to jsi asi trochu mimo.ja makam celej život a deprese mam taky.a bez antidepresiv jsem to zkousela dlouho ale neslo to.je videt ze sis ntim neprosla jinak bys vedela o cem mluvim!!!!cipralex je hodne setrny brala sem ho a v pohode.ani zadne nezadouci ucinky pri vysazovani.

18. listopadu 2009, 07:39:30

Soňulka1 poděkování

Ty jseš,ale pěkná kravka a najivka,když si dovoluješ mluvit o depresi ,což je nemoc TAKTO.Kdyby mi pomohl na mou depresi,kterou trpím několik let krumpáč ,tak díky bohu za něj.A TEBE je mi vážnbě líto a to jseš asi zdravá,nedej bože aby takto onemocněl někdo ze tvých blízkých,tak si vzpomeneš,že ti ten krumpáč hovno pomůže a fňukna bude z tebe!!!!!!!!!!!!!!!Přeji krásný den a mnoho zdraví.

20. ledna 2011, 01:16:53

Deina2 poděkování

No je vidět, že máte s tím krumpáčem dobré zkušenosti. Tak zase zalezte do díry kopat a nechoďte na fóra k věcem o kterých vůbec nic nevíte. Přenechte tuto práci vystudovaným lékařům oni se vám taky do kopání nepletou.

15. října 2009, 10:48:01

eeeh

Sem slyšela, že díky Prozacu se ze stydlivého člověka může stát úplně jiná, asertivní osobnost.. Je to pravda? Mohl by to člověk brát i když žádnou depresí netrpí???

24. února 2009, 10:35:28

karl

To je samozrejme nesmysl... Doporucuju vic se zajimat o obor rozvoj osobnosti nebo navstevovat psychologa.

24. dubna 2009, 09:41:01

marika

Ahoj, ano, cítím na sobě po užívání prozacu obrovskou změnu. Taky jsem byla málomluvná, stydlivá, vyhýbala jsem se kolektivu lidí.... Cca po roce jsem se o 100% změnila a cítím se výborně. Jsem společenská, cítim se velmi šťastná.Těším se z maličkostí a jsem velmi vyrovnaná. Nevím, zda je to 100% díky prozacu, ale myslím, že prozac a to, že jsem velmi chtěla být v pohodě mi pomohlo. To je můj příběh, můj pocit. Ostatní můžou mít jiný názor, jinou zkušenost.

21. listopadu 2010, 09:26:17

Prozac

www.prozac.cz

9. dubna 2009, 02:13:35

Adnil

Prozac mi dal další šanci žít kvalitní život, nebyla jsem schopna jít mezi lidi, studovat, být sama s sebou (dlouholeté stresy v rodině) Díky Prozacu jsem se tak vylepšila, že jsem našla sama sebe, získala ztracenou sebedůvěru a zvládla dokončení VŠ. Beru ho už 5. rok a vše v poho. Jsem možná unavenější než dřív, ale nepřibrala jsem a nemám žádné nežád.účinky. Určitě doporučuji, lepší než se třeba řezat, trápit hlady a podobně se ničit.

12. května 2009, 03:46:23

Pozorovatel6 poděkování

To je jako vystřižené z přednášky Amway nebo Herbalife apod. :) "Samopal mi dodal šanci žít lepší život, bez něj se již na ulici vylézt nebojím ;o) "

13. září 2010, 08:30:04

majk...

Moc krásně řečeno. ;-)

20. října 2010, 10:33:04

Josef

U léku PROZAC je prokázáno že kladne zlepšuje psychycký stav . Ale jsou i leší léky které vám lékař muže předepsat říkám lepší protože u léku prosac jsou tak nebezpečné vedlejší učinky že by jsem i za šanci zlepšit muj psychycky stav rozhodne toto psychofarmakum nepoužil. 3,1 % lidí kteří tento lék používaly byly prokázány sklony k sebevraždě tyto lidé popisovaly stav jako nutkání pořád něco dělat měli prý pocit jako kdyby měli vyskočit z kůže. V USA byl prokázán případ asi 31 leté Matky která díky vedlejším učinkům zabila 2 své syny a sveho manžela a poté sama sebe. Vzhledem ktomu procentu bych lek rozhodne nedoporucoval. řešil bych problém přírodnímy látkami. psychofarmaka bych použil až v krajním případě . A PROZAC bych zakázal prodávat !

15. června 2009, 09:19:48

mersi1 poděkování

Preboha ludia otvorte oci a neberte ziadne psychiatricke drogy.zabiju vas aj vase dieta.ak vam doktor tvrdi,ze ste chory,v pripade psychiatrie psychicky chory,pytajte si niaky dokaz.ked si napriklad zlomite nohu mozte na rengene vidiet,ze kost je naozaj zlomena.ak vam doktor urci diagnozu ze ste psychicky chory,malo by sa to ukazat teoreticky niekde vo vasom mozgu.doktor vam bude tvrdit ze je tam chemicka nerovnovaha.tak si pytajte rengen,nech vam doktor ukaze v ktorej casti tato nerovnovaha nastala.je to vsetko vymysel.psychiatry robia z beznych ludskych pocitov choroby a vyrabaju na ne smrtiace lieky.ide tu len o velke peniaze.vytvaraju ludom zavislost a budu vas presviedcat ze ste chory a musite brat lieky ktore vas vyliecia az tak dlho ze skutocne ochoriete,pretoze tieto lieky fyzicky a trvale poskodzuju mozog,ktory bol pred tym uplne v poriadku.ak chcete poznat skutocnu pricinu vasich depresii,zlych nalad,nervozity,nespavosti,a vsetkych moznych problemov ake len existuju precitajte si knihu DIANETIKA Moderna veda o dusevnom zdravi.Mozete ju kupit v ktoromkolvek dianetickom centre v Cechach aj na Slovenku.ak tomu neverite,tak to aspon skuste a neodsudzujte vopred.je to skutocne len pre vase dobro.tato kniha vam neponukne drogy ale vysvetlenie a povod vsetkych chorob,ktore v skutocnosti vlastne vobec neexistuju.drzim palce

22. července 2009, 10:51:17

jméno a příjmení1 poděkování

Co ty inteligente tys tu knihu napsal? Kapku paranoidní ne?

6. prosince 2009, 10:27:38

petr1 poděkování

vůbec toho člověka neposlouchejte. Mě osobně Prozac zachránil normální život. Deprese sou chemie,nedostatek serotoninu ( látky štěstí ) ,které mají depresivní lidi málo.Antodepresiva tuto látku doplňují. Samozřejmě že deprese se můžou vyskytnout i vdíky vnějším vlivům (problémy v rodině, dlouhodobý stres - z práce např. ), nebo dědičně. Tak nebo tak,když se to rozjede člověk se sám NEMŮŽE vyléčit. Je to jako rakovina, duše.... Tu taky nevyléčíte bez léků,ozařování. Nechápu jak někdo může něco takovýho vyblejt

8. března 2010, 10:31:09

Sebevědomí2 poděkování

Tak a teď zase něco pro tebe.Už jsi slyšel o tom,že by někdo obhajoval drogy s tvrzením,že dodávají lidem látky štěstí?To je přece blbost,drogy tě časem zabijou,látky štěstí tě časem zabijou!Zhoršují tvůj normální stav,už se bez nich nemůžeš obejít,obhajuješ je,stejně jako feták který tvrdí,že může kdykoli přestat.Skoncuj s nima. Vám ostatním,kterým tento lék pomohl,dávám,jestli to čtete,jedinou otázku.Co vás spojuje? Myslím,že je to vaše víra v uzdravení,ta vám pomohla uvěřit,že jste už v pořádku,nebyl to lék,ale vy sami jste se vyléčili.Lék byl prostředek,který vám pomohl uvěřit v uzdravení,a tak jste se uzdravili.I vy máte sílu vyléčit se sám,skoncujte s drogama,nepochybujte a uzdravíte se.

11. října 2010, 08:44:12

Adéla Divišová

nechápu, ale opravdu nechápu lidi, který neví co jsou to deprese nebo poruchy příjmu potravy a reagujou na tyto léky tímto způsobem. jsem překvapená kolik negativních slov se k prozacu napsalo, aniž by opravdu věděli kdy a v jaké míře léčí... protože pokud někdo nazývá antidepresiva jako drogou a sajrajtem tak v tom případě nesouhlasí s léčbou psychopatů nebo psychycky narušených osobností v ústavech... protože tam se to těmito ,,drogami,, jen hemží.. a je zvláštní, že tyto drogy ,,dokonce,,, pomáhají a jsou prodejné na lékařský předpis... je zbytečné se rozčilovat nad lidmi co tunadávají a posílají lidi do oněch míst, ale nejdřív se zamyslet nad tím, že ne každý má rodinu jako ze žurnálu, je to prvotní... až pak doporučuji napsat komentář.

4. června 2011, 04:53:04

majk...2 poděkování

Přesně tak, VŽDY, když přijdete k doktorovi, něco vám bude. Pochopitelně ne doopravdy, ale aby bylo na co předepisovat ty "zázračné" pilulky... Je to přece jejich práce. A věřte tomu, že lidé z farmaceutických společností navštěvují ordinace a rozdávají peníze za to, že jejich léky budou předepisovány. Jistě si někteří řeknou že se jedná o bláznivé konspirační teorie a že to nemůžu dokázat... Ale může snad KDOKOLIV JAKKOLIV prokázat, že to tak NENÍ? Ne...

20. října 2010, 10:39:34

12
Přidat nový komentář
 [ pravidla diskuse ]

[ pravidla diskuse ]

Inzerce
Nové články emailem
Aktuální diskuse
  • ircule (Neurol) 21. května 2012, 06:42:35

co to tady katko plácáte za bláboly.že jse dají psychic obtíže zvládnout bez léků . asi… Diskutovat

• Petr (Rivotril) 19. května 2012, 01:11:46

No jak to tady čtu je to tady samý feťák. mě to napsal doktor na latentní tetánii. no asi to… Diskutovat

• Síma (Pangamin na nechutenství) 17. května 2012, 11:34:13

Takže ten 19-letej kluk má pravdu!!! Paní je nějaká moc chytrá,soudit marihuanu,když to ani… Diskutovat

Inzerce