Nepoužívejte Belogent mast!
Ahoj, jsem rád, že jsem objevil tyto stránky. Tak jako všichni na tomto serveru i já mám problémy s akné. Začal jsem používat Belogent mas, která mi však akné ještě několikrát zhoršila. Vznikla mi neskutečná vyrážka, která nesvědí, ale trošku pálí. Vypadá stejně jako akné a mám toho na obličeji strašně moc. Ihned jsem mast vyhodil, ale vyrážka se mě drží jako klíště... Nevím, co mám dělat. Mám s tím jít na kožní?
Já si myslím, že Ti spíš zacpalo póry....belogent používám já na atopický ekzém a ten mi rozhodně zabírá....AHoj
Reagovatpoděkovatnahlásit25. dubna 2008, 01:07:20
mne belogent predpisala kozna na ekzem a dost to zabralo...tak som to potom vyskusala aj na aknee a uz na druhy den som to mala o 50% lepsie...takze som potom hlupa ked si ju davam alebo co??? ty si asi hlupy..niekomu to mozno nezaberie kto je alergicky na tie latky ktore su v tej masti....
Reagovatpoděkovatnahlásit3. března 2011, 02:28:34
Belogent patří mezi HORMONÁLNÍ léky, rozhodně není dobré je užívat často. Na ekzémy pomahá skvěle (jako třeba i Beloderm), ale vyrážky podobné akné mohou vzniknout jako vedlekší účinek. Je to napsané v příbalovém letáku a můžu to potvrdit ze zkušenosti. Takže mazat si tím akné nebude nejrozumější...
Reagovatpoděkovatnahlásit10. října 2011, 06:04:39
Belogent se vyrábí ve formě masti a krému. Pro použití, kde je suchá, hrubá nebo olupující se kůže, nebo kde je třeba vytvořit neprodyšný masťový základ, je vhoná MAST a na mokvající poškození či onemocnění kůže se používá KRÉM. To platí povšechně pro veškeré léky! Jinak, pokud si přečteš příbalový leták, dočteš se, že právě pro možnost vzniku akné a jiných uvedených komplikacích se belogent nemá používat na obličej.
Reagovatpoděkovatnahlásit28. srpna 2008, 01:32:05
Dnes jsem dostala Belogent na EKZÉM a nenapadlo by mě používat ho na akné, a už vůbec na obličej! Dlouho jsem se podobným přípravkům bránila, ale problémy mě zahnaly do kouta. Nechci ho ale používat dlouhodobě, hrozí vedlejší účinky, někdy horší než původní problém.
Reagovatpoděkovatnahlásit14. října 2008, 02:42:58
Ahojky, já mám belogent na atopický ekzém, vyzkoušela jsem jak mast, tak krém a funguje teda neuvěřitelně rychle. Když jsem dostávala různé namíchané mastičky, nezabraly nikdy. Tohle je jedna z mála věcí, co doopravdy funguje. Mám to ale na ekzém, jak jsem psala, naakné bych si to asi rozhodně nedávala.....
Reagovatpoděkovatnahlásit5. ledna 2009, 10:13:46
Čaules, mám problémy s atopickým ekzémem na rukou - vyzkoušeno mám spoustu léků a to nejenom z Čech - mám dovezené léky z Chorvatska, z Izraele(výtažek z Mrtvého moře) i další masti z našich lékáren, ale nic nepůsobí tak rychle a blahodárně jako Belogent. Nedám na něj dopustit!!! Jinak pokud máte hodně rychle vysychající pleť, tak se mi osvědčil Melem (bohužel u nás ho zřejmě neseženete)...
Reagovatpoděkovatnahlásit8. ledna 2009, 09:51:44
ahoj, no tak já dostala belogent přímo od lékařky na atopický ekzem na obličej a nemůžu si ho vynchválit..měla jsem na to snad už milion mastiček všech druhů a byly k ničemu bud strašně pálily nebo se to zhoršovalo a jediný belogent mi to začal dávat dohromady.
Reagovatpoděkovatnahlásit17. února 2009, 02:39:09
Já se trápim s atopickým ekzémem už téměř 20 let. Doktorka mi pořád předepisovala namíchané masti a ty mi to akorát vždycky zhoršily. Letos v létě se mi to zhoršilo na tolik, že už jsem si myslela, že se toho v životě nezbavím. Pak mi předepsala Belogent a mně se to po 20 letech téměř vyléčilo. A to jsem si to namazala 4x. Je to super, ale bacha na vedlejší účinky a návykovost. V příbalovém letáku je jasně napsáno, že se nesmí užívat v obličejové části!!!!!!
Reagovatpoděkovatnahlásit25. srpna 2010, 09:19:14
Tak jsi idiot no :)) V příbalovém letáku k Belogentu je JASNĚ napsáno, na co se přípravek používá (ekzémy, alergické reakce..) a že se nemá používat na obličej, protože může způsobit nebo zkoršit akné. To je tak těžké si ten příbalák přečíst? Já osobně bych nic nepoužívala jen tak, dokud bych přesně nevěděla, co na sebe mažu/užívám..
Reagovatpoděkovatnahlásit19. května 2011, 10:12:08
Ahoj přesně tak Belogent je jediná mastička co zabírá neuvěřitelně rychle na ekzém, léta mi pořád někdo něco doporučoval a i lékaři mi psali různé masti až mi jeden znich napsal Belogent a já měla téměř do druhého dne po problému. Teď mám zas celé tělo v jednom ohni a už se těším, až navštívím lékaře a napíše mi Belogent.
Reagovatpoděkovatnahlásit6. února 2012, 04:40:34
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Seriál: Nejnovější trendy v léčbě lupénky – fototerapie a balneoterapie (2. díl) (7046 čtenářů)
- Bradavice: nemoc, za kterou byste měli poděkovat (5436 čtenářů)
- Seriál: Nejnovější trendy v léčbě lupénky – Alternativní metody (3. díl) (3629 čtenářů)
- Plicní hypertenze bere dech i život (3083 čtenářů)
- Moderní vyšetření střev: virtuální 3D kolonoskopie (2408 čtenářů)
- Chci se rozejít s manželem, který má lupénku (2206 čtenářů)
- Arteriovenózní malformace: časovaná bomba (2050 čtenářů)
- Od bolestí zad a kloubů vám pomůže cvičení v autě a v kuchyni (1922 čtenářů)
- Meningitida: nemoc malých dětí i jejich babiček (1551 čtenářů)
- Snídejte čokoládový koláč, zhubnete (1483 čtenářů)
- JANA (Hydrocolon) 21. května 2012, 01:24:22
Ano musím jen souhlasit.Také chodím do Medialt na hydrocolon .Cítím se moc dobře -nejsem… Diskutovat
- Marta (Krabičková dieta?) 21. května 2012, 02:28:34
Musím říct, že si myslím, že pro muže je to rozhodně vhodný způsob, jak zhubnout. Já… Diskutovat
- Alena (Asentra 50) 24. května 2012, 08:40:44
Ahoj děvčata,tak jak se cítíte?Mě už delší dobu zase není ráno moc dobře.V pondělí… Diskutovat
- Ne, mám už dlouhou dobu jednoho stálého partnera, tak mi nic nehrozí. [71%]
- Ano, nemám stálého partnera. Proto si dávám pozor - sex bez ochrany nepřichází v úvahu. [7%]
- Spoléhám na štěstí, ale občas strach mám, protože praktikuji sex bez ochrany. [21%]