Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Melatonin pomáhá nespavcům

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Pekop
4x

Na Slovensku je už několik let volně prodejný.

mirkamys
6x

...pod jakým výrobním názvem je lék s obsahem melatoninu ?Děkuji Jánská

Kamil
1x

Tuto recenzi píšu po 2hodinovém pokusu o usnutí po "vynikajícím" přípravku melatoninu... Absolutně nefunguje, je to jen další habaďůra na nás, platící pitomce..

denis
2x

Tento lek vam s nespavosti určitě nepomůže. Kromě dost vysoké ceny cca 450 za dvacet tablet je vazan na predpis je jeho ucinek nulovy. Je to pouze hormon, nikoliv hypnotikum. V zahranici je razen mezi doplky stravy a tam take podle me patri.

suzi
5x

pisete nesmysl, melatonin ma ucinek vyborny, jeste k tomu je to antioxidant. Lepsi nez tablety jsou ale kapky ktere se vstrebaji pres sliznici ust, takze odpadne cesta zaludku. zdravi uzivatelka melatoninu

Ladislav

Ja používam sprej Dospinox , strieka sa pod jazyk tesne pred spaním , 1 strieknutie 0,5 mg melatonínu , 2x = 1.0 mg . Zaberá , super vecička

Jiří
5x

Melatonín na spaní - koupený na Slovensku je zázrak, který mojí matku, které je 95 let,drží při životě . Před dvěma lety ji v nemocnici několik doktorů předepsalo 11 prášků denně a ona stejně nespala a potom již jen houkala. Doktorka mi řekla že je to závěr života tak ať se s tím smíříme. Na reverz jsem si ji vzal domů ale bylo to hrozné. Ani po 4ks Neurolu neusnula. Chtěl jsem na obvodní doktorce něco s melatonine.Dívala se na mne jako na nějakého podivína, V oficiálním lékopisu, to co smí lékaři předepisovat pacientům ( s melatoninem) je pouze Circadin, který má ale jen 2mg melatoninu a stojí 480 Kč - 20 tabletek. Vůbec nezabraly, babička nespala ani náhodou. Ale Melatonín ..... ze Slovenska ,který má obsah 5,5 mg melatoninu zabírá spolehlivě a to že jí ho dávám rozpuštěný na lžičce, tak zabírá již po 20 minutách a spí !!! Po Stilnoxu a jiných práškách na spaní spala maximálně 3 hodiny . Teď spí i 7 hodin!! Někdy jsou výjimky ale to v 95 letech je asi běžné. Takže všem skeptikům radím Melatonín a vydržet alespoň 14 dní, potom zabírá na 100% a nebolí hlava.

Honza

Mně pomáhá na 100%. Mám trochu rozbouraný spánkový rytmus - dlouho ponocuji a pracuji a pak obvykle nemohu usnout. Do půl hodiny po spolknutí tablety spím. dovezl jsem si je z USA ale, protože se tam brzo nedostanu, přemýšlím, kde ho sehnat tady. Nevíte, zda ho mají v Německu? Naše stupidní léková politika mne opravdu štve.

Démon

sorry ale to je totální blbost, po 2g melatoninu jsem se málem ráno neprobudil, je to silný jak kráva. Bacha na to.

Démon

2 mg samozřejmě :) pardon

Lil
4x

Melatonin je k ničemu,vyzkoušela jsem od 2 výrobců,ale na mě nezabírá.A bohužel je víc lidí,na které nezabírá.

suzi

jak rikam neberte tablety ale kapky ktere se vstrebaji pres sliznici ust.

peku

Musite si koupit lék, ne doplněk stravy.(U léku je garantován účinek, u doplňku sravy ne, tam stačí, že je zdravotně nezávadný)

marie
2x

Mně melatonin pomáhá zbavit se nočního neklidu a předčasného probouzení vždy po 2 hodinách spánku. Zatím je to poze po 4 noci, ale rozdíl je patrný. A pocit vnitřního klidu přetrvává i po probuzení.

MilkA
4x

Doporučuji Melatonin Insom ze Slovenska. Jsem nespavec, pomáhal mi jen Stilnox, chemii jsem ale nemohla a nechtěla používat dlouhodobě. Melatonin nepůsobí tak rychle, jako například Stilnox nebo Rohypnol, ale po půl hodině až hodině (po jedné tabletě) usínám spolehlivě, nebudím se a ráno jsem v pohodě.

Ing. Fajkus
20x

To co píšete je totální nesmysl. Cena u nás je 325,- Kč za 120 tbl. 3 mg Melatoninu !!!! Účinnost skvělá, otestováno na několika desítkách lidí.

marie svobodová
15x

A kde ho koupím?

Michala
2x

Ja na predpis.zaplatila 420 a byl k nicemu

milanano
13x

UŽ léta nespím,zhruba 15let,začal jsem lékem z plakátu jedoucí vlak "odveze vás do zdravého spánku JEDNA NOC ZA 12 Kč, po roce už dva , požádal jsem o jinou verzi český levnější takže jsem dostel něco mělo kovovou pachuť, TAKŽE ZASE NĚCO JINÉHO LEVNÉHO,ale účinná látka a výše 10mg Zolpidemi tartras ,KTERÝ BYL ZÁKLADEM VŠECH A VYSOCE NÁVYKOVÝ.TAKŽE TED BERU Hypnogen 2tb, ale už nefunguje každý den zvyšovat nechci. A TED TEDA MELANTONIN kolega ho dostával v německu na spaní,tenkrát novinka 7let zpět.Rok jsem utrácel ve víře že zabere nakonec vždy kole 04h zo jistily hypnogeny. A BYL JEM ZASE V P…… JAKO DNES PŘI PSANÍ JE 03,37H Ale můžu za to sám před měsícem jsem byl v čajovně a nechal si poradít. Dostal jsem čaj za 70 prý na měsíc.Jelikož jsem nevěřící dával jsem si víc.JE TO 6 TÝDNŮ A MĚ V SOBOTU došel jsem nevyspalý mám ještě jiné zdravotní potíže takže zítra si pro něj jedu.Je to sypaný čaj má se dávat jedna malá vrchovatá já dával dvě.Zalijete vařící vodou 10min nechat louhovat.Já piji jednu ve 20h a druhou 23,30 a usínám kole 23.59h A POKUD SE NĚKDY STANE ŽE TO NEJDE PÍDÁM 1!!!!! HYPNOGEN. Pokud se opakuje nevěšte hlavu jednu noc nespěte koukejte na Tv na PC nebo dělejte co máte dělat zítra dělejte co máte udělat zítra.Poroto že vám budou padat oči.Neho´TĚ SPÁT Jděte odpoledne na kávu ne na /tři/mezi lidi a už se těšte na čajíček na osmou /20/ a 100% sladce usnete.Manželka mi ho přesypala do dozy,takže dnes nevím název ale přísahám na psí uší ,že Vám ho sem dopíšu.UŽ MI PADAJ OČI TRPÍM NESUTÁLOU BOLSETÍ pí ší to na třikrát schybama ale pro pomoc.DO KONCE TÝDNE TU BUDE NÁZEV.chlapy těžší cca 90kg prý asi jako já dávky jako já ženy prí po jednom. TAK NEUTRÁCEJTE SI KAČKY čajovny jsou všude a rádi pomohou za úsměv levný poctivý sypací čeje. Milanos

Jája

Prosím, jak se jmenuje ten čaj?

Josef Junek
2x

Moc vás prosím o radu jak jste vy řešilí dlouhodobe nespavost

Josef Junek
2x

Moc vás prosím o radu jak jste vy řešilí dlouhodobe nespavost

Pája
3x

Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s melatoninem? Jestli zabral nebo jste byli zklamáni? Pokud ho užíváte a delší dobu, zda si myslíte, že si na něj dokážete odvyknout? Jakékoliv zkušenosti a zajímavosti spojené s tímto lékem. Děkuji moc.

Marta

Zkoušela jsem koupený melatonin a druhý den odpoledne necítím nohy jako kdybych je neměla. Ještě beru coaxil a tritico,prothazin.

Vlastimila

Ahojky všem, Ráda bych se vyjádřila k účinku melatoninu...Dcera jej užívá po příletu do Asie, každý večer 1/4tbl a nikdy dříve tak dobře nespala ☯️

pan Q

Patrik nema pravdu. Melatonin uzivam posledniho pul roku, a nevim jak bych bez nej prezil. Je to opravdu super. Zacal jsem s davkou - 1tabletka ~ 3mg pred spanim. Pak jsem zacal snizovat davku, a dlouho jsem byl na pulce. A ted mi staci cvrtka tabletky ~ 0.666mg. Ale je pravda, ze bez toho normalne neusnu. Leda po velke namaze a/nebo unave. Mimochodem, cviceni (beh, chuze, rotoped) pres den nebo navecer na spanek take velice pomaha! Skoda ze ho musim slozite objednavat ze slovenska.

Hana
3x

Dobrý den, obracím se na Vás se dvěma dotazy: 1. chtěla jsem se zeptat jestli má někdo negativní zkušenosti s užíváním melatoninu (kromě toho, že na některé nemusí účinkovat - viz příspěvek od Patrika). 2. musela mi být zcela odstraněna štítná žláza. "Umělé" hormony štítnice užívám denně ve formě tablet. Melatonin je také hormon...a tak jsem se chtěla zeptat jestli se učinky těchto dvou tablet nemohou vzájemně ovlivňovat? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? předem děkují za odpověď, H.

anna
1x

Dobry den, pro ty lidi co pred uzivanim melatoninu brali leky na spani jako Rohypnol, musi byt jasne , ze to chvili trva, nez si clovek odvykne.To je chemie a melatonin priroda. Takze to se neda srovnat. Dnes poprve ctu o tom , ze se da koupit, a hned si ho poridim. A tesim se ze se konecne vyspim! Preji vsem krasne sny.

Eva
4x

Nespím téměř 35 let. Brala jsem všechno - diazepam, rohypnol, stilnox, ale postupem času nezabíralo nic, nikdy jsem však nevzala dva. Přestala jsem je brát a neberu nic a také nespím. Byla jsem ve spánkové laborce na výzkumu, bylo mi řečeno, že jsem zářný příklad toho, že spánek je přežitek :-). Bylo mi řečeno, že když usnu na 10 minut, tak ten spánek je tak silný, že mi stačí. Fakt je, že je to pravda. Nejsem unavená, nechybí mi. Je mi však 66 let a je to už dost stresující. Objednala jsem na Slovensku Melatonin, hodně jsem o tom četla, tak uvidím :-).

Eva

Melatonin došel, beru ho asi 14 dní no a nespím. Tak zase nic.

Jarmila Šromová

Také jsem ho měla ze Slovenska a výsledek minimální, takže pořád nic a 10 minut spánku, to bohužel nestačí. Ten kdo to prohlásil ve spánkovém centru asi neví, co je nespavost. Nazdar.

josef
1x

Po tolika letech jste si vytvořila závyslost je potřeba vydržet.

Eva

Tak je konec dubna a stále nic, vyhozené peníze

Jean

je potřeba vyčistit tělo vyléčit CNS a potom teprve budete spát !!

kettrin
2x

já trpím nespavostí asi 15let, brala jsem hypnogen, stillnox a td. kdysi jsem to měla tak silné, že když jsem nespala tak jsem měla třepavky, bušení srdce a stavy, že to snad nepřežiju tak jsem si musela dát ještě prášky na uklidnění...no prostě hrůza!Teď jsem na tom tak,že dlouhodobě a stále beru Trittico tak 1,5hod pred spaním, je to slabší antidepresivům co mi dal lékař na dlouhodobou nespavost, takže to není přímo prášek na spaní a těsně než jdu spat tak si dám melatonin 5mg a za chvíli klimbám a spím zatím jsem na mateřské tak je to dobrý, ale uvidíme až půjdu opět do práce.A MELATONIN NEZABÍRÁ HNED, ALE AŽ PO NĚJAKÉ DOBĚ MĚ ZAČAL PŮSOBIT TAK PO 3 TÝDNECH A ŘEKL MI TO I DOKTOR, ŽE TO TAK BUDE, ALE STOJÍ TO ZA TO VYDRŽET :) možná někomu zabere i dřív.

Jana
1x

Dobry den, prosim jak velkou davku Triticca berete s tim melatoninem.

Hanka

Já si kupuju volně prodejný melatonin allegra a super, co ho užívám, spím jak miminko!

Aneta

Ahojky, prosímtě kde melatonin allegra koupím a za kolik? :) Díky.

Hanka

Ahojky, normálně v lékárně či na netu, stojí do 200 na dva měsíce.

Aneta

Díky, zeptám se v lékárně, cena je fajn :-)

Martin
1x

Tip od odborníka z Fyzilogického ústavu ČAV (nejsem to já): slovenská verze a jiné volně prodejné zahraniční varianty je přírodní verze hormonu, která se velmi rychle odbourá (a přestane účinkovat). Tak za půl hodiny. To, co je na recept v Česku, by měla být maličko upravená verze, která se odbourává déle a tudíž i déle funguje. A náběh účinnosti léku pár dní trvá. Podotýkám, že jsem nezkoušel na vlastní kůži, jen předávám, jak jsem koupil.

Jakabuši
1x

Na tom by něco mohlo být... já měl několikrát Melatoninu z Polska, je to v každé lékárně za cca 120kč. V různých variantách a gramáži. Houbelec...nic, prostě to nefunguje žádný účinek. Tohle není Hypnotikum, ani tři piva před spaním. Je to stejné jako píše nějaká paní, že jí pomáhá večerní procházka kolem baráku se psem, nebo půl tablety magnésia a šípkový čaj. Nečekat žádný zázrak!

Erik
1x

Podmienkou spoľahlivého účinku Melatoninu je zaspávanie v úplnej tme. Môže prekážať napríklad aj svetlo z ulice (aktivaciu Melatoninu blokuje najmä modrá zložka svetla). Účinky tohto regulačného hormónu sú komplikované a okrem rytmu spánku a bdenia regulujú aj iné fyziolófiu.

Jana

Ano ja mohu na nespavost melatonin take doporucit, mam ho z eshopu perlazdravi maji tam ruzne uzitecne doplnky stravy a za moc dobre ceny. Je to presne znacka vito life pokud by o to mel nekdo zajem.

Sára

Já si kupuji také vito life melatonin, dobře se mi po něm spí.

Beata

Já mám se spánkem hodně velké problémy. Mám jen lehké spaní a ráno jsem hodně unavená.

Pavel

Taky jsem nemohl 10 let spát. Divím se, že jsem to přežil.

Vlastik

Žàdný zázrak nečekejte,za melatonin forte jen vyhodíte peníze.Ze zkušenosti mohu doporučit Protazin.Je sice na lékařský předpis,ale bez doplatku a funguje výbornè.

Oula

Tak melatonin hlavně není prášek na spaní jako takový, ale hormon, který si tělo produkuje samo přirozeně. Nemůžete od něj proto čekat stejné výsledky jako od prášků na předpis. Hezky je to ostatně popsané i zde https://www.arecenze.cz/melatoniny/ a zároveň je tam výběr nejlepších.

Přidat nový komentář

Partner rubriky Spánek - poruchy
Partner rubriky Spánek - poruchy

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce