Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

pourazový sindrom sudeck pravé ruiky

.6.1.2OO8 jsem utrpěla zlomeninu pravého zápěstí.Ruka byla reponována, ale po sundání sádry došlo k ochrnutí prsů a nehybnosti zápěstí.Připojil se k tomu loket i rameno.Měla jsem velké bolesti ,křeče a zimnice. Užívala jsem spousty léků, rehabilitace probíhala do dnešních dnů. Ruka je na 5O % omezena. Třetí článek je neohebý a prsty jsou vždy po ránu velmi tuhé.Bolestivot zápěstí, ramene i lokte je dost značná, hlavně v noci. Lékař řekl, že se s tím nedá již nic dělat. Nemáte někdo zkušenosti, poraďte- Děkuji

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jana
7x

Reaguji na Váš článek - poúrazový sindrom sudeck pravé ruky. Já mám stejný problém. Prvního února jsem si zlomila zápěstí pravé ruky - diagnoza - Collesova zlomenina. Ruku museli reponovat. Měla jsem zlomené obě kosti zápěstí. Celou dobu do dneška mě ruka stále bolí, rehabilitace moc nepomohla, doma stále s ní cvičím, ale je to k ničemu. Nakoupila jsem si různé vitamíny a mastičky, moc to nepomáhá. Ruka je unavená, slabá, prakticky celkem k ničemu. Nejhorší je, že mě bolí od ramene až dolů. Už jsem z toho docela zoufalá. Co s tím nevím. Po ránu mám rovně celou ruku úplně ztuhlou a bolavou.

Františka Hurtíková
8x

Já jsem prodělala tříštivou zlomeninu levého zápěstí a upon lokte byl vypadlý téměř u ramene. Stalo se mi to 30.5.09, operovaná jsem byla 31.5.2009, kvůli rozhozeným faktorům srdce ( mám pateronásobný baypas), absolvovala jsem 14 rehabilitačních cvičení a výsledek je 0. Ruku mám horší než paragraf a udržuji se při denním režimu práškami proti bolesti. Co mám dělat díl? dá se tomu pomoci? Už jsem navštívila léčitele, ale budu muset asi vícekrát. Používám masážní polštář a bio lampu. Byla bych moc vděčná za každou radu. Někdy jsou ty bolesti opravdu velké. Děkuji FH

Lída Chasáková - fyzioterapeut

Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu porušení Pravidel diskuse Ordinace.cz.

Tereza

Zdravim, v roce 2011 jsem prodelala zlomeninu zapesti, presne si nepamatuji jak moc zlomena byla, v tu dobu mi bylo 7, sadru jsem mela 2mesice, po sundani nebyly zadne rehabilitace, ci orteza, jen cviceni doma, nicmene me i po tech letech obcas boli poskozene zapesti pri pohybu, zvedani jakekoliv veci, nebo pri klidnem rezimu, deje se tohle normalne nebo mam nekam zajit??

Eva T., Krnov
1x

Při čtení příspěvků chci napsat svůj, velmi podobný vaši. V roce 2O11 jsem si při prudkém pádu na chodník zlomila zápěstí levé ruky / Collesova zlomenina /. Po odstranění sádry jsem absolvovala 2 měsice rehabilitaci. Tam mi řekli o Sudeckově syndromu. Čekala jsem, že za půl roku se to zlepší. Nic se nezlepšilo ale stále se to zhoršuje. Ruka je už na 5O % bezvládná, téměř ochrnutá a bolesti někdy velmi silné. Jsem levačka, pravou ruku moc neovládám. Dříve jsem chodila k lékařům, ale nikdo mi neporadil. Jsem na tom stejně jako vy. Ráda bych, aby se našel někdo z odborníků, kdo poradí, kam se má člověk s takovým postižením obrátit a kde najde pomoc. Je mi 67 let, ten úraz se mi stal cizím zaviněním. Dnes už vím, že tělo si neumí samo pomoci. Eva.T., Krnov

Marian
1x

Pani Eva, moja manzelka ma podobny problem - Sudeckov syndrom, lava ruka, po "banalnej" zlomenine zapestia. Aj ked vzhladom na dlzku postihnutia (4 mesiace)je tazko hovorit o nejakom zlepseni - ma velke bolesti, sklavene (stuhnute pokrivene) prsty, slabu ruku, aj tak verim, ze to, ze berie Wobenzym v davkach 3 krat 7 tabliet jej pomaha a pomoze. Mozno skusime aj Bioptron lampu. Na tento velky zdravotny problem nie je v podstate ziadny liek, tak je treba skusat, Srdecne zdravim, Marian Janik, Zilina.

Kvetoslava
1x

Dobrý večer. Sudeckov syndróm - strašiak ľudí po úrazoch ten kto ho má nevie ako sa ho zbaviť. Môj priateľ ho má tiež bojujeme proti tomu už sedem mesiacov zlepšenie nevidno okrem toho že už nie sú opuchy ruku stále nedvyhne a neotoci . Navštívili sme mnoho odborníkov no všetci sa zhodli na tomto že to chce čas ale ten nemáme nakoľko sa stav zhorsuje. Ale postihnutú končatinu treba neustále masírovať kolo nervovými zakonceniam a treba sa pýtať na kupele. Teraz sme vo fáze výkonnej liečby miešanie rôznych čajov a pupavovych stoviek tak dúfam že to pomôže aspoň troška . Takže všetkým prajem pevné nervy lebo viem že liečba je dlhodobá .

Nikol

Ahoj.Chcela by som sa informovať ohladom toho sude.syndromu co vám pomohlo.ake caje?co nato treba ?vdaka

Kara

Je na to třeba nějaký krém/gel?

Marky

Octan gel je hodně dobrý. Doporučuji zkusit.

Parela
1x

Najděte si na webu informace k léčbě kyslíkem v hyperbarické komoře (HBO). Není sice zárukou vyléčení, ale mně pomohla aspoň z největších bolestí, takže při současné intenzivní rehabilitaci se prsty trošku rozhýbaly, zápěstí minimálně, ale aspoň něco. Rameno bolí pořád, vyhráno ještě není. Beru léky, dělám RHB a hledám alternativní terapie. Až někdo objeví něco účinného, dejte prosím vědět:-)

Broňa
1x

Mně dost pomohly cibulové obklady. Pro bližší info klidně napište mail. Moje adresa: [email protected]. Moje ruka už byla téměř v nenávratnu a pomohlo víc věcí. Nejsem žádný prodejce.

Liba

Dobrý den, mohu poprosit o info. Jsem po operaci zápěstí, diagnóza též sudeck.Boli me už celá ruka, posudkovy lékař mi po měsících 4mesicich ukončil neschopenku a poslal do práce i když z traumatologie napsal doktor, že nemám ruku používat, šetřit.Nemoc se rychle prohlubuje

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce