Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Asentra vs. alkohol

Dobrý den, užívám cca 2 měsíce Asentru a chci se zeptat jaké máte zkušenosti s pitím alkoholu v průběhu užívání, samozřejmě nemyslím nějaké zpíjení se do němoty. V letáku je napsáno, že se pití alkoholu nedoporučuje, ale nezakazuje. Má někdo s touhle kombinací zkušenosti? Díky

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Janina
3x

ahoj ,také beru asentru ,sem tam si dám drobet alkoholu,nic to se mnou nedělá,ale každý člověk je jiný a každý snese něco jiného

Martin
3x

Já beru Asntru 50 cca rok a půl, ze začátku mě bylo i po dvou pivech zle, ale teď jednou za čas si dám do řepy, i panáky (hodně) a druhy den mám jenom hodně ošklivou kocovinu, kterou vyřeší Neurol a následující den už vše OK. Ale vzhedem k tomu, že se Asentra odbourává v játrech, tak musí brečet. Jinak piju jen hodně zřídka, ale většinou hodně...

Noemi
6x

Dobry den, beru asentru 2 roky a piji na to pouze vino. Tvrdy alkohol moc nedoporucuji, jednou jsem to zkusila a mela jsem druhy den stavy uzkosti a pocity menecennosti. Takze vino je dobre a pivo take.

simi
3x

dobrý den, chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s pitím alkoholu na asentru?? nemůžu si dát ani dvě piva aby mi nebylo nesnesitelně špatně...díky

Michal

Dobrý den, já beru Asentru 100 už pár měsíců. Bohužel víc jak dvě piva si dát nemůžu - druhý den následují záchvaty úzkosti a špatná nálada.

vopice
2x

beru asentru rok a půl občas se zbourám jak duha a v pohodě akorát játra asi nestíhaj.

Jitush
3x

Užívám Asentru 50. S přítelem jsme si dali lahev kvalitrního červeného vína a všechno bylo v pohodě. I druhý den žádne vedlejší účinky. O týden později jsem šla na ples. néé, že bych se opila do němoty, ale měla jsem dost tvrdého alkoholu. Celý víkend deprese, úzkost a celkový psychycký stav byl nezvladatelný. Takže tvrdé nedoporučuji, ale každý snese jiné množství. Z vlastní zkušenosti bych dopoučovala opravdu jen dobré vínko (žádnej krabičak), játra tím taky dostávají záhul, ale po vodce nejspíš ještě větší.

David
3x

Chystám se opět začít brát Asentru (snad jen tu), ale každý víkend posedím s kamarády a piji většinou alkohol (víno a frisco) maximálně nějaký jelzin atd... Existuje něco jiného, než asentra, kdy můžete pít i alkohol v průběhu léčby? Jinak nejspíš si musím ještě užít alkoholu a pak dva měsíce brát asentru. A mám dotaz poslední, když někteří berou asentru třeba několik měsíců a i rok, máte potřebuji ji brát stále, nebo by jste to zvládli bez ní? Vyléčí to psychiku do úrovně takové, že do horší už se vrátit nemůže? Děkuji piště i na [email protected] :)

David
4x

Prosím Vás, lidi - opravdu raději vydržte nějakou dobu braní těchto léků bez alkoholu. Napřed mi to problémy nedělalo, minulý týden ovšem se mi udělalo hodně špatně a celý den jsem blil. Tento víkend byl příšerný - pil jsem opět alkohol (vína s kofolou a frisca), docela dost, ale i tak... Napřed jsem chytil otřesnou depresi, museli mě tam utěšovat a držet za ruku, třepal jsem se, brečel jsem... Po chvíli se mi udělalo tak psychicky zle, že jsem zkolaboval na chvíli a poblil jsem se! Ten kolaps byl nechutný! Nepije na prášky! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hrdina
3x

Já bral asentru50 už 2x, vždy tak 3 měsíce a vyléčilo mě to i na pár let, ale bohužel jsem nevyřešil své stresy, takže se deprese opět vrátila. sem tam jsem si dával jen pivo, max2 a vždy se mi hodně rozzářil svět. ráno jsem nikdy žádnou kocovinu neměl, ale 2piva není žádné pití. Takže tvrdé v žádném případě nepijte. Víno, pivo v malém množství.

Nikola
1x

Ja beru antidepresiva asi 7 let a abych pravdu rekla kazdy vikend jdeme nekam sednout a vzdy si neco dam. Nejdrive bylo vse oukej ale pak behem vecera co jsme pili chytnu agresivni naladu a vsechny ktere mam nejradeji servu atd.. je to hrozne kdyz mi to na druhy den rikaji. Ted uz je to lepsi. Hlidam se.

Market

Dobrý den, já beru Asentru 50 teprve měsíc a alkohol nedoporučuji. Po jedné sklence vína kocovina, uzkosti. Jednou jsem se trochu opila a měla jsem uzkostné téměř čtyři dny. Teď dávku navyšuji a přísahám, že se alkoholu nedotknu!:D

Market

Dobrý den, já beru Asentru 50 teprve měsíc a alkohol nedoporučuji. Po jedné sklence vína kocovina, uzkosti. Jednou jsem se trochu opila a měla jsem uzkostné téměř čtyři dny. Teď dávku navyšuji a přísahám, že se alkoholu nedotknu!:D

Kuba
1x

Ahoj, ja to rozhodne nedoporučuji. Je to svinstvo. Měli jsme Vánoční večírek a teď mi je už druhý den psychicky strašně. Nezvládám se ani soustředit a dojít do krámu je pro mě nadlidský úkol. Mám panické záchvaty skoro celé dva dny a jak zítra půjdu pracovat to nevím. :-( Věděl jsem to ale stejně když tam nebyl přítel aby mě hlídal tak jsem to opět přehnal. Snažte se nepít. Jinak beru asentru 100

Tereza

Ahoj, beru Asentru přes rok. Normálně abstinuji, ale výjimečně jsem si dala na oslavě pivo a tři panáky. Druhý den se dostavila nevolnost a panický atak. Nejsem si jistá, zda se atak dostavil kvůli alkoholu nebo kvůli tomu, že mi bylo tak zle a měla jsem strach právě ze záchvatu a tím si ho přivodila. Každopádně mi nestojí za to to znovu kombinovat. Hodně štěstí s léčbou.

Laky

Dobrý den, začal sem s užíváním Asentra 50mg 1x ráno jako AD, chtěl sem se tedy zeptat nemám žádnou zkušenost s antidepresivy jestli když jsi dám 1-2 piva nebo celkově podobně nějaký alkohol jestli se celá lečba nebo účinek léčby nestornuje a nezačínám cca 2.den jakoby odznovu celou léčbu.. Předem Děkuji za jakoukoliv odpověď...

Matyáš
3x

Beru asentru 100 už něco přes rok a s pitím nemám problém. Tak 1 do měsíce se solidně opiji (vožeru jak prase) a pak jsem úplně v pohodě i z dlouhodobého Hlediska nejen další den... Samozřejmě každej to má jinak no, asi nezbývá nic jinyho než to zkusit a kdyby vám to vrátilo spatny stavy tak určitě nepit vůbec. :)

Laky

Jasný díky za odpověď a reakci, nejvíc mě právě zajímalo jestli to přeruší léčbu tak to vypadá že ne ale jak říkáte každej je jinej a mam zatim jen 50mg zatim moc změny nepoznávám .. Díky a Hezké Svátky ...

Jindřiška
1x

Beru Asentru 100, od počátku mám velmi špatné spaní, deprese, budím se někdy usínám až po 4 hod ráno, po alkoholu je to horší. Ráno a přes den v pohodě, má někdo podobné zkušenosti?

Hana

Brala jsem Asentru 50 cca 6 let,pak 3 roky bez ní a opět beru.Alkohol si občas dám a nevidím,žádný velky problém.Druhy den je mi špatně,přesně tak jako bych ji nebrala.Mne velmi vyhovuje a pokud si chcete občas dat nějaký alkohol,hlavně z toho nemějte trauma,tim si ty špatné stavy po požití alkoholu,navodite.

Stanislav

Lecim asentrou uz pres 12let depresu i ranni pessimu a nezabira ani tuk....nevidim zadne plus

marian
1x

Já užívam asentru cca 2 roky a když si dám pivo nebo víno tak je to celkem bez prohlému,ale tvrdý alkohol moc ne

Honza
3x

V příbalovém letáku se píše, aby se člověk vyhnul alkoholu, tak jsem přestal pít a nemusím řešit, jestli mi bude tak či onak.

Jiří

Přesně tak. Beru asentru tři měsíce, dřív jsem si občas pivko rád dal, ale když píšou "nepít alkohol" tak jsem pivko oželel a dá se to přežít. Vlastně mi to ani neschází. Tak ať se vše daří....

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce