Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Strach ze školy

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
eholb
1x

Dobrý den. Přečetla jsem si článek o sociální fobii. Vnučka od manželovy sestry má tuto diagnózu a navíc je v pubertě. Ráda bych znala odpověď od odborníka, jak máme s touto dívenkou komunikovat, jak ji povzbudit, aby se začlenila do kolektivu.

Magda
3x

zrovna jsem přečetla článek a vyšlo mi najevo že tohle jsem přesně já ve škole jsem akorát tak v pubertě je mi 13 a mám neustálý strach z toho že se znemožním před spolužáky učitelem atd. prostě to co tady se píše a právě nevím jak se tohoto strachu mám zbavit?? Vím mám se slovně bránit ale nevím jak, rodiče o tomto strachu ví ale jen mi říkají že si to nemám brát vážně. Ale já si nemůžu pomoci nechci se chválit ale vysvědčení a známky mám samé jedničky a pár dvojek vyjímečně horší známky. Jsem proto nejlepší ze třídy a tento rok jsem hodně byla nemocná učitelé mi nevěří že jsem byla nemocná a spolužáci také ne a z toho mám hrozný strach kolikrát nemůžu v noci spát a z toho se mi mírně známky zhoršili. Třídní učitelka na mě křičela že jsem se zhoršila a že kvůli hodně zameškaným hodinám mě MOŽNÁ nechá zopakovat ročník. Je toho na mě moc a bojím se do školy až skončí prázdniny bojím se že se to bude opakovat.. Máte pro mě nějakou radu??

Magda

naštěstí jsem ročník neopakovala

hcauqbv

rah88p wozkpwjjbdmc, [url=http://kfrrvgvsngpn.com/]kfrrvgvsngpn[/url], [link=http://lztjideldrsc.com/]lztjideldrsc[/link], http://yfpvulyhrdad.com/

Irena Řeháčková

Dobrý den, jmenuji se Irena Řeháčková a jsem studentkou 3. ročníku Speciální pedagogiky - vychovatelství na ZSF v Č. Budějovicích. V současné době píši bakalářskou práci na téma Školní fóbie. Cílem mé práce je popsat jakým způsobem rodiče a pedagogové rozpoznávají problémy se školní fóbií u dětí, jaké postoje zaujímají a jak tyto problémy řeší, případně jak by se k tomuto problému postavili. Jako školní fobie se označuje stav, kdy se dítě bojí chodit do školy nebo se bojí školy jako takové. Strach přitom nemusí mít konkrétní příčinu v osobách učitelů, spolužáků, v obavách ze zkoušek atd. Jedním z možných důvodů bývá i strach z odloučení od milované osoby (separační úzkost). Dítě v tomto případě může trpět silnými úzkostnými stavy, které mu ztěžují a brání v povinné školní docházce. Má bakalářská práce bude založena na kvalitativním výzkumném šetření. Z tohoto důvodu se obracím na Vás. Pro zdárné dokončení bakalářské práce botřebuji pedagogy a školní psychology, případně výchovné poradce, kteří by byli ochotni semnou udělat rozhovor na toto téma. ( Pokud by se našel i nějaký rodič, či díti, které by mi byli ochotni poskytnout rozhovor, byla bych moc ráda) Výpovědi budou zpracovány pomocí postupů tématické obsahové analýzy a poznatky o této problematice a názoru na ni mohou být využity jako pomoc a rada rodičům, kteří se setkávají s dětmi se školní fóbií, či jejími přiznaky. Všechny údaje o Vás samotných budou samozdřejmě anonymní. Rozhovory by byly uskutečňovány během listopadu a prosince, záleželo by na domluvě a Vašem volném času a možnostem, samozdřejmě bych se přizpůsobila. Předem děkuji za případné odpovědi, přeji vám krásný zbytek dne. S pozdravem Irena Řeháčková ([email protected]

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce