Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Postextrační komplikace

Vytržení zubu zpravidla probíhá hladce, jsou ale výjimky. Často se také dostaví následné problémy. Jak se tedy po vytržení zubu správně chovat? A jak rozpoznat možné komplikace a reagovat na ně? více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
rosta meixner
41x

partnerce trhali stoličku č.5.a po 3 dnech jí pořád bolí dásno.zjistila kousek zubu co zůstal nevytažen a je ostrý.doktorka má dovolenou.může jít do nemocnice?nebo to počká...děkuji.prosím spěchá!!!

Miloš
7x

Ahoj, je možné že po vytržení stoličky dole (6ks) cítím jako kus zbylého zubu? Nebo je to kost ?

DORÁK PAVEL
27x

PO VYTRŽENÍ DOLNÍ STOLIČKY ZŮSTAL KOUSEK KOŘENE PODLE PANÍ DOKTORKY VYLEZE SÁM JE TO TRI NEDĚLE A ZBYTEK KOŘENE NEVYLÉZÁ

Karin
29x

Absolvovala jsem extrakci stoličky (sedmičky vpravo dole), bylo to už v situaci, kdy tam byl zánět, dostala jsem během výkonu celkem 5 ml anestetika, ale na bolestivost to bohužel vůbec nemělo vliv (ačkoliv jindy reagji na anestetikum velmi dobře). Lékařka říkala, že se někdy stává, že když je tam zánět, že anestetikum nepůsobí tak, jak má. Bohužel se asi nedalo dělat nic jiného, takže jsem si extrakci prožila "naživo," nicméně přežila jsem to a mám to 5. den za sebou, ale kupodivu to pořád strašně bolí. 3. den to viděla lékařka, která to jen vypláchla peroxidem vodíku a poradila zajít na pohotovost, kdyby se to o víkendu zhoršilo, ale jinak nic. Z volně prodejných analgetik mi na to bohužel nezabírá nic jiného než ibuprofen ve velkých dávkách, musím brát dvě 400mg tablety po 2-3 hodinách, takže se prostě předávkovávám, ale jinak se ta řezavá bolest vydržet nedá. Mírný otok už ustoupil, z rány nic nevytéká, takže zánět to snad není, ale lékařka říkala, že by to nemělo bolet déle než 3-4 dny... Takže za ní asi zase zamířím. Kdybych věděla, že to je normální a za pár dní to přejde, tak bych "zaťala zuby" a vydržela to, ale z toho ibuprofenu už je mi blbě. Zažil jste někdo něco podobného?

Karin
6x

Ještě: Lékařka mi doporučila výplachy Corsodylem 0,2 %, takže poctivě dvakrát denně vyplachuji; rána po extrakci je uzavřená, ale v těsné blízkosti sousedního zubu (šestky) zůstal otvůrek, do kterého se při jídle dostávají zbytky potravy, které se dost obtížně vyplachují... Tak by mě zajímalo, jestli se ten otvůrek taky uzavře, nebo jestli mě bude prudit navěky... :-))

Petr
2x

Mám za sebou podobný nezapomenutelný zážitek. Před dvěma měsíci mi trhali spodní naležato uloženou osmičku, zákrok sic dlouhý ale v pohodě. Poté následoval obrovský otok, který se držel přibližně 14 dní, bolesti prakticky žádné, preventivní užívání antibiotik. Při následných kontrolách jsem byl ujištěn, že vše se perfektně hojí. Ale po 40 dnech od zákroku se znenadání začal objevovat otok, který byl i lehce bolestivý. Ihned jsem tedy vyhledal zubní chirurgii pro kontrolu. Zákrok, který jsem podstoupil, nikomu nepřeji, díky zánětu je prováděn prakticky bez anestezie. A takové řezání, broušení a dlabání okostice je zážitkem neskutečným. Po zákroku opět nasazena antibiotika a pravidelné kontroly. Dnes je to přesně měsíc od zákroku a stále místo cítím, občas mi pocitově připadá, že lehce otéká. Doufám, že se jedná pouze o pocit, vizuálně to vidět není. pokud bych měl něco podobného absolvovat znovu, asi bych zvažoval celkovou anestezii. Zuby jsou zkrátka "svinstvo"

jirka
1x

úpravda brousily mi okostnici mam to zasity boli to vedne vnoci tejden beru aulin

Sima

Dobrý den zažívám to zrovna ted,během dvou týdnu mi p.zubařka vysekala 2 šestky,jeden zákrok v lokálním umrtvení se 4injekcemi trval 2hodiny,bolelo to šíleně,po odeznění injekce jsem šílela bolestí a jak popisujete léky zaberou na 2hodiny a bolest je tady znova,mám 3antibiotika a aulin s ibalginem pojídám jako lentilky,po14dnech bych měla cítit ulevu.Přeji pevné zdraví ,at nás to přestane bolet.

Fram
1x

Právě prožívám to samý. Nikdy jsem si nemusel brát prášek proti bolesti ani po resekci a teď když už jsem se rozhodl zub nechat vyndat,tak místo úlevy je to hrozný. Mýval jsem okolo toho zubu neustálé záněty oka,dutin,nebo přímo kořene. (fušerácky udělaná korunka) Už šestej den jsem v bolestech,který jdou utišit jen ibuprofenem. Okamžitě po vyndání se mi spustila rýma a celou dobu smrkám dost hustý hleny hlavně ze strany zákroku. Dnes jsem byl u doktorky a na testy krve,jestli to není souběžně i jiná nemoc. Zítra ráno se dozvím víc. Podle všeho co jsem na netu přečetl to ale není normální a je potřeba to řešit u zubaře.

Michalela
5x

Dobrý večer, Tak to máme dost podobné, mě se to stako až teď, kdy jsem 4 dny po odstranění zubu a neustále to bolí, nic nepomáhá..Led, kloktání, léky, prostě nic. Od pondělka jsem nejedla. Jsem z toho tak unavená, nemůžu pořádně ani mluvit..

Lenka
3x

Prosim vas jsem po extrakci stolicky a rana velmi boli muzete mi prosim poradit co bych mela delat dekuji za odpoved

Katka
2x

Dobrý den, ve čtvrtek jsem byla na chirurgickém zákroku, kvůli retinovanému zubu-špičák. Mám mléčný a na trvalý mi byl dán tah, aby se mohl zařadit(zub není zatím vůbec vidět). V něděli jsem měla otok tváře již téměř pryč, ale v pondělí a také dnes(úterý) mám oteklé celé patro a i dásně na celé té straně. Je možné, že to způsobilo dobrání antibiotik v něděli...vím, že je to krátce po zákroku, ale nechci mít žádné komplikace např, se zánětem. Dodržuji ústní hygienu, po každém jídle. Jen bych chtěla vědět, zda otok se jen přesunul a je to vlastně"normální" po zákroku, nebo mám raději naštívit lékaře. Děkuji předem za odpověď. Katka

Staša
1x

jo:( právě TO prožívám a asi se z toho.....zítra to bude 4 den, mířím hned ráno k paní doktorce:(

běžec

Dobrý den,při bolestech zubů mi pomáhá nejlépe Voltaren Rapid-bohužel je jen na předpis.Volně se dá koupit Voltaren GO Extra,ale ten se mi zdá slabší.Jsem na tyto tlumící léky zvyklý,beru je již přes 10 let.Nevýhodou je jejich špatné působení na žaludek.U zubů hodně velkou roli hraje odbornost lékaře,v opačném případě hrozí až těžko snesitelné situace.

Klára
2x

V úterý 23.9.2014 jsem absolvovala vytržení osmičky vpravo dole. Po zákroku ještě než mi odešlo umrtvení jsem se asi pár krát kousla do vnitřní části tváře a do spodního rtu zevnitř. Je to možné? Nebo to může být něco jiného-docela to bolí a pálí? Kdy by se to mohlo zahojit?

katka
2x

v patek byla jsem na vytahovani horniho zubu byla to komplikovana exstrakce dokto rka mi dala to rany njejaky ten gel na zastaveni krvaceni je to druhi den jsem natekla furt to boli pez prašku bichom to nevydryzela muze niegdo poradit je mozny ze se udelal zaniet

aneta
2x

Mě trhali před 3nedelemi osmicku a bolelo mě to 14dní.neustále jsem jedla imubrufen jako bonbóny ale bez toho se nedalo fungovat. Po 14dnech to pomalu ustupovalo a za týden jsem šla na další osmičku.Tak teď jsem zvědavá jak dlouho me zas bude bolet ale určitě už se nebudu bát jíst prášky jak bonbóny.

Mirek
5x

Lidi záleží na stomatologovi jestli umí trhat zuby. Tak aby nenastaly komplikace, to vám mohu potvrdit. Měl jsem tři stomatology a ten poslední neumí trhat zuby, vždy po extrakci zubu jsem měl otoky a bolesti. Ledujte a vyplachujte vlažným řepíkem omezte analgetika, užívejte léky když už je bolest nesnesitelná. Cítíte záškuby v otoku navštivte toho stomatologa co vám to trhal a nakopejte mu zadek že to neumí.

Libor Čejka
6x

Dobrý den,byl jsem na zákroku s osmičkou vlevo dole,musela jít ven,protože se tam začal tvořit zánět. Vytrhnutí proběhlo poměrně rychle. Moidrák byl moc veliký atak mi tam zůstala veliká díra po vytržení. Už je to 3. týden a furt mám oteklou tvář a bolí mě to. Žádné antibiotila jsem nedostal jenom mám brát prášky na bolest (ibalgin) a vyplachovat heřmánkem a šalvějí. Nemohu pořádně otevřít pusu ani jíst. Už nemůžu ani vidět jehly na umrtvování, jsem z toho otrávený. Taky jste s tím měli takové problémy a jak jste to řešili?

Marie

Zdravím Vás, před 3 dny mi trhali 12 zubů, samozřejmě mi to umrtvili a vše proběhlo v pořádku,ale dneska mi to oteklo a je to dost nepříjemna bolest dásní.. i stehy mi už trčí.... Máte někdo zkušenost s trháním tolika zubů?

Veronika

Dobrý den, dnes jsem byla trhat osmičku vlevo dole. Mám už 7 hodin po zákroku a rána pořád krvaci. Bolí to jak čert, nemůžu pořádně mluvit a ani jíst. Když jsem vyplivovala krev a tamponek který jsem si dala mezi zuby tak mi vypadlo z pusy něco divného. Přišlo mi to jako kus kůže (což je blbost), ale mám v puse ještě pořád kousek toho. Máte s tím někdo zkušenosti? Četla jsem že to může být sražená krev, ale mám strach abych si nevytrhla stehy, když to budu chtít dát pryč z pusy. (Je to celkem dost nepříjemne a nechutné) Děkuji za každou radu, kterou dostanu.

Dan

Zuby jsou hrozny kdyz zlobi

Lucinka
5x

Chci se zeptat je v pořádku že po vytržení zubů mě to již 4ty den bolí a místo krevní srazeniny to mám nějaké bílé?

Marie

Dobrý den můžu se prosím zeptat jak jste dopadla? Jsem již 3 den po vytržení a sraženinu jsem měla ale pak se mi tam udělalo něco bílého ?

marek

před dvěma dny extrakce pod narkozou 7/7,6/6,horní,8/8spodní,beru antibiotika,na bolest mám flector,výborná věc zabírá do deseti minut.otok mám celkem snesitelný,leduji zatím vše ok

Marianna
4x

Dobrý den. 6.5. jsem absolvovala poprvé v životě extrakci dvou osmiček. Všechno proběhlo poměrně hladce, horní osmička šla pryč celkem a rychle, akorát dolní byla naležato v kosti, čili mi musel dotor trochu zbrousit kost. Pak otok trval tak 2-3dny a bolest jsem tlumila ibalginem600, který zubař předepsal. Každopádně už je to týden od extrakce a neustále mě trápí taková tupá bolest celé pravé čelisti a zubů, která se táhne až k pravému spánku. Na vyndání stehů jdu až 20.5. Je prosím normální, aby to týden bolelo?? Nejhorší je to vždy večer a ráno. Není to nic hrozného, ale hrozně to otravuje. Jsem zpěvačka, takže to není úplně příjemné a už bych potřebovala být znovu v pořádku a netrápit se bolestma. Kdy muže prosím bolest už nadobro odeznít? Děkuji.

Marketa

Dobrý den,před týdnem mi pan zubař trhal vrchni stoličku ráma mě neboli jen boční lužko u rány a postupně vzadu dasno,nevím čim to muže být děkuji za radu.

Vidmas
1x

Dobrý den.Jsem po extrakci dolní osmičky už 13tý den a zdechám bolestí.Beru ibalgin několikrát denně.Zákrok mi dělali v Olomouci.Trval asi 20 minut.Hned jsem nasadila ibalgin,ještě než to přišlo k sobě.první dva dny se to dalo vydržet,ale potom peklo.Byla jsem u své zubařky.Zánět nemám,ale mám prý velkou díru a bude se hůř hojit.2×mi to už čistila a dala mořskou řasu.Ulevilo se mi,ale jen tak na den a půl a ibalgin jsem brala jen ráno a večer.A potom zase peklo.Ibalgin beru po čtyřech hodinách.nejde to vydržet.vyplachuji šajvějí,zkouším i tamtum verde,leduji.Nic nezabírá.Jsem zvědavá jak dlouho to bude ještě bolet.je to nekonečné.

Soňa

Dobrý den , před 14 dny jsem byla na trhání moudraku , už tam byl trošku zánět a paní doktorka jen vyčistila , vše bylo v pořádku, ale po týdnu jsem pociťoval na dásní nějaký vacek , myslela jsem že odřené od jídla. Ale už je to pár dní a dásen mám trošku nateklou, ale vůbec nebolí . Mohl by to být zánět nebo to mám nechat zatím být ?

Lucie
1x

Dobrý den byla bolela mě 2nahore a nad zubem mi to nateklo byla jsem u zubaře tu 2mi vytáhnul a otok je tam stále nevíte co to může být? Děkuji

Zuzana
1x

Muže mi někdo poradit?

Michaela

Zdravim. Muzete mi poradit?

Jana Pavezkova

15.cervence,mi byla vytržena sedmička dole,zub šel špatně vytrhnout.Po dvou dnech bolesti jsem opět navštívila zubaře, samozřejmě jsem dostala zánět.Zubar mi ránu vyčistil a předepsal antibiotika.Bylo to před víkendech,tak mi bylo doporučeno navštívit pohotovost kvůli dalšímu čištění.Zubarka na pohotovosti ránu vyčistila a vložila mi tam jakousi řasu.Intenzivni bolest ustoupila,ale teď po takové době, mě dasno na dotek dost bolí a vadí mi jak teplé,tak studené.Tak nevím jestli je to normální,nebo bych měla opět navštívit zubaře.Nehlede na to že mám i ve vedlejším zubu zvláštní tlak.

Kvetka

Dobrý, den, prosím o radu. Zubar mi trvalo 6tu dole a nařízl mi asi 4 cm pod jazykem až na jazyk. Strašně to bolí, nemůžu jist, jenom rozmuxovane veci přes brčko. Když přílišné hybnu s jazykem, tak mi to začne krvácet. Prosím o radu a jak dlouho to může takhle bolet :(

Kateřina
1x

Dobrý den,v úterý mi zubař vytrhl zub..Byla to strašná bolest.Ted mám v rane a všude okolo i na dásni i na rtu takový divný povlak..Bolí to čert,ani Ibalgin nezabírá..Bolí mě až ucho i čelist..Mám se bát?

Hanka
1x

Po extrakci zubu jeden den mi pořád odtéká hnis s nosu a trochu z oka je to normální

Veronika

Dobrý den, po vytrhnutí 8, nemůžu už 5 dní pořádně otevřít čist, nejde to ani přes bolest. Mám jít raději k lékaři?

Filip
1x

Ahoj, byl jsem dnes u zubaře a vytrhl mi na horním patře stoličku, ze začátku jsem myslel že asi umírám, ale pak jsem si to schladil a bylo to v pohodě, ale teď večer mi je nějak divně, mám strašnou zimnici, a bolí mě hlava, nevíte někdo co mám dále dělat? Pokud se s tím někdo setkal tak mi dejte prosím vědět, děkuji mockrát.

Renata

Mám paradentózou a jelikož se mi zuby hodně kazily P zubarka mi. Doporučila vyndání všech horních zubů.vytrhla mi 3 zuby spíše kousky a nejdříve to krvacelo ale produkovalo mi to nosem chodila jsem na čištění jelikož se to nežilo dala mi drény.vicekrat.rany se po 4 týdnech zacelily,ale bolest stále přetrvává ated asi 3 dny mi z toho začíná vytékat zelený páchnoucí hnis.nevim zda dělám dobře ale začla jsem to vycucavat a vyplivavat.pak je bolest menší ale za třeba hod se to opakuje teče mi to i z nosu.mam hodně alergii na léky a z antibiotik mohu jen dalacin který má výpadek.p.dr teď má dovolenou a já se bojím abych nedostala otravu muzete mi poradit?dekujije to 6 týdnů od trhání.boli mě i hlava a občas mám zvýšenou teplotu.

Hanka
2x

Po vytržení zubu je to 5 dní mi pálí nos a slanost v puse a Brni občas rty co stim

Zuzana

Dobrý den už před rokem jsem byla na vytržení zubu teď tam z boku ze vnitr dole mám citlivou asi bulku ale bolí to jako mlazen když otevřu pusu nebo když si nato sáhnu nevíte někdo co by to mohlo být dekuji moc

Denisa

Zdravím, před týdnem mi trhali dvě neprořezané osmičky. Poškodili mi nerv v jazyku, protože mám pořád pocit, jako bych měla anestezii. Ale beru doporučené léky a zlepšuje se to. Co se ale nezlepšuje je samotná rána. Pořád mě to bolí, dáseň mam takovou nateklou, bolestivou a i když se snažím cvičit otvírání pusy, přes bolest to moc nejde. Když se směju nebo zatnu sval, tak mě to na té straně prostě tlačí, ale léky na bolest to vždy utiší a otok dásně splaskne. Cítila jsem, že mi i z rány něco teče, mělo to odpornou chuť a divně to zapáchalo, ale nemělo to žádnou barvu. Nemám teploty, nemám žádný zápach z úst. Byla jsem na kontrole a doktorka se jen podívala zrcátkama, sahla mi do pusy prstem a řekla, že je to v pořádku, že bolest po týdnu je normální. Já mam však strach, že tam mam zánět. Celkově ta dáseň je prostě nateklá a bolestivá. Myslíte, že to po pár dnech přestane nebo tam prostě bude zánět?

Vilma Rejtrová
2x

Dobrý den,dneska jsem byla na pohotovosti a paní doktorka mi vytrhla dolní zub, ale kousek kořene tam zůstal.Co mám dělat? Mám jít zítra znova k zubaři nebo to vyleze samo?

Dagmar

Dobrý den trhali mně 7 nahoře ale zůstali dvě malé špičky kořene uvnitř co s tím ted

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce